Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
MyškaD1 ahoj, čo si určite si neber život aj ja sa trápim s krútením a zos trachom chodiť von a aj všetci ostatný čo tu píšu.... len nepanikár, radšej napíš stále sem určite ti to pomôže prečítaj si dobrú knihu a skús ešte aj iných doktorov, len preboha nemysli na to najhoršie!!! Drž sa ja viem že táto choroba je sviňa neboj nie si sama pozri teda čítaj koľký sem píšu čo máme rovnaké choroby. Ani mne nieje dobre ale snažím sa dáko prežívať, mám dni ked len prerevem, preležím, ale sú aj dni ked sama konečne prejdem aj do obchodu alebo len tak pred dom s malým, aj to ma poteší, ale zýroveň aj ma to trápy že neprejdem dalej. Ja tiež vela čítam o týchto naších hnusných chorobách aj sa vypytujem doktora-neurológa, ale niekedy nechce alebo nevie odpoveda?! neviem hlavne sa drž!!! a napíš či je už lepšie.
Ahojte.Dlho som sa neozvala mala som zdravotné problémy sama zo sebou.niekedy už neviem čo mám robiť dakedy my je tak dobre že by som išla hned do práce a niekedy my je tak na nič že sa my nič nechce hlava sa my krúti nevládzem chodiť je to poriadne utrpenie.Normálne padám znôh čo ma nedržia lieky som všelijaké vyskúšala ale sa my zdá že my nepomáhajú aj doktorke som to povedal atak ja potom neviem čo mám už robiť.Niekedy sipoviem že si vezmem už život lebo toto zo životom nemá nič spoločné ale na druhej stránke čo bude robiť dcéra bezp mna.Tak sa zatial majte pekne prajem vám príjemný den papa
no brat sa uz ukludnil,mne dnes bolo uplne divne,citila som smutok a osamelost,vsetci boli prec a ja som sa aj nudila,o 4 som zistila ze som za cely den nie prvy raz zjedla len jogurt a tak som ledva dosla ku chladnicke,od hladu ma az tak motalo,potom som zjedla lexaurin lebo ma prepadli divne myslienky,teraz by som aj spala ale nemozem a neviem preco,teraz nemam stresy,ale citim akusi uzkost,musim uz navstivit doktorku asi,nejak si sa dlhsie neozvala,tahala si cez vikend smenu v praci?
ahoj siisa.dnes ma to zas začalo chytať,ako keby som mala krč pri srdci,masirovala som to celou dlanou,zacala som panikarit,potom som si pomyslela,aj tak sa stane co sa ma stat,ostala som kludna,no nemyslela som na nic,to som mala v hlave,ze ked tie pocity prisli musia aj nejako odist,ked nie na tomto svete,tak na druhej strane to prejde stopro.bolo mi lepsie,ale teraz som zasa nekludna.ty sa mas ako?ako je doma a nemysliet,nestresovat nad skuskami?
Sero, ty beries okrem xanaxu aj neuroleptika na PP? Mas ty skutocne PP, alebo je tam aj nieco ine? Necakaj kedy ti lieky zaberu, bud povedz svojmu lekarovi, ze necitis zmenu, moze ti zmenit davkovanie, alebo zacni na sebe pracovat, najdi si knihy alebo clanky a zistuj, co este pri tvojej diagnoze moze pomoct, najdi si psychoterapeuta, moznosti je vela.
Nemozem hovorit za inych, ale za seba poviem, len liekmi sa z toho dostat neda, tada aspon ja mam taku skusenost. Nepoznam osobne nikoho okrem seba, kto sa definitivne dostal z PP, zato mam par znamych z netu, ale nebolo to len za pomoci liekov. Vela ludi vam povie, aj lekari, lieky su len pomocna barlicka.... Odorucam brat ich na zaciatku, pomozu, dalej je to uz na kazdom z nas. Neuznavam hlupe reci o pozotivnom mysleni, pevnej voli a podobne hovadiny. Mne pomohla KBT, psychotrapia, autogenny trening, relaxacia, nie vyhybanie sa ale odburavanie stresu, skutocna vola zmenit svoj zivot, teda najprv spoznat, co mi sposobuje problemy a potom sa toho zbavit, uvedomit si, kde to zacalo, co si o tom myslim, uvedomit si svoje moznosti a schopnosti na zmenu zakorenenych starych myslienkovych navykov, zmena myslenia. Toto sa naucit a vyliecit sa z PP mi trvalo aj s liecbou liekmi asi dva a pol roka, lieky som brala vyse roka. Prajem Vam skore uzdravenie.
ak je spravne stanovena diagnoza a nasledne spravne lieky......funguje to.Ale je dolezite byt casto v kontakte s lekarom a spravat sa k nemu ako k najlepsiemu priatelovi .....on musi poznat vsetko o tvojich pocitoch a myslienkach.....vtedy to funguje. Nesmie sa nic zatajovat....vsetko na rovinu s nim rozpravat.
Poznam asi troch ludi co im to pomohlo a su na tom sto krat lepsie.
ahoj help! dik za rychlu odpoved. a poznas niekoho, kto sa z toho dostal pomocou liekov?
anjel33-ak to mas dedicneho povodu.....je minimalna sanca,ze bez liekov sa zaobides.
Je potrebne to uzivat uz navzdy . Sorry.