Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
niko - valdoxan berie moja kamaratka, pochvaluje si, ale lekari stale nevedia, ake moze mat neziaduce ucinky, je novy v podstate každý kto ho berie je skusobnym kralikom, musi chodit na pecenove testy, ale citi sa dobre, je taka optimisticka :) berie ich na panickú poruchu
a ty siisa,co je s tebou?
ahoj zuzanama.hovorila som o tom s mamou.nieci poriesime isto.bolo by vsetko jednoduchsie,keby sa dalo hovorit o tom s mojim otcom.radsej to tu neriesme,nepatri to sem.
Ahoj Ivana,
som velmi rada,ze si sa konecne po dlhej dobe ozvala.Inak ako sa dari? Ja som konecne vysadila uplne xanax, neberiem ho asi 3tyzdne.Dokonca som zistila, ze ked teraz beriem citalec bez xanaxu, citim sa omnoho lepsie.Sem-tam aj mna zacina chytat panika, ale pokusam sa to predychat, a mysliet na nieco pekne.Inak nechodim uz ani k psychologicke, nakolko usudila, ze to nepotrebujem, lebo som vraj za tych par sedeni urobila velke pokroky.
Tak sa zatial maj krasne.
ahojte,
zaujímalo by ma, ako zvládate zamestnanie a čomu sa vlastne v práci venujete, alebo ste na PN-kach, ja teraz som, ale mám normálne obavy z toho, keď budem musieť ísť do práce, mám sedavé zamestnanie, ale aj tak ....
niko
tak jednu pripomienku by som ti dala, lekári zvyknú predpisovať lieky,na základe toho,čo im díleri ponúknu aké výhody z toho majú...toto dobre viem...ak máš panickú poruchu, tak sa predpisujú lieky, ktoré ovplyvnujú hladinu serotonínu v mozgu...sú to lieky z radu SSI. a môžu to byť rôzny typ z tej rady...a navyše si musíš uvedomiť, že aj neviem aká novinka u teba nemusí fungovať, je veľa pacientov, ktorí musia vyskúšať rôzne lieky až sa nájde ten na ich mieru...to znamená, že každý sme individualita....je správne sa porozprávať s človekom, ktorý také lieky užíva, ale ty môžeš na ne reagovať úplne inak...tým chcem povedať to, že napr. niekto má veľmi silné búšenie srdca, potí sa....niekto nie, ale má zase naprílad hrozné točenie hlavy...
treba kuknúť aj leták a v nom nežiadúce účinky....pričom treba rátať s tým, že AD majú účinok tak po 2-3 týždnom a niekedy vedlajšie účinky majú rovnaký priebeh ako samotná choroba.
usmev - ahoj, v podstate aj ja som tu nova, chodim na zahranicny chat o pp, tu som zasla ci nahodou nejaka baba z okolia netrpi pp, mne chat pomohol v tom, ze v case ked som nevedela co mi a ani lekari som sadla k internetu, nasla temu pp a ujala sa ma jedna baba s ktorou som doteraz v stalom kontakte a otvorila mi doslova oci, potom som si zohnala nejaku literaturu a uz som vedela v com lietam :) hoci neznasam tieto stavy, verim tomu, ze kazda choroba ma svoju pricinu a zmysel a chce nam nieco povedat, ja mozno aj tusim co, ale predsa clovek ma vela chyb tak casto ani nevie co skor ma riesit :) drzim aj Tebe palce nech ju zvladnes
ivanka dik :)
zuzanama - :) to si ty? tak nick bol podobny, ale nechcelo sa mi patrat po IP adrese :) takze aj ty si nakoniec ppčkarka fuha. Tak mam vybusnejsiu povahu, najma ak vidim nespravodlivost, proste stve ma to a vtedy to musim povedat co si myslim, ono pp ma vela pricin, ja nechcem na nikoho teraz zvalovat vinu, ale mala som velký napor v praci zo strany kolegyne ktora mi od zaciatku podkopavala nohy a v jeden den ked som si proste sadla na stolicku dostala som prvý zachvat a uz to so mnou jelo, ja viem, ze musim na sebe popracovat a takisto verim tomu, ze za kazdou chorobou je psychicka pricina, proste vybocenie z cesty, moj ciel je zbavit sa tejto choroby bez liekov a najst v sebe dusevny klud, ale hentá tema uz sa nechcem k nej vracat nemala s pp fakt nic spolocne, vie skolko ludi stresuje este viac?:))) ale maju proste asi stabilnejsiu psychiku danu do vienka tak nesklznu do pp...
Baby,
nemajte žiadne obavy ten pocit akoby hrče v krku čo spomínate pozná asi takmer každý človek trpiaci PP.Aj ja som sa toho pred rokmi po prvý raz poriadne zlakla,ale je to fakt len taký blbý pocit...ako iné príznaky-pocit na odpadnutie,nedostatok vzduchu,sucho v ústach a podobne...
Držte sa!
Ahoj sero,
neviem či si nemyslel AD-fevarin,ja ho užívam cca.5rokov,frontin som brala iba chvíľu,ale bolo mi hrozne,tak mi ho lekár zmenil na xanax,inak je to úplne jedno kto aké lieky berie a ako mu účinkujú,táto informácia je ti zbytočná nakoľko jednému určitý liek pomáha,inému presne ten istý totálne škodí...skrátka liek ti musí sadnúť a niekedy to trvá dlho pokým ti ho lekár trafí na mieru,dokonca sa to bohužiaľ nemusí podariť vôbec,lebo sú aj ľudia ktorí už vystriedali množstvo AD,ale pri všetkých mali nežiaduce vedľajšie účinky,ale úspech je,ak budeš mať aspoň také,ktoré ti budú spôsobovať minimálne nežiaduce účinky.Neviem či je vôbec nejaký človek,ktorý nemal pri AD vôbec žiadne nežiad.účinky.
Držte sa všetci,pa!!!
Držte sa všetci,pa!!!