Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

keksa

zuzana - dakujem za rozsiahli prispevok :) no ja o panickej poruche viem vsetko, mam ju uz 7 rokov, len stale aksoi sa mi nechce verit, ze by tie kazdodenne tazkosti mohli byt iba z nej :((( preto tie obavy, lieky neberiem, mala som vela neziaducich ucinkov, musim sa aspon k tej psychoterpii dokopat a knihy citam ked mi je najhorsie, pomahaju miknihy od psychiatra Praška, najlepsia je Nadmerne oba yo sve zdravi s kopou pribehov a celkovo vysvetleni ohladom pp, potom aj agarofobia a panicka porucha aj chronicka unava

zanulaz

nie,nie nebolo to koli snom,mimochodom,ked som ti pisala,ze idem spat,ani som nedostala to,co si pisala o snoch,vidim to len teraz.aj ja v tom verim,u nas sa hovori,ze ked spadne obraz zo steny,aj vtedy sa stane nieco zle.dnes som ostala 2 hodiny poobede sama doma,zacalo ma to chytat,rychlo som si dala xanax,isla som rychlo do kuchyne a navarila som uz zajtrajsi obed.musela som nieco,lebo mi bolo na zblaznenie.ako som zacala varit ma to aj preslo.vies ako to prislo na mna?myslela som stale na to,len aby ma to teray nechytilo,a tolko som rozmyslala,ze to prislo.teraz mi je ako tak.

zuzanama

Keksa, ja ako byvala panikarka si spominam, ze som mavala take slabosti, ako opisujes, nie celodenne, ked som bola doma, bolo ok, ale ak som isla niekde mimo domu, strasna slabost, myslela som , ze uz neurobim ani krok a doma bolo zase dobre, alebo to prislo aj doma z nicoho nic a zase preslo po case, zo zaciatku som vzdy utekala na pohotovost. Ked som tam prisla a musela cakat aj dve hodiny, vtedy mi to zazracne vzdy preslo az som sa cudovala aj hambila, ze mi nic nie je a potom doma ked bolo dobre robila som si srandu, lebo vecer mi byvalo horsie, ze pojdem na pohotovost do cakarne na noc spat, ze tam mi je vzdy dobre. Neskor, ked som uz vedela co je PP som sa dozvedela, ze to je typicke pre panikarov, vyhladavat akoby bezpecie zdrav. zariadenia. Ja nie som lekar, ale myslim si, ze tato slabost, co popisujes ty je vlastne panika, panicky zachvat, atak, uzkost, ci co ja viem co a ako sa to presne vola, tu tomu hovorime vseliako, mozno lekari to vedia povedat presne, no ja viem, ze tieto neprijemne stavy suvisia s uzkostou a panikou, jednoducho s psychikou. Je aj mnozstvo ich prejavov. Niekto ma busenie srdca, niekto hrcu v hrdle, niekto tras slabost a mravencenie koncatin, je zbytocne to tu rozpisovat, da sa to najst, ked chces na nete je popisane o tom vela. Citaj, studuj, dozvies sa. Ja som sem na zdravie.sk toho za posledne dva roky napisala uz tolko, ze mi je to uz blbe opakovat sa stale, ale odporucam kazdemu urcite chodte k lekarovi a ak aj chodite k psychiatrovi, neuspokojte sa len s uzivanim liekov, chodte dalej, na psychoterapiu, studujte o svojom probleme co najviac, citajte knihy s touto tematikou, hladajte cestu von z tohto bludneho kruhu, da sa to vyliecit. Mimochodom, bludny kruh, skuste si nejst nieco o bludnom kruhu stresu. To nam na terapii vysvetlovali ako prve, co to je, co sposobuje a ako sa z neho dostat, to je zaklad.
Rada by som vam pomohla viac, lenze tu sa to ozaj neda. To nie je ako, "na kasel si uvar majorankovy caj" to chce ozaj odbornika a venovat sa tomu dlhodobo.
Inak, Zanulaz, tvoja slabost na zahradu ti moze len a len pomoct. Vies, pracovne terapia..., v zahrade asi nemas ziadne problemy. To je len dobre, ze mas takeho konicka, precisti to hlavu, urcite vtedy nemyslis na paniku a ponamaha telo, co je tiez velmi vhodne. Tak sa vsetci drzte aj ja vam drzim palce, aby ste sa z toho urcite vsetci dostali.

keksa

peter ked to mas len rano, moze to byt nizky tlak, srdce v noci bije pomalsie, nemas doma tlakomer? odmeraj si, ako prevenciu pi colu, alebo kavu, alebo viac vody

peter37

Ešte som zabudol:je zaujímavé ,že to mám len ráno.Počas dňa nič.Ale štve ma to,lebo stále to mám na mysli a som bez nálady.Najhoršie je že nemôžem chodiť vonku,len počas vychádzok.Som PN.

peter37

Ahojte,
aj dnes rano po prebudení som mal to točenie hlavy,ale len chvílku.Teraz mám pocit,akoby som mal trochu zalahnute v pravom uchu.Mam s tým isť k lekárovi?