Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

siisa 25

ahoj a ty sa ako mas dnes?ja celkom sa da citala si prispevok pre teba od zuzanna o tej neuro tetanii,ja mam svalovu tetaniu ale zistil mi to neurolog tak to bude asi to,mne niekedy tak trpnu ruky,ale ja si to moc nevsimam pri tej psychike,ale to ani nie je nic vazne,no ale tvoj priatel treba zistit ci nahodou to nema

zanulaz

ahojky.dnes sa priatelova cesta zrusila,tak sme nesli nikde.vypytal sa domov,lebo ho to drzalo este aj rano.aj dobre,ze sa nekonala cesta,lebo by asi aj nevedel ist.

keksa

Ludia :) este som sa vas panikarov chcela opýtat ci okrem atakov mate aj take celodenne slavosti, ze niekde idete ste uplne mimo, mate pocit, ze nevladzete, zomriete atd. a pridete domov a je vsetko ok, lebo too najviac nici mna :(((

krut.-jana

Zuzka ja to určite pozisťujem a pôjdem to skúsiť všetko chcem sa toho zbaviť ďakujem velmi pekne hned v pondelok idem k tej psychiatričke a opýtam sa len sa bojím či to u nás bude niečo také zh je malé mesto ale uvidím napíšem dakujem ešte raz, MyškaD1 si myslým tiež ako ty že by to nemala vzdávať a bojovať, tiež si s ňou píšem a som rada že mám kamarátky nové dve teba a ju díkes...držte sa!!!

krut.-jana

Ahoj zuzka dakujem za odpoved a chápem nedá sem sa stále dostať a ešte aj s tým našim zdravím velmi pekne dakujem... že si napísala velmi ma to potešilo, že aj mne niekto poradí.

krut.-jana

Ahoj peter, aj všetci... nie si tu sám vieš čo aj ja som to mala najskôr,že z ucha,...liali mi vodu a kedečo a skúšali na mne pokusy do aleluja a nakoniec že mám vertigo sindróm-zápal nervu na rovnováhu čo je v uchu a z toho som dostala aj PP, lebo som sa bála chodiť von, lebo sa mi točí a tak...všetko dokopy. Drž sa.
Myška D1 a ty ako? Mneje trošku lepšie aj som si poriadila aj som prešla sama dnes do malinkého obchodu pri nás ale inak dalej nie mám strach a tesco fúúúú velká neznáma sama!!! Tak sa držte všetci, a nech nám je už lepšie všetkým a budeme si tu písať ako je nám krásne a dobre!!!!!!!

zuzanama

zanulaz, tvojho priatela asi ist k doktorovi nedonutis, musi sa rozhodnut sam, ale porozpravat sa s nim o tom mozes. Skus si dat do googla neurogenna tetania, ci nema rovnake priznaky. Moze to byt ono, ale aj nemusi, ak mu to sposobuje problemy aj pri soferovani, urcite by mal k tomu lekarovi zajst, ak uz nic , tak aspon na preventivnu prehliadku a moze spomenut svoje problemy, ktore teraz ma a dr. mu moze dat urobit vysetrenie krvi, atd.

zuzanama

krut.-jana, ahoj, pred casom som sem pisala a ty si reagovala na moj prispevok a pytala si sa, kde som chodila na psychoterapiu a autogenny trening. Janka, prepac, ze som ti to nenapisala hned, ale obcas sem zajdem, necitam to tu uz kazdy den, ako kedysi. Nie je podla mna dolezite, kde som chodila. Ide o to, ze treba ist za psychiatrom a tam sa pytat. Z tvojho posledneho prispevku viem, ze ty k psychiatrovi nechodis, len k neurologovi. Urcite by si mala k psych. zajst a povedat hlavne o tom, ze nemozes nikam sama chodit, ze chodis len s doprovodom. Toto by si asi mala riesit, nie tvoje krutenie, to je jedna neurologicka diagnoza a tvoj strach, ze odpadnes, ked sa ti vsetko kruti a preto nikam nechodis, je zas diagnoza ina, pravdepodobne PP. Urcite to zacni riesit, pytaj sa ake su u vas moznosti psychoterapie, ci klinicky psycholog a individualna psychoterapia, alebo skupinova, alebo co mas vlasne robit, to by ti mal poradit ten psychiater. Len uzivat lieky nestaci, tada podla mna. Mne sa velmi osvedcil denny psychiatricky stacionar, ale neviem, ci to funguje aj u vas, u nas je pri psych. oddeleni v nemocnici, chodi sa tam denne, je to akasi ambulantna liecba, nemusis lezat v nemocnici, je tam super program, cvicenie, skupinova terapia, relaxacia, prednasky z asertivity, pracovna terapia. Od 8:00 do 14:00 si tam potom ides domov, je to super, vela sa tam da naucit o svojej chorobe a tiez ako to zvladat. Tak sa maj, drzim ti palce a napis, ak sa rozhodnes ist za psych., ako si dopadla. A to iste odporucam aj myske1D. Myska, aj ked toto u teba trva uz vela rokov, nevzdavaj to, skus znovu nejaku liecbu, ved uz vies, aky je to pocit,dostat sa z toho, pisala si, ze ti uz na psychiatrii pomohli, tak to skus znovu, ved nemusis prave lezat na oddeleni, ale skusit nieco vzdy mozes.

keksa

peter - nie nebolo, zle prekrvenie rovnovahy ucha neboli, to nie je zapal :) ja som to mala pred par dnami, ale v takej intenzite ako este nikdy strasne ma to vyplasilo, komplet cely den od rana do vecera sa so mnou tocil cely svet, ale az tak, zesom nevedela dojst pomaly ani na wc, potom som si spomenula, ze pred par rokmi mi robili na neurologii na to testy a tam vyslo, ze mam miernu nerovnovahu v uchu, bola som tam kvoli tomu, ze sa mi stale motala hlava, dali mi Betaserc a Pirabene na lepsie prekrvenie a bola som v poriadku :)