Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
dakujem za vsetky rady,ocenujem ich.vy to vidite z vonka,viete lepsie posudit.ja som v tom,a vidim teraz len ako kon,len rovno pred seba.
ona mu nepoziciavala,oni maju spolocnu kasu,a ked mama mu nedoniesla domov flasu,tak si po nu isiel sam,alebo sa opil s kamosmi v krcme.ano,otec robi,len mama nie.nieco ja poriesim,moja mama ma teraz potrebuje velmi.aj to viem,keby si bola ty na mojom mieste,bola by si nastvana,ale stopro by si jej pomohla.inac ten alkoholizmus je v nasej republike velka,az obrovska problematika,ale nikto si to nepriznava,ani sa s tym nikto nezaobera.
zuzanama,vo vsetkom ti davam uplne za pravdu,ale este to mi porad ako si mam uzivat svoj zivot,ked viem,ze moja mama ma ake velke problemi.je pravda,ze si ich zypricinila sama.vies aky je moj druhy problem?ze som jedinacik a od malicka som nenormalne zavisla na svojej mame.ona mi je aj najlepsie kamaratka,aj ona co vsetko mi pomohla,by na to nestacila kniha.ona ma teraz velku potrebu pomoct ana koho sa ma obratit ked nie na mna?to je je dna vec,ze uz chodila k psychologovi,aj teray ju chcem zobrat,a druha vec je,ze uz tie pozicky uz ma na krku,a tie ich psych.nezaplati.s mojim otcom sa maju az moc radi,na to aby som ich ja odlucila od seba.s mojim otcom je pohoda,vsetko ok,aj on mi vela pomaha,len ten alkohol,keby pustil.on si neprizna,ze je alkoholik a k dr s tym isto nepojde.aj moja mama by si platila veci,keby mala robotu,aj chce ist robit,za cely zivot robila,ale uz ma 50 rokov,a nikde ju nezoberu,vsade jej len davaju zbytocne nadeje.vies,aj mna to moze cakat o par rokov,myslim hoc-ake problemi a ked uz mi vlastne decko nepomoze ani mne nebude veselo.
ahoj zuzka, ja so už vysadia AD definitívne, hlava sa mi netočí, ked ich neužívam, lebo AD mi hrozne znižovali tlak a spôsobovali posturálnu hypnotenziu, to znamená zníženie tlaku pri státi...ja som sa už dostala do fáze, že si uvedomujem, že sa mi nemôže nič stať, je to len chvíľková nepríjemná situácia,ked mi je zle, snažím sa vydržať, v situáciach, čo mi spôsobovali úzkosť...mne veľmi pomohol šport, korčule kolieskové, von chodiť...samozrejme že to nebolo hned ale pomaly som prekonávala nepríjemné stavy...a všetko je to len v našich hlavách, tie myšlienky, človek musí byť silný a bojovať proti nim..ale nebyť doma, nerozmýšlať nad tým čo bude a či bude, ale vychutnať si to čo robím a nedovoliť panike, nech ovláda nás...ale ovládať my ju...
ja som bola už doť dlho na štvrtke AD a pokiaľ je dobré počasie mna to nabíja energiou, sebavedomie mi dodala aj škola, musela som cestovať, v autobuse, vlaku, priestor zvládať, množstvo ľudí, napatie na skúškach...skrátka všetko...
a dôležitá je aj tá vec, že ja už nasilu nebojujem ja som si na paniku už tak zvykla, že mi robí spoločnosť....len mi najviac prekážali tie závraty, hrozná slabosť....ale fakt začínam opