Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

zsofa

Odkedy ma chytila prvýkrát PP,odvtedy nepijem kávu, a prestala som aj fajčiť.Zistila som totiž, že mi káva nerobí dobre.Aj psychologička povedala, že je dobré,že som prestala piť kávu. A to je už vyše roka.Pijem cappuccino,tam nie je kofeín.

tatiana26

Ahojky dievčatká, ja tiež ležím s virózou, aj psychicky mi je horšie samozrejme, v noci som sa párkrát strhla zo spánku, že ma nieto dusí a nemôžem dýchať...ale už to poznám, tak som si pekne zhlboka dýchala a opakovala som si, že dýchanie je reflex, ktorý sa proste sám nezastaví...ja to tak beriem, že príde, odíde, proste je to súčasťou môjho života a hotovo.

Inak tá káva - ja ju tiež pijem, lebo ju mám veľmi rada...kď som v pohode, aj káva mi dobre spraví, ale včera som bola s malým v kaviarni, nebolo mi najlepšie, ale vravím si, že si to presso skúsim dať...no ale odkedy som ho vypila, tak som to stokrát oľutovala...kofeín blokuje tvorbu serotonínu, preto nie je dobré ju piť

siisa 25

no vies mam ale on ma nechape vobec a mama je uz tiez cela chora ma problemy s bratom a tak vies,dnes sa citim este horsie,tak som sa dopucila ze mam cele lico take ze to nevyzera ako akne ale ako uplna spust,a to ja sa pucim ked mam nervy,som nervacka a dnes to vo mne vrelo,za mesiac maturujem,nervy aj z toho mam,prepac ale nevies nahodou co by mi pomohlo na to cele zapalene lico,mam to fakt strasne asi nevyjdem tyzdem minimalne von,a ty si sa ako dnes mala

zanulaz

jaaaaaj,len samovrazdu nie.ver mi aj mama to olutovala,po nej ak sa ti nepodari,budes sa mat este horsie.naco sa tam ponahlat,raz aj tak tam zakotvime vsetcia a ostaneme tam vecne,mame tam cas ist,ja sa velmi bojim smrti.mysli hlavne na svoju mamu,ma uz dost zialu,a ty by si ju urcite dorazila,keby si urobila hlupost.okrem toho mas aj ty dost toho,nekomplikuj si to este aj so zlymi myslienkami.mysli na nieco pekne.priatela mas?

kisspantenol

Pokračovanie pre Myška 1D:
To, že tvoja dcéra bude do školy chodiť vo vašej obci, pokladám za pozitívne rozhodnutie. Bude tam chodiť 4 roky, za tie roky sa aj tvoj stav veľmi zlepší a potom budeš môcť riešiť aj školu mimo obce.
Na dedine nie je veľa žiakov a učiteľka má viac času na deti, keď malá ochorie, tak aj spolužiakov bude mať blízko...aj úlohy jej prídu ukázať. Ber to takto.
Ešte k tomu nakupovaniu, doma si presne rozmysli, čo asi chceš malej, aký kostým. môžeš zavolať do toho obchodu,aby ti ho pripravili, aby si sa tam nemusela dlho zdržovať.
Ja keď vojdem do obchodu, dám si dole kabát aby mi nebolo teplo a cítila som sa pohodlne, vždy mám so sebou minerálku,keď treba tak sa aj v pohode napijem. Viem sú to maličkosti, mám to odskúšané, možno aj tebe niektorá s mojich rád príde vhod. Držím ti palce.

kisspantenol

Myska1D ja som bola na tom takisto, ako si ty. Mala som strach z toho, ako pôjdem s malým nakúpiť. Potom som prišla na to, že som hľadala také obchody, kde bolo menej ľudí, t.j. menšie obchodné centrá. Autobusom som cestovala vždy tak, že som sedela pri dverách vzadu, alebo vpredu, aby som sa pri každej zastávke nadýchala čerstvého vzduchu. Nemala som vždy takú podporu, ktorá by išla so mnou, dnes to vidím tak, že keby som mala stále pri sebe niekoho, tak sa z toho asi nedostanem. Vtedy syn mal 6 rokov, bol prváčik a dcérka mala pár mesiacov, manžel alkoholik. Dnes má syn 22 rokov, dcéra 17. Ja ťa chápem, čo prežívaš, teraz aspoň o tom verejne píšu, no depresia, je taká téma, že ju v mojom okolí neuznávajú ani kolegyne a okrem mojej mamy to nikto nechápe. Som živým príkladom toho, že sa s tým dá žiť.

myska1D

Ahojte.Bola som pozrieť tú školu bolo my všelijak len nie dobre myslelasom že to nezvládnem ale som v škole poriadne nebola a to kvôli tomu že som si tú školu nebola pozrieť poriadne a teraz lutujhem a to preto že tá škola je velmi daleko v horách ešte od hlavnej cesty by musela šlapať asi takí kilometer a pre prváka je to vela tak ju idem dať u nás v dedine aj ked je tu škola len po 4 triedu chcela som jhu tam dať preto že je tam až po 9 to by mala dobre tak od piatej pôjde niekam inam uvidíme bude staršia a samostatnejšia.Len je vec že u nás už zápis bol tak riaditelka povedala že dobehne za mnou našťastie býva v našom baráku.Zajtra sa chystám zas do mesta ako to zvládnem to neviem potrebujem ísť do požičovne kostýmov na maškarný pre malú v nedelu majú maškarádu tak jej chcem niečo vybrať dúfam že to nejak zvládnem drž palce papa

kisspantenol

sisa25, pred rokmi som mala aj aj zlé myšlienky. Cim skôr navštíviš psychiatra, tým lepšie. Je to tažká cesta ale oplatí sa bojovať. Držím ti palčeky. Ja mám problém s nespavosťou, na lieky nereagujem dobre a spať neviem.

kisspantenol

Zanulaz ahoj, bola si u odborníka? Ja som dlhšiu dobu skúšala veľa veľa liekov, asi 25. mi akotak zabral.