Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
inka dakujem ty si asi prvy človek čo mi to stym tlakom potvrdil.Lebo už som bola zufala,nikto ma nechape.Sestrrička mi povie že mam ten tlak riešit a ja ho mam aj s liekymi stale vyšši.Teraz mi nepovie nič,lebo asi nevie čo dalej.Aj ty si mala tak zvyšeny tlak? Ja som stale akoby napnuta,nedokažem sa uvolnit,nespim dobre,čokolvek ma rozruši a rozčuli.
inka- vdaka za vysvetlenie.
bubinko- no ak sa ti tlak v klude zvysuje....normalne to urcite nie je....
moze to mat vela dovodov.....
Ak ti nic nezistili pri ekg a kontrolach.....je to zvlastne teda.
Ale podla mna uz potom jedine psychika to moze ovplyvniť....
pri stavoch uzkosti aj panickych atakoch sa tlak zvyši velmi rychlo a prudko.preto pocitujeme z ničoho nič tie hrozne stavy.
bubinko,vobec uz nemusis nikdy mat tak eproblemy ako si mala vtedy.ja som si prezila uzkost aj panicke ataky.nie je pravidlo ze sa ti musia este niekedy vratit.mozno si to mala nasledkom zniženia mineralov v tele a hormonalnym stavom v tehotenstve.ide o to aby si pochopila ze s atoho nemusis bat.aj ke dsa ti tak rapidne zvysi tlak aj tep tak nedostanes infarkt.ten strach je sprievodny jav paniky.športovci pri vykonoch maju tiež vysoky tlak aj tep a nedostanu infarkt.hlavne sa neboj a ak naozaj nevieš ovladat svoj strach tak je velmi ucinne porozpravat sa o tom s lekarom alebo psychologom ,ktory ti to vysvetli lepsie a nauci ta aj co s tym.viem,že j eto velmi neprijemne,naozaj som si tym prešla a nikomu by som to nepriala,ale na druhej strane už viem že sa s tym da niečo robit a da sa to ovladat.
denz a nemysliš že to mohlo byt tym tlakom ako vraveli lekari?Vieš mna totižto vobec nebolela hlava a mylsim že pri tlaku bolieva,lebo sa ma nato furt pytali a nešlo im to do hlavy.Iba jeden internista vyhlasil že jemu sa ten moj stav nejako nezda že nevie čo to je.Ze je to divne.A talk sa može zvyšit tak nahle v klude?
bubinko.....pre istotu mu to povedz.....vies,zdravie a presna pricina sa tak ovela lepsie zisti ak bude vediet aj to.Jedno do druheho moze zapadat a presnejsie sa to urci.
denz dobre ale to bolo davno .Mam mu to povedat aj tak.Ja som ustrachana a uzostliva ale tie ataky som odvtedy nemala.Neviem čo mi je sama.
bubinko- chod pre istotu aj za psychologom a porozpravaj sa s nim o tom......
vysvetli a opis mu to presne ako si to pocitovala a povedz mu o svojom zdravotnom stave.....
On ti bude vediet lepsie poradit ci potrebujes nejake lieky,alebo je v tom nieco ine a odporuci ta na komplexne vysetrenie,.
Hlavne to neodkladaj pridlho.
denz ja neviem čo to bolo ani žiadny z lekarov mi nič ktomu nepovedal.Povedali že mi tak zostalo kvoli tomu tlaku.Ale ja tomu neverim,lebo tlak mi nemože v klude tak strašne vyskočit.A keby aj ano tak by sa už len nejaky ten zadrhel objavil na srdiečku.Ked som bola na internom jeden lekar mi povedal že čo tam robim vraj som uplne zdrava.Všetky vysledy super.Bola som neskutočne vystrašena po tych atakoch potom asi 2 mesiace uplne mimo,čo som sa bala že sa mi to vrati a niekde sa zrutim.Mam hrozu z druheho tehotenstva lebo si mylsimže ked som to mala vtedy budem to mat zase.Ale prečo sa mi to nevratilo(chvalabohu)?Ja sa liečim aj na štitnu žlazu.