Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
jaj ty baba jedna,uz som myslela na najhorsie.normalne si chybala.pokazila si si zaludok,alebo ta nejaka skareda chripka chyta?mne vikend usiel ako tak,no dnes pred 12stou to prislo,zas.chcela som utekat k doktorovi,ale bala som sa este viac,bojim sa k nemu ist,lebo som nebola ani u psychiatra,kam ma poslal.
ahoj zanulaz,prepac mi ale mi bolo dva dni zle,som stale iba spala,bolela ma hlava,zvracala som a tak,a ty sa ako mas,uz lepsie nie
Ahojte všetci, aj mne bolo všeliako tak som tu nebola. Aj mne je horšie ked mám mať menštruáciu, je to fakt na prd vtedy aspoň to točenie pripíšem k tomu a nemám strach. Ale už je dnes lepšie prešla som aj zase von a dokonca som bola aj na nákupe v metre nie sama ale bez manžela so známimi a to som tiež nechodievala, lebo ked niekto o mojej chorobe nevie tak radšej nejdem, aby som sa nehambla a zbitočne nevysvetlovala čo a ako, lebo niekto nechápe , ale bola tam aj jedna čo vie čo mi je a bolo super vybláznili sme sa pobehali nákupné centrum a netočilo sa a nebolo mi ani ťažko pri pokladni konečne , ale do nášho tesca si ešte netrúfnem sama aj ked to mám prebehnúť cez velkú cestu ale nejdem fúúúj tam mi je zléé. Tak sa držte aj vy.
Ako dalej? tieto príznaky som aj ja mala na začiatku a prešla som hroznou tortúrou, kým sme zistili, že je to psychického charakteru...
zdá sa ti aj také, že sa ti sníva alebo akoby si bola vo filme?
Ahojte.Neozvala som sa dlhšie lebo manžel má zápal plúc malej sa terbalo venovať.tak včera sme amli aj v dedine karneval ja somn nemohla ísť lebo po 4nožky tam určite nepújdem manžel je chorý tak bol snou starý otec aspon sa vyšantila medzi kamarátmi.dnes som boal snou v škôlke.len to je zaujímavé že dooobeda sa cítim ešte ako tak ale ako náhle príde poobede som strašne slabá vyčerpaná nevládzem aj by som spravila ale telo my to nejak nedovoluje v poslednej dobe sa strašne začínam potiť v noci ráno stanem ako myš moklrá neviem čo je tomu príčibna ešte nikdy som to nemala.Snažím sa čo najviac ale ked to nejde tak si radšej lahnem odýchnem a ookračujem dalej.,tak sa majte pekne papa
rozmýšľam aj nad tou menštruáciou.J a ju mám už všelijaku,blížim sa k prechodu.Asi aj tie hormony robia čo sa im zachce.
No presne, to o tej menstruacii mozem potvrdit. Ja tiez vtedy,ked ju mam dostat a aj pocas nej sa citim horsie. Vtedy aj ja mam pocit,ze sa mi vracaju symptomy PP. Pocas menstruacie teda neberiem tieto symptomy PP az tak vazne. Vzdy si poviem , ze stav sa mi zhorsil kvoli menstruacii a vykyvom hormonov a tak. Preto ak sa mi objavia nejake symptomy PP pocas menstruacie, neberiem ich ako objektivne zhorsenie stavu co sa tyka PP.
Zienky stalo sa vám už niečo také,že z ničoho nič začne niečo akoby tlačiť v hlave,ostanem nervôzna,netrpezlivá,cítim sa že sa veľmi bojím,stav sa mi zhoršuje,potom to prestane.Za posledné mesiace hocikedy a hocikde.Snažím sa tvárit akoby nič sa nedialo,cítim sa že sa mi ťažko rozpráva,okolie to si nevšíma vlastne len ja na sebe.Mám problémy s krčnou chrbticou,jeden čas som mala aj od psychiatra lieky ale to sme vysadili ešte v roku 2006.Odvtedy sa menili príznaky,niekedy bez dôvodu sa cítim slabá alebo podráždená,trasiem sa z nutra,aj vidím na rukách.Potom to prejde.No poslednu dobu mi našli glykémiu ale nie vysoku,aj tlak mi skáče.Už sa mi nežiada za lekármi.Nechcem skončit zase liekmy na ukludnenie,uplne mi stačí čo na iné choroby mám.Co vy na to?Môže to byť psychika či nebodaj zase nejaká choroba nová?
Ahojte vsetci.Chcela ny som sa opytat ci ma niekto skusenost respektive ci niekto preziva to co je a ci to vobec moze byt z panickej poruchy.Tuto stranku citam skoro kazdy den,pretoze aj ja trpym PP aj ked vlastne som na tom uz velmi dobre.ziadne ataky fyzicke pocity atd.Vlastne sa chcem opytat citim sa fajn ale stale kazdy mesiac asi taky tyzden pred menstruaciou som taka vystrasena povedala by som vlastne vtedy mam pocity strachu ,ze sa mi nieco stane a citim ako keby bolesti pri srdci aj ked viem ze zo srdieckom nic nemam.citim sa ako ked som bola na zaciatku PP a ten strach a fyzicke bolesti boli strasne,samozrejme niesu take su ovela ovela slabsie.Ked to pride tak sa trosku vystrasim potom si poviem nestresuj nic ti nieje bud pokojna zacnem pomali dychat a ono to vzapeti prejde.myslim si ,ze to moze byt koli tej menstruacii ved vlastne my zeny sme vtedy viac precitlivene.Ak ma niekto chut budem velmi rada ak mi napise.Vsetkym vam prajem vela vela pozitivneho myslenia to je v tejto diagnoze naozaj velmi dolezite mne to velmi pomohlo aj citanie knih o pozitivnom mysleni.Tak sa vsetci drzte a nevzavajte to viem a verim tomu,ze nam bude znovu uplne dobre a na pani poruchu ani nepomyslime len musime byt trpezlivy.Prajem vam vsetkym dobru noc a pekny tyzden.
halloooooooooo siisa,co je s tebou,uz dva dni sa neozyvas