Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
JANI no ja keď nemám najlepšie dni, tak sa do obchoďákov tiež nevalím...to sú pre naše diagnózy už vysoké levely len sa potulovať sama po Tescu z pasie :-) tiež tam nerada chodím a sama ani nehovorím... Aké máš staré deti?
Ahojte.Dnes som ledva dovarila mala som strašné krútenie hlavy osalbenie dolných končatín a ešte ma aj otravovala dcéra z ro zprávkami tak som jej musela čítať.Aj teraz si pôjdem lahnúť lebo sa bohvieako necítim uvidíme zajtra a ešte sd dcérou do škôlky tak neviem neviem.Zatial sa mejte pekne papa
Ahoj aj tebe myškaD1 aj mne jeden deň nebolo bohvie ako ale som si poležala a prešlo krútenie dáko, to asi aj tým blbím počasím. zajtra sú prázdniny tak mám doma obidvoch, ale na utorok chcem ísť ráno sama pešo do školy s obidvomi chcem to zvládnuť po prípade mám cestou aj mamu doma má až nočnu tak budem mať istenie kebi prišlo krútenie a strach, ale skúsim, ked som už prešla aj von dalej od domu... pokúsim sa ! Ešte ale je strach velký obchod ako tesco ísť sama to nei tam sa točíííí aj jáj. tak sa držte a zase napíšte pá
Ahoj tánička, ok zmením nik som jana to ma prvé napadlo s tou mojou chorob tak som nevedela ako sa nazvať tok krúútička - jana.
Inak ďakujem za radu určite si to pohladám a skúsim.
Možné príčiny depresie www.locateadoc.com
Ahojte baby.Tak sa hlásim opäť po 2dnoch nebolo my najlepšie krútila sa my hlava chodíť som nevládala no ničo strašné teraz sa to kus uvolnilo tak že sa idem pozrieť na vás čo také píšete.Zajtra idem variť tak som zvedavá ako to zvládnem dúfam že dobre lebo dnes som bola totálne na nič zajtra hádam bude o niečo lepšie.Nohy my tak oslabli že som nemohla robiť kroky aj ked som sa chcela postaviť tak som nemohla nedá sa.
ZUZKA no radšej som ja zvolila takúto cestu, než sa pustiť do boja s veternými mlynmi a napokon na to doplatia nevinní...mne je jasné, že keby to nebola pravda, tak sa okolo toho nespustí také haló...ale tak nie je blog jediná možnosť ako sa ozvať...proste to poviem priamo tým ľuďom...niektorým sa dá, niektorým nie, ale však uvidíme, cesta sa hádam nájde vždy nejaká...ďakujem ti Zuzka...juj keď ja si spomeniem ako sme sa tu vadili kedysi :-)))
Krútička ahoj (uf, hrozný nick máš...môžem ťa prosím oslovovať inak?)... ono relaxácia nemusí byť dlhá a nie je o tom, že ležiš a nič nerobíš...skús si niekde zohnať (kedysi dávnu tu niekto na to dával link, ale si ho nepamätám) Ladislava Chudíka, on narozprával jednu relaxáciu, je veľmi dobrá, ja som ju tiež používala, aj teraz si ju občas pustím...sú tam presné inštrukcie...Alebo si skús v googli pozrieť autogénny tréning a začať s tým...relaxácia má veľa podôb, záleží, ktorá ti bude vyhovovať... Na začiatok môžeš začať s tým, že si ľahneš a budeš si postupne uvoľnovať vedome každú časť tela od prstov na nohách až po hlavu...budeš si hovoriť "uvoľňuje sa členok ľavej nohy, predkolenie ľavej nohy, koleno....celá noha je uvoľnená a ťažká..." atď. Záleží, koľko máš času, môže to trvať 5 minúť alebo pól hodinu...
Tak ono nie je dobré ani jeden extrém ani druhý, ani ležať stále ani robiť bez oddychu...musíš si to tak rozumne podeliť...niečo porob, potom si daj relaxáciu (môže byť aj len to, že ležíš a dýchaš pomaly do brucha)..potom zase niečo urob, zase si daj odmenu, napríkld si niečo prečítaj a tak...nie je dobré sa zavaliť prácou, lebo sa s tým nenaučíš nič robiť, iba to odsúvať do úzadia...
Tanicka, uz som si myslela, ze som urobila nieco nevhodne, ked som ti sem napisala o tvojom blogu, lebo som ho dnes marne hladala. No vidim, ze som najskor mala nakuknut sem a hned by som vedela, o co ide. Mas pravdu, to co si napisal muselo vyvolat rozruch, lebo je to cista pravda a netyka sa len deti z DD, len v ich pripade je to o to bolestnejsie, ze nie kazde ma taku skvelu profi mamu, ako si ty. Na nete najdes kopu krasnych clankov ako pracovat s detmi s poruchami ucenia, hydperaktivitou, aky dolezity je citlivy pristup a pochopenie. Lenze v praxi ani deti z uplnej vlastnej rodiny to nemaju jednoduche, ked natrafis na blbca ucitela. Ked som citala niektore pribehy / napr. navstivili trinast odbornikov, vymenili styri skoly za styri sk. roky/ bolo mi z toho smutno a nastvata som bola ako cert. Lenze skus sa ozvat... Ja toto nechapem. Tak ma napadlo, ako sa mozeme branit? Napadlo ma, ze ked nic nepomaha, asi by sme mali zajst este dalej. Asi som blazon, napadlo ma, ze by sme mali my rodicia zverejnit mena tych necitlivych pseudoodbornikov na vychovu a aby to bolo spravodlive, ku svojmu pribehu pridat aj meno toho, kto nam pomohol. Lenze toto sa u nas zatial nenosi, asi by som dopadla podobne, ako ty so svojim blogom. Ved aj na stranke s touto temou, ktora sa mi velmi paci, neda sa mi dostat do diskusie, neviem preco. Nevadi, este skusim nieco ine pohladat. Budeme bojovat dalej, a aj tebe drzim palce, viem ze to nevzdas. Pamataj pritom aj na seba a svoje zdravie, viem sice aky si ty dosledna osoba, tak neprepinaj svoje sily, vsak ak nebude vsetko tip top svet sa nezruti. Ozaj a co takto zacvicit si jogu s detmi? No neviem, ci by boli ochotne, ale skusit to mozes, aj ked su uz asi starsie, mozno by sa dali nahovorit a je to aj pre deti prospesne, aspon ja mam taku skusenost s mojou malou. Raz mi rozpravala, ze ked im zastupovala triednu jedna skvela ucitelka, ktoru poznam, lebo kedysi ucila aj mna, tak im dala na TV cvicit jogu, lebo boli neposlusni :-) a potom mi ukazala ake cviky cvicili, aj relaxacne cicenia im dala :-). Potom sme to doma par krat skusili a bola celkom v pohode (byva podrazdena az nervozna, ked sa jej nadari v skole), ona je vsak este mala, tak sa da este na to nahovorit. A mozno aj tvoji by sa na to dali, ved decka su obycajne radi, ked sa im clovek venuje. Tak sa maj krasne, prajem vsetko dobre.
Ked som zo začiatku mala tie velkéé točky tak som len ležala a odychovala ale to bolo zle nechodila som nikde a dopracovala som sa k strachu chodiť aj von, tak radšej stále niečo robím ked aj len doma, a to mi myslím viac pomohlo, inak neprajem to krútenie naozaj ani najhoršiemu nepriatelovi, je to hrozné a nedá sa len tak toho zbaviť.... dú fam a to veeeeeľmi a chcemmm tooooo že to prejde a nikdy sa nevráti!!!!!