Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Ahojte
Dnes som bola u psychologičky, a usúdila,že k nej už nemusím chodiť, nakoľko som sa naučila, ako zvládať PP predýchavaním, mne to pomáha.Inak som k nej chodila strašne rada, lebo je to veľmi milá osoba, ktorej som mohla porozprávať úplne všetko.
Beriem 1 rok citalec 20, a xanax 0,25mg.Xanax som si postupne znižovala z 1,0mg.Pomaly chcem xanax vysadiť úplne,pretože som zistila, že čím menšiu dávku beriem, o to sa cítim lepšie.
Ahojte, aj nový aj starý pisatelia aj ty sero, neboj čítaj to a určite mysial všetci čo píšu aj na teba aj na tvoje problémy mne to pomáha aj mne je na hovno ja som už prestala tiež chodiť po doktoroch len nevyhnutne ked si idem predpísať lieky aj ked sa už stým trápim pomesne 3roky je na hovno ked si uvedomím neísť nikde von do obchodu proste nikde sama a ked sa mi to podarí pár dní tak o niekolko to je zase späť, tak je to všetko na hovno..... Ale mám dve krásne deti tak pre nich to sa snažím prekonávať a zdolávať a snažiť sa že mi to určite prejde strašne si to želám. viesť zase normálny život . Ja som inak doma 8rokov, 3 jedna materská potom prestávka ale bez zamestnania len nejaká brigáda teraz som po druhej materskej 3 roky a spolu to už činní 8rokov doma... nič moc vám poviem dr mi to prípísal aj k tomu že som tak dlho doma, ale človek si nenavyberá v dnešnej dobe ani zamestnanie ani chorobu no nie.... Tak sa držte všetci aj ty sero!
ja sa teraz ako tak citim chvalabohu,ale aj tak to nie je bohvieco,tiez nic moc vikend som mala,chyta mna asi nejaka nadcha,zas kycham a tak,ja som bola s mamou cez vikend pohadana kvoli hluposti a tak,prestala som jest uplne sladke,ale vobec nevidno ze by som mala lepsiu plet ja uz neviem co robit,teraz mam depku jedine z toho ksichtu a strach zo skusok
mrkvicka-isty cas,aj ja som si myslela,ze ma chyta infarkt,okol mna zomierali vsetcia na infarkt,preto som myslela,ze aj mna to chyta.tiez ma picha pri srdci,dokonca niekedy sa to pichanie vymeni na tupu bolest,tiez mam vsetko v poriadku,ale aj tak sa bojim,a cim viac sa bojim,tym viac to citim
sero aj ja mam ist ku psychiatrovi,poslal ma tam obvodny dr,pred 2 mesiacmi,no mne sa tam moc nechce
ahooj,vcera som tu bola,ale vypadla mi stranka,nevedela som poslat odkaz.mala som rusny vikend,inac vsetko ok.mama ma naladu,vsetko pohodicka.stavy ma chytili len troska,no hned som si dala tabletku,potom to aj preslo.a co ty?
nikto nepise ani neporadi
Ahoj ivana 4837.Dakujem ti pekne za tvoju radu,prispevok velmi mi pomaha ak mi niekto odpise vlastne aj to ze toto forum existuje.Ja sa snazim ako som uz vela krat pisala pozitivne mysliet a ked to na mna pride hlavne to pichanie pri srdiecku tak si poviem zase si tu tak si len pichaj mna nemozes ohrozit na zivote pretoze som zdrava.Ale aj tak ten infarkt mi stale vrta hlavou preco? Sama neviem.Chodim aj na kardiologiu koli tomu,ze som mala rychli pulz beriem na to lieky.Vlastne len polku kazdy vecer.Moj kardiolog mi stale tvrdi,ze mam srdiecko zdrave no ja stale sa obavam.Mozno,ze aj preto lebo moj otec pred dvoma rokmi zomrel na infarkt z nicoho nic no vlastne bol astmatik a vobec sa neliecil.Aj ja sa snazim cvicit,relaxovat,vela pit atd.No horsie je to s cigaretami.Fajcim strasne vela aj15 denne a nejak neviem obmedzit,kavu tak 2x denne tiez slabu nesku.Ale urcite sa citim lepsie ako pred par mesiacmi.Tak sa drz a hlavne vela vela dni bez pani poruchy...Pekny vecer a dobru noc. :o)))
Ahoj mrkvička,
presne čo opisuješ prežívam aj ja (skoro 9rokov) a takmer všetci čo trpia PP.U mňa sú to pocity na odpadnutie,točáky,pocit nedostatku vzduchu-v tom momente si myslím,že sa asi zadusím,búšenie srdca,bolesti na hrudníku-hlavne pri srdci,stiahnuté hrdlo,nedostatok slín,alebo sucho v ústach,návaly tepla,prípadne chladu,časté hnačky a podobne...
Aj ja často(takmer vždy)nepoviem ani slovo ostatným,keď to na mňa príde,lebo ako ty nechcem robiť paniku a mám pocit,že je lepšie prekonať to sama,lebo mi nerobí dobre,ak to začnú ešte aj ľudia okolo mňa rozoberať a vypytovať sa dookola ako mi je atď.
Jednoducho si ľahnem,pomaličky to predýcham,uvoľním sa,napijem vody...ak nemám možnosť si ľahnúť,tak sa snažím poriadne zhlhoka dýchať a hlavne veľa piť vody,teraz som začala posledné 3mesiace piť dojčenskú vodu a snažím sa nepiť kávu (keď tak pijem 1 slabú nescu,alebo bezkofeínovú kávu,nepijem vôbec alkohol a cigarety som poriadne obmedzila.
Teraz fajčím 2-3 slimečky ľahké denne,ale to je už v pohode oproti tomu ako som fajčila voľakedy.Snažím sa cvičiť,chodiť na prechádzky.Pre nás panikárov je dôležité robiť preventívne aspoň 2-3krát do dňa relaxačné dychové cvičenie,nie iba ak nás už chytá atak.
Neboj,ak máš zdravé srdiečko infarkt nedostaneš.Ja mám 38rokov a už 8rokov beriem lieky na vysoký tlak,ale skôr mi regulujú veľmi vysoký pulz,tlak býval iba mierne zvýšený.Maj pod kontrolou tlak a pokiaľ ho nemáš vysoký nie je dôvod na infarkt,aspoň si to myslím.
Drž sa!!!pa