Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Ahojte.Bolo my dnes na nioč musela som si poležať ono to prejde ale ked si hodnú chvílu poležím.Už sa neviem dočkať kedyx my príde to Cd rčelaxačné treba vyskúšať všetko lebo som už saa zúfalá tak si musímnejak pomôcť sama oíbjednalasom si od chudíka.V nemocnici nám púšťali CD MACHATU KARLA ale neviem ako sa to CD volá určite by som si ho objkednala on má takí príjemný hlas a rada som ho počúvala teraz som si objednala LADISLAVVA CHUDIKA tak som zvedava môže mať pekiny hlas trak sa majte papa
krut.-jana no vidis drzim ti palce:)
Treba takto postupne a aj keby prislo na teba zase to tocenie a zle stavy,viem ze je to tazke ale vraviet si stale dookola ze to prejde.
Je to tak ta nasa hlava niekedy si to clovek aj sam privola niekedy to pride necakane hlavne sa z toho velmi nezlaknut ,uz si to prezila kolkokrat tak to prejde aj vtedy ked to pride na to treba mysliet:)
Ludia aj Vam sa tazko dychava? lebo mne sa tazko dycha a neviem ci je to len taky pocit alebo je to naozaj.Nezstili my nic bola som aj na rontgenae a to mam v poriadku..Bola som fajciarka o tedy co som dostala prvy atak som sa cigariet ani nedotkla.Tazko sa my nadychuje musim sa namahat ked sa chcem nadychnut..Potom to akoby prejde..Ale volako castejsie sa tozacina opakovat
Ahojte ...mam taky problem ako vy...hlavne vy INKA..raz my z nicoho nic vyskocil tlak .Zacalo to tak ze ma bolelo pri srdci, potom sa my prudko rozbuchalo srdce a zvysil sa my tlak.Hned sme volali zachranku, nemohla som dychat bolo to strasne, triasla som sa strasnu zimnicu som mala ktora sa striedala s horucavou bolo my totalne na odpadnutie.Myslela som ze to je len take chvilkove a ze sa tlak vrati do normalu ale ja som stale pocitovala buchanie srdca azovieranie na hrudi..Pri prvom ataku som mala tlak 150 na 100 a pulz 124..Po2 dnoch sa my to zase zopakovalo asi 3 krat sme volali zachranku na 2 razy som bola v nemocnici.Zistili my akurat arytmiu.Bola som aj na echu srdca na CT mozgu na stitnu zlazu vsade mozne a nic my nezistili len u arytmiu na ktoru beriem VASOCARDIN.a celkom my to pomaha. Len stale mam pocit ze my zviera na hrudi a tazko sa my dycha, tocenie hlavy a strach ze dostanem infark.Som nesvoja.Bola som u psychiatra lebo som nevedela co mam zo sebou robit .Zacala som brat antidepresiva a Atarax.Dufam ze sa to zlepsi ..Stale ma chytaju pocity ze umriem ze sa dusim a uz my s toho zacina sibat prosim vas poradte ako sa da proti tomu este bojovat...Dakujem za kazdu radu
Ahojte všetci,MyškaD1, Tatiana a ostatný aj ty jugoj, prečítala som si a povzdudilo ma obliekla som bundu a bola som aj dnes vonku v obchode sama síce len cez ulicu ale prešla som bez točiek, tak sa snažím myslieť pozitývne aj ked je to niekdy ťažké ako píšeš aj ty, aj ja si hovorým odpadnem, odpadnem hádam sa niekto zlutuje zodvohne ma a dajú do nemocnice pomôžu , ale to si už radšej nevravým radšej si hovorým prešla som včera prejdem aj dnes aj ked v ruke vo vrecku stískam mobil keby náhodou...Dnes inak pečiem tortu svokrovi ma zajtra narodky rada pečiem, ale idem si trošku odýchnuť, lebo dáko nevládzem, nech sa radšej nezačne krútiť zase , lebo už sa nekrútilo konečne skoro 4dni za sebou vôbec!!!!Na nejaké terapie by som rada chodila aj ja ,ale neviem kde a ako sa tam dostať a či to vôbec v mojom meste je, niekedy mi sparvý dobre aj porozprávať sa s kamarátkou jednou tou najlepšou ktorá ostala, vypočujeme sa a je lepšie ona je inak aj tá čo je stále na mobile okrem manžela, ked je v práci a náhodou nepočuje ked volám, tak mám ju. Tak sa držte a nech sa aj vám polepšuje všetkým.
