Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

siisa 25

nejak sa neozyvas,dufam,ze nic vazne sa nestalo Tebe,alebo tvojej mame,ja som asi pred hodinou skoro pojedla tie lieky,ale frajer ma prichytil a vsetky lieky mi vytrhol z ruky boli vsade povysypovane,bola som uz rozhodnuta,ze sa predavkujem a veru dnes by som to asi urobila keby ma neprichytil,teraz som uz kludna,ale strasne som si zas porevala,to bude asi aj tym ze nejem uz ten cipralex,iba obcas si dam lexaurin,boze este,ze mna dnes nevidela mama,musim urychlene vyhladat pomoc,psychologa a navstivit moju psychiatricku,lebo sa zlaznim z tych hnusnych pocitoch,a ty si sa ako dnes mala

zanulaz

dnes mi este neprislo zle,ale nieco som sa dozvedela o mojej mami,co mi velmi ublizilo.uz aj mne klame,tejco jej tolko pomaham,aj financne,pred otcom jej ako kryjem chrbat,podla tohto si to vobec nevazi.velmi sa ma to dotklo,dozvedela som sa ake podrazy mi urobila za chrbtom.aj dnes mi je velmi na plac,ale v robote,medzi zakaznikmi som nechcela.cakam,kedy to zo mna vybuchne.dnes som jej uz ani nevolala od obeda,nech mi boh odpusti,je to moja mama,ale mi je uz jedno.skoncila predo mnou na celej ciare.mam ju velmi rada,ale uz jej neverim ani jedine slovo a momentalne mi je jedno co je s nou

malibong

dobry den,chcel by som sa spytat ze ci mam depresiu.Zacalo to,ked som sa prestahoval z dediny do mesta nemam tu ziadnzch kamaratov a preto som len cele dni doma.ked som byval na dedine bol som cele dni vonku a myslim si, ze to je dovod preco mam take pociti.Mam ako keby take vnutorne napetie a pocit neistoty,stale nad niecim rozmzslam a to mi moj stav neistotz a napetia este zhorsuje.trva mi to uz asi mesiac a jednym z najhorsych pripadov je ten ze sa ako keby nedokazem sustredit a mam stale pocit ako keby som bol v takom nerealnom svete ako kebz tak trocha som mal vsetko spomalene nevim to presne poisat.byval som veseli chalan a v skole oblubny.No a teraz mam uz problem sa porozpravat sa smojim najlespim spoluziakom.Uzked idem do skolz mam taky neprijemny pocit ze co bude ze dufam ze budem normalnz a podobne.Ale neda sa to ako keby som mal v hlave nejaky blok a nemozem byt sam sebou.taktiez ma casto bolieva hlava a mam v čele stale takz slabz tlak a stoho mam unavene oci.rano ked sa zobudim som unaveny ako keby som poriadne nespal.Kym som byval na dedine a rano som sa zobudil polo mi skvele.Nedokazem sa snikim ani poriadne porozpravat..najprv som doma sedaval sam a vyhybal som sa komunikacii.No ale docital so msa ze to by sa nemalo a snazil som sa co najlepsie zapajat do diskusie a nebyt sam...troska mi to pomohlo..ale stale som to neni ja:( ..Taktiez som zacal mat problemy s tlakom a so srdcom.Je to premna velka zmena byvat na byte ked som byval od malicka na velkom dome.Nemam tu co robit a tak bude sedim za pocitacom a televizorom a cakam kedy pride vykend a idem k babke na dedinu kde som byval.Vzdy ked som tam je mi tam lepsie a nemam az take pocity ako ked som na byte..pomozte prosim..mam sa obratit na psychologa?...alebo co mam robit.chcem byt uz ten clovek aky som kedisy byval zabavmy, ukecany,a plnyyyy energie..co uz v poslednom case nemam...ako keby som ju nedokazal zo seba dostat ale pritom citim ze ju mam...neviem co to somnou je....dakujem

siisa 25

ahoj zanulaz,ty uz rozmyslas ako ja ze vyprdnut sa na tento po.... zivot,ja non stop myslim keby som radsej mrtva bola,ja mam tiez zle dni,mne ani milacik nepomaha,lebo sme sa dost hadavali,skor kvoli mame by som tu este ostala,mojho frajera otec tak pil a robil bordele doma,nejdem ani hovorit,nakoniec umrel z toho pitia na rakovinu,najhorsie,ze on je po nom,kazdy vecer musi mat vinko co Ti budem hovorit,mne je ako vzdy spatne z tej tvare,uz mam same take flaciska a k tomu same nove doskrabane virazky z tohto mam prisernu depresiu,uz som zas revala a rozmyslala,ze pojem lieky az uz idem na druhy svet,je to zle so mnou,cely vikend bucim

mrkvicka

Keksa- ahoj prisli sme domov v nedelu.Ako sa ti dari a ako sa citis?Ja vlastne dobre az na tie kazdodenne bolesti v lavej strany,ale uz si s toho nebudem nic robit vravim si ze je to od cchrbtice lebo ked sa nad tym velmi zamysla tak na mna pride uzkost a to uz nechcem.mali je chori teplotuje uz tri dni tak to mam dost pestre.Vsetkym drzim palce na skore uzdravenie ja idem na kontrolu ku psychiatricke 7 aprila tak dufam,ze postupne vysadime tabletky aj ked sa toho bojim ci sa mi to nevrati spat dufam,ze nie.Tak zatial cauky. :O)))

