Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

Prco

DENZ povedal ze kombinacia seroxat a xanax je zbytocna vraj mu to povedal lekar a ako je to mozne ja poznam vela ludi ktorym to pomohlo a keby to nebrali dopadli by zle

mrkvicka

Ahoj bubinko83.ja ti vlastne rozumiem o com hovoris,ze sa nechces napchavat liekmi to nikto kto trpi PP,ale ako ino sa z toho dostaneme.Samozrejme musime sami chciet no na zaciatku PP aj ked som chcela tak uprimne nedokazala som to az ,ked mi trochu zabrali lieky tak sa to zlepsovalo.jasne aj ja si z casti myslim,ze branie tychto liekov je vymyvanie mozgu ale urcite viem,ze bez nich by som to asi nezvladla.a aj ja som mala zvyseny tlak 150/100 a myslela som si ze som chora na vysoky tlak ale teraz viem ,ze to bolo z panickej poruchy.teraz,ked sa uz citim ovela ovela povedala by som suprovo tak aj tlak sa upravil(125/80 ). aj aj ja som mlada a lieky som nechcela uzivat ale co uz a dufam,ze coskoro uz nebudem lieky brat to je moj taky sen.tak sa drz.pozdravujem vsetkych.:o)

damokles

Ahojte,
chcel by som požiadať o radu pri výbere antidepresíva, bez lekárskeho predpisu. Citovo nezvládam jedno zamilovanie a hoc mám 27 rokov, tak niečo tak silne intenzívne a bolestivé som ešte nezažil. Neviem ako inak sa s tým vysporiadať. Včera som sa dostal k tabletke Rudotelu a celkom mi to pomohlo zvládnuť obzvášť trýznivý večer. Rady ako návštevu u psychológa neberiem, pretože na to nemám čas, peniaze a ani dôveru. Som racionálne a logicky zmýšlajúci človek, uvedomujem si čo sa so mnou deje a aj čo ma čaká. Problémom sú chvíľe, keď racionálnosť zlyháva a premôže ma návaľ smútku, bolesti, žiaľu. Navyše osoba môjho nešťastného záujmu sama potrebuje pomôcť a rád by tam pre ňu bol, bez toho aby ma to zničilo. Vopred ďakujem za rady.

bubinko83

romanoo,akože vymyvanie mozgov u psychiatrov? Mysliš že by ti nepomohli? Ja sa tiež toho bojim,ale pisala s jednou psychiatričkou od nas a prišla mi dost normalna a vraj lieči aj homeopatikami.Tak uvidim .Možno mi bude vediet poradit.

romanoo

Aj ja som sa zo srandy, ze co mi povie,vybral na psychiatriu, bol som u 3 doktoriek, vzdy iba raz, nepozdaval sa mi ich pristup, take vymyvanie mozgu, moja inteligencia bola zrejme na vyssej urovni ako ich a nepodvolil som sa. Inac spytaju sa ta na problemy, ake mas starosti, ako dlho to trva, mozny spustac a podobne hovadinky, mozno ani sa ta nespytaju a hned budu tlacit AD. No mozno natrafis na lepsich ako ja. Uz tolko som nacital o ludskej psychike a o poruchach, liekov, ze ak si budem mysliet, ze potrebujem liecbu AD, asi si sam viem urcit ake lieky na to.

romanoo

bubinko83: ja dobre tie stavy poznam, divne pocity mam uz skoro rok, odkedy beriem lieky na tlak, na pohotovost som chodil ako na klavir, uz som sa normalne hanbil - pri svojej vyske 190 cm a vahe 130 kg, no strach bol velky a oni hovada si robili srandu, pichli magnezko a diazepam do zadku a domov. Problem bol ten, ze aj ked mi dali 20 mg diazepam, vobec som po nom nic necitil, normalne som soferoval domov a ani spat sa mi z neho nechcelo. Stale si myslim, ze tie stavy zapricinili lieky na tlak, ktorych som povodne bral strasne vela a v kombinaciach, akych sa nemali davat. Posledne dni mi zase vyskakuje tlak s pocitom na odpadnutie a tocky, taka neista chodza, dokonca som bol cez vikend zase na pohotovosti, no po dlhsom case nastastie. Tazky zivot je s tym, veru tazky, ale nevzdavam sa.

bubinko83

ketsut,ja si všetko strašne pripuštam,nad všetkym privelmi rozmyšlam,ked mam niečo doležite pred sebou neni som schopna nič jest,som bez nalady by som povedala až do depky a neviem si stym poradit.Mam problemy v kolektive vyjadrit nazor,na pohovoroch napr.do prace to je vždy katastrofa,červenam sa ,potim,ledva rozpravam lebo som zadychana a ako keby mam niečo v krku a vačšinou sa ani nesustredim na to čo sa ma pytaju.Akože uplne mimo.

ketsut

a moja vek nie je dôležitý....navštív psychiatra a potom uvidíš...práve vo veku 15-30rokov sú časté psychické problémy.....ver mi sama som bola prekvapená...bude v ambulancii 2Omladých ľudí a štyria dedkovia alebo babky...

ketstu

tak poviem ti o sebe, ja som mala najskôr úzkosti, potom mi to prešlo do PP a z toho som sa dostala a do istej miery mám sociálnu fobiu...nemám rada množstvo ľudí okolo seba....to mi prekáža....
je dobré že si to prekonala...chodiť von

ale tvoje zvýšnie tlaku musí mať príčinu....a tou môže byť stres, nervozita...a pod.....
ale ty musíš pátrať po tom čo spôsobuje tvoje negatívne myšlienky a čo ich vyvoláva...
ked prídeš k lekárovi, podľa toho na akého narazíš, oni naše stavy neprežívajú...je kvantum ludí, niekedy nesprávne popíšu čo nám je, ale zaradia do skupiny, že sa človek čuduje...ale ak budeš mať stále problémy tak ťa šúpnu k psychiatrovi uvidíš...to sa tak rieši ako na bežiacom páse...