Ahojte.Je my teda riadne na nič točí sa my hlava ako by som mala neviem kolko promile cv sebe je to strašní pocit neviem čo mámuž robiť objednala som si aj autogény trening tak dúfam že mx to nejak pomôže uvidíme treba vyskúšať všetko.
Baby hlavne ked ste pobehali vsetky vysetrenia a su ok.Treba sa zacat venovat a skusit terapie.Ludia to dost podcenuju ale ak sa chce clovek z najhorsieho dostat co sa urcite skoro kazdy chce tak to je idealna barlicka.Take posedenia s inymi ludmi 2-3 mesiace nahliadnete do svojho vnutra,aj ked vela ludi si mysli ved ja uz vsetko viem a podobne.V mnohom sa mylime co si sami nahovorime ze je spravne a podobne ked uz nas ovladaju negatovne myslenia a konanie a ani si to neuvedomujeme.Za pomoci terapeutov sa da ist hlbsie a odkryt plno veci.
Tocenie a tieto vsetky co tu baby opisujete zijem s tym dlhe roky.A nemyslite si ze to je len tak cestujem 10km do roboty a 10km spat.Viem co je to sediet alebo stat v autobuse a nevediet pomaly kto vlastne som co tam robim,stipanie sa do nohy ci vobec zijem alebo sa mi to naokolo nesniva a podobne.
Viem co je vyvzvracat sa na ceste z roboty alebo do roboty,trpnutie ruk,puknutie hlavy pomaly od tlaku.
.Viem co je sledovanie sekund kym pojdem do roboty pricom za sekundu mi hlavou prejde 10 katastrofickych scenarov ako pada cinziak v ktorom sedim.Ako ma cestou do roboty prejde auto ako uviaznem v autobuse.Potim sa vo vlastnom pote,hlavu si pomaly neudrzim na krku ale viete co aj tak hoim na seba bundu idem pomaly ani neviem ako a kam,rozmyslam cestou co je zivot,co som ja a trva to aj 4 dni.Ale do tej roboty idem a co odpadnem alebo nie poviem si nech tak odpadnem.A nie je to take lahke ako sa zda ked to pisem a toto skuste aj vy,obliect si tu bundu ist do toho obchodu,postupne.Lebo ak sa takto doma zakuklite a travite roky bude to len horsie.Viem co uz je ze doma bolo lepsie ale zrazu uz ani doma nebolo lepsie ked som bol zavrety,lezat pomaha?Kdeze uz aj ked lezite a hlava vam ide z myslienok prasknut skrabete pomaly nechtami stenu.
Ludske telo vydrzi 90% je to v hlave a poviem Vam po tych strasnych dnoch v stavoch ktore som len z casti opisal a mam ich kazdu chvilu uz si aj za jeden den ked mi je lepsie poviem kaslem na to nevezmem si zivot ,idem von odpadnem odpadnem ,zrutim sa zrutim sa ,budem v nemocnici nech.Najhorsie su stavy ked premyslam naco tu som v najvacsej krize depresii,a poviem ze niekedy fakt neviem na co ale som tu...
tatiana26myslim si,ked nieco odite,pride ine.potom sa vrati to druhe,to je ten hlupi nevydareny svet,ktory mi nevieme zmenit,len si urobit svoj vlastny,podla nasich predstav,aby bol co najkrajsi.netreba byt uponahlany,stresovat sa,lebo ja si myslim,vsetko je to kvoli tomu.verim v tom,keby sme sa neznervoznovali a nerobili by sme z malickosti slona,boli by sme kludnejsi.to ten stres do ktoreho vsetcia upadame nas nici,ale mi sme od neho silnejsi.nesmieme podlahnut.to je moj nazor,mozno sa mylim.treba sa tesit z kazdeho rana,dna,ktory ma svoje caro,radost,lasku,nie sme tu ved na to,aby sme si to nevychutnali
Tak akože čo mne sa deje posledné dni, to nechápem už...začne to ale vždy tlakom v hlave medzi očami...a potom sa to stupňuje...do ataku ako takého to neprejde, ale vždy sa vyplaším tým, že sa mi skrížia oči a prestanem vidieť (čo sa mi párkrát stalo)...no ale takýto tlak v hlave som nikdy nemávala, som z toho dosť znepokojená, že čo to kua je...okrem toho mi dnes neurol vôbec, ale akože fakt vôbec nezabral...to sa mi nestalo hádam nikdy...
inga2@post.sk