Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

romanoo

bubinko83: Moze aj nemusi, je potrebne urobit viacero vysetreni, aby sa interne, endokrinologicke neurologicke problemy vylucili. Mozno mas naruseny vegetativny system. Mavas to castejsie ?

romanoo

Ahojte, prosim napiste ti, ktori maju hlavne problemy s dychanim, akeho su charakteru, co pri tom pocitujete ? Lapanie po dychu, kratky dych, nemoznost nadychu alebo vydychu ... ? Akokeby Vam ostal vzduch v plucach ? Napiste prosim ako dlho to zvykne u Vas trvat, popripade co s tym robite. Dakujem.

kmecka

ahoj evicka.chcela by som sa opytat preco ti nevyhovoval seroxat?iba ti neucinkoval alebo si mala aj nejake ine problemy.ja ho beriem uz par mesiacov tak preto sa pytam.dakujem

bubinko83

raz sa mi stala takato vec: bola som v pokročilom štadiu tehotenstva v obchode upne kludna a zrazu mi prišlo zle,strašne mi začalo bit srdce a mala som ako keby zahmlene pred očami,bolo mi chvilu teplo a o chvilu zase zima.Trvalo to asi 20 minut,ale manžel ma zaviezol na pohotovost kde mi namerali tlak asi 180/120 a pulz asi 130!!!V nemocnici mi podali magnezium do žili ,ale nejak extremne mi to ten tlak neznižilo .Prešlo mi to same od seba po nejakej chvili ked som sa uplne ukludnila. Myslite že to može byt panicky zachvat ?

mrkvicka

Ahoj bubinko.Osobne ja som najprv navstivila psychiatra ona mi stanovila diagnozu PP a potom mi odporucila aj psychologicku.prajem pekny den.:O))

bubinko83

ahojte chcem sa spytat ak si myslim že trpim PP mam navštivit psychiatra alebo psychologa? Mam v tom nejak zmatok. Dakujem

macka05

Dakujem velmi pekne za radu ak sa predsa len este niekto najde s problemamy s dychanim nech sa ozve na kicsinkom@zoznam.sk odpisem kazdemu dakujem

111zolo111

Ahojte.Pozdravujem všetkých trpiacich PP,mne ju diagnostikovala neurologička koncom novembra,no začalo to už asi pred rokom.Najprv len také slabšie záchvaty,ktoré som nevedel kam uložiť cca raz za dva mesiace tak som neriešil.No na jeseň som už odpadával umieral,triasol,lapal po dychu dve až tri hodiny denne.Najhoršie na tom je že v práci, kde som sam a strach že odpadnem a nenájdu ma to len vystupňovalo.Dva krát som volal záchranku no prvý krát iba informatívne čo mam robiť nechcel som robiť rozruch no bál som sa.Par krát pred aj medzi tým som len pretrpel.Chvíľu som si myslel že mám problémy s tlakom ale nie.Druhý krát už aj prišla RP a dali mi infuzie , dal som sa vystriedať v práci.Diagnostikovali mi dehydrataciu pretože som mal suchý jazyk.Potom ma obvodný lekár odoslal k neurologičke a tá na prvý šup diagnostikovala PP. Poslala ma na rtg lebky´, chrbtice a na krv ale rovno povedala že aj tak nič nenajdu.Šikovná.Predpísala Serlift a Xanax a KO o mesiac s tým že lieky budem brať iba dva mesiace, tak som zvedavý ale nezdá sa mi že to bude také rýchle podľa toho čo čítam na rôznych forách a hlavne preto že mne to trvalo niekedy až tri hod.Lieky zabrali a momentálne som ako tak bez záchvatov (slabšie nevoľnosti)po prvej dávke xanaxu som bol celý deň vysmiaty ,super pocit tak dobre som sa už dávno necítil škoda že to bolo iba po prvej dávke,ale hlavne že zaberajú od Serliftu mi cukali nervy tak už beriem iba polovičku.Psychologičku nemám čo asi nie je najlepšie aj ja by som rád pokecal ale nemám odvahu možno neskôr.Momentálne som na dovolenke už druhý týždeň ale v piatok už idem do práce.Dúfam že sa tie hrôzostrašné záchvaty nikdy nevrátia.Ešte čo mi robí problém je pamäť skúšal som už vitamíny no veľmi nepomohli no je to také kolísavé niekedy celkom fajn niekedy prejdem meter a už neviem čo som chcel.Myslím že som napísal všetko.Všetkým prajem skoré uzdravenie a veľa trpezlivosti super že existujú takéto fóra aj to pomáha.

zsofa

Ahoj macka05
ja chodim k psychologicke, a ked mam problemy s dychanim tak mi poradila jeden cvik :
ratas do 6 a pritom nadych, potom ratas do 3 vtedy zadrziavas dych, a ratas do 8 a po cely cas vydych.Toto opakujes, kym ta to neprejde.Mne to pomaha.Len to chce trocha cviku.