Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
inka daj mi na seba email alebo iny napr.skype konatkt.Ozvem sa ti,musim teraz odist
treba zobrat hlavne do uvahy to,že maš porobene vysetrenia vsetky vratane interneho a vsetky su ok.to je potrebne akceptovat a uverit ze si zdrava fyzicky.ja som tiež jedna z tych ustrachanych a nebolo pre mna lahke pochopit ze ak mam vsetky vysledky negativne tak sa mam s tym zmierit a pozret na problem z inej strany.
ak sa tak velmi bojis,ze to nedokazes sama korigovat,vyhladaj psychologa.nemas sa za co hanbit.budes prekvapena kolko ludi trpi takymi istymi problemami.
ja osobne si myslim z eby si to zvladla aj sama,ak si pomozes dobrou literaturou a tej je na štastie na nasom trhu velmi vela,tak uvidis ze to neni take tazke.netrap sa pre niečo čo nie je.ak nemas ziadne problemy teraz a ataky uz nemavas tak skus nemysliet na to.skus n acelkove uvolnenie doplnit telu mineraly hlavne magnezium,vynikajuce je magne B6.skus relaxacne techniky a cviky na uvolnenie.ak to nejde aj napriek snazeniu,tak potom ten psycholog je super riešenie.
inka presn eako pišeš dnes ti nik neporadi pokial si neporadiš sama.Aj mna si po porode podavali z oddelenia na oddelenie a nič nezistili tak ma z vysokym tlakom poslali aj domov.Som odmalička dost ustrachana a čo som sa vtej nemocke naplakala vtedy to bolo strašne.Hormony,maleho som nemala pri sebe,nikto ma nechapal,dotovali ma všeličim a tlak furt vysoky.Nevedeli čo maju robit.
inka aj ja som si myslela že to bolo len raz a viac to nepride.Ale mala som to v piatok to si pamatam a potom zase v pondelok.A vtedy som sa už bala strašne.Aj ten prvy krat ale vtedy som to nejak predychala.Iba viem že som zostala potom strsšne slaba.A v tom ataku ako keby sa mi nohy podlamovali.No strašne až to bol panicky atak.Neprajem najhoršiemu nepriatelovi.Viem že nieosm psychicky ok,mala by som to riešit.Lebo sa bojim drzheho tehotenstva strašne.
ja som uzivala asi 14 rokov Lthyroxin,trvalo chvilu kym mi nasadili spravne davkovanie ale bolo mi potom super.nemala som nejake vazn eproblemy.neskor mi ho vysadili lebo vraj som uz mala dlhodobo dobre krvne vysledky.asi pred 5 rokmi som dosatla ten spominany atak prvy a snazila som sa dopatrat k pricine.kazdy mi hovoril ze j eto psychickeho povodu.urcit epsychika hra v panickych poruchach velku ulohu,ale ja som bola presvedcena ze v tom hra ulohu aj št.žl.no je to vsetko na dlhu trat v nasom zdravotnictve.ak si clovek nepomoze aj sam a to z velkej casti tak je to hotova katastrofa.bohuzial toto su moje skusenosti.
ono zalezi aku mas poruchu tej št,žl.preto ti to tak raplovalo aj po tehotenstve.su zeny ktore za normalnych okolnosti nemaju ziadn eproblemy s nou a prave v tehotenstve sa objavia a po porod ezase same vymiznu.bohuzial ale kazda sme ina.j amam problemy so št.žl.po porodoch dvoch a po kazdom s ami to len zhorsilo.najlepsie som s acitil ahadam v obdobi tehotenstva.mne to vtedy lekar vysvetloval ako je to v mojom pripade ale uz si to presne nepamatam tak by som ti tu nechcela vypisovat hluposti.
mala som za normalnych okolnosti vzdy normalny tlak ,niekedy aj dost nizky.ked som prvy krat dostala stav uzkosti ,tak mi vyskocil tlak 220/115 a tep som mala 140.nevedela som co mi vtedy je a jedine na co som mysella bolo z emam urcite infarkt a prave zomieram,na celom tele som s atriasla jak osika a na tvari sa mi miesal studeny pot s horucavou.ti epocity n asrdci ak esom mala to som ani vtedy nevedela opisat.isla som na pohotovost a podali mi magnezium a tlak sa mi znizil na nejakych 150/95.povedali mi z eto nic nie je a ze mam ist k svojmu lekarovi na druhy den.celu noc som nespala a nevedel asom s adockat ran akedy budem stat v ordinacii ak budem vobec ziva este.toto bol moj prvy zachvat a myslela som si ze to uz nikdy nezazijem,ze to bola len nejaka nahoda.ale nebola.
inka ja viem a chodila som zo štitnou žlazou často na kontroly.Ale čo sa tyka tehotenstva bola ok.Ale po porode uplne mimo raz som mala zniženu funkciu,po mesiaci zase zvyšenu nevedeli ma nastavit na lieky.No otrasne.Mavala som bušenie ale inak som sa citila s bruškom celkom fajn,
bubinko ak mozem teda este trochu k tejto tvojej problematike,tak by som chcela pripomenut ze v tehotenstve štitna žlaza uplne inak pracuje,nasledkom tych hormonalnych zmien.a ak mas problemy so stitnou zlazou uz dlhsie potom v tehotenstve ti mali robit castejsie kontroly a odbery na protilatky a popripade nasadit alebo zmenit davkovanie liekov.štitna zlaza dokaže narobit kopec problemov aj mimo tehotenstva nie to este v tom obdobi.medzi najcastejsie patri aj vysoky tep,zmeny tlaku,bušenie,pocity strachu ,pocit zimy,horucavy a pod.