zanulaz

dnes som myslela,ze budem mat kludny den,ze budem oddychovat,figa borova.prisiel k nam moj foter,bol celkom dobre najebany,pohadal sa s babkou.babka doteraz revala,zobrali sme fotra domov,teraz ete vyvolava,priatel ho poslal do.....mama tiez revala,dnesny den hotova katastrofa,cirkus humberto.moj otec je uz fakt alkoholik,uz som si to pripustila.doteraz som dufala,ale nie,mylila som sa,uz viem,ze je.nervovo znici celu rodinu,uz zas sa bojim,co bude s mojou mamou,ci cez tyzden nieco nevyvedie,velmi je zufala zas.a ja zas cakam kedy mi pride maximalne zle z tychto nervov,co som dnes prezila.ked nie priatelovi je zle,tak mne,a ked mi sa mame dobre,tak zas vycina.mozem mat uz aj ja konecne pokojny zivot?pri tolkych stresoch,co ja mam,keby som bola tehotna,asi by som aj nevedela vynosit babatko.ked by som aj isla k psyshiatrovi,toto vsetko by som mu povedala,urcute by mi povedal,ze to je vsetko koli tymto problemom.dnes je zas nedela,aj vtedy bola nedela,ked si to mama v maji urobila.je mi strasne na plakanie.zjedla som cely sacok cokoladiek,teraz si dam zmrz.pohar,dufam aspon troska sa ukludnim.moj otec si neprizna,ze je alkoholik,ale mi vieme,ze je.bola som koli tomu u jeho dr.no on mi povedal,ze ked on sa nerozhodne,ze sa chce vyliecit,on s nim nemoze nic.moja mama podla mna koli tomu robi tieto žartíky.ked sa vzijem do jej situacie,mozno by som to riesila aj tak.okrem mna uz nema nikoho,a moj jebnuty foter jej len stpčuje zivot.mama tiez nechce k psychologovi.ja neviem,co s nimi mam robit.nie su z male deti,rozum im neviem priliat lievikom,ani ich strazit kazdy den.som rozmyslala aj nad tym,ze by sme sa k nim nastahovali,ale poviem pravdu,nezniesla by som sa s otcom pod jednou strechou.je mi na zblaznenie.uz mam fakt dost vsetkeho.keby som nemala svojho milacika,uz asi by som sa aj vyprdla na tento poje...zivot

zuzanama

Sisa, antidepresiva by si nemala vysadzovat bez porady s lekarom. Ja som tak urobila, lebo sa mi nechceôo uz chodit na kontroly, kedze mi u bolo dobre, lenze po vysadeni to bolo peklo, nemala som sice paniku, ale citila som sa celkovo zle fyzicky, vraj to bolo nieco ako abstak. A este nico, ked ti v noci, ked vsetci spia nieco spadne a ty sa zlaknes a mas strach, nemyslis ze je to uplne normalne? Zalezi len na tebe, ci ho budes dalej rozvijat, co si budes mysliet a vobec ti nemusi prist zle.

zuzanama

Ahoj Keksa, pytala si sa, tak som odpovedala na tvoju otazku. Nevedela som, ze vies o panike "vsetko" :-D. No 7 rokov je vela a ak mas volu vediet o svojom ochoreni co najviec, to je vyborne, ale kedze ta to stale drzi, asi je niekde chyba. Nemyslim si, ze je to v nebrani liekov, ja som tiez proti dlhodobemu uzivaniu AD, tiez som mala vedlajsie ucinky, ktore mi vadili viac ako panika, ktoru som po nich dostala pod kontrolu, takze mi prislo zbytocne brat ich dalej. Asi najviac mi pomohlo najdenie priciny mojich problemov, zmena postoja k nim a v tom mi pomohla KBT - Kognitívne-behaviorálna psychoterapia. U psychologicky som bola len parkrat, nevyhovovalo mi to, tak som zacala citat knihy. Od Praska som zatial necitala nic,hoci viem o nom, tak urcite si zaobstaram a precitam nieco od neho. Aj ked hovorim ze ja mam PP uz za sebou, stale sa vraciam ku kniham, co mi pomohli, rada si precitam aj nieco nove o tomto a myslim, ze aj preto som ok.

siisa 25

ja som tiez dnes varila a dnes ma nic take nastastie nechytilo,ale teraz sa nejak zvlastne citim,mam taky strach je noc vsetci spia sa tak nejak bojim,pred chvilou som bola v kupelni a spadli priatelove vyprate monterky z radiatora v chodbe,vsade ticho tak som sa zlakla,idem si radsej lahnut,nech mi zas zle nepride,a este som si aj sama vysadila lieky ten cipralex,ja hlupa budem si ho musiet zas davat,joj keby to moja doktorka vedela ta by mi dala,dobru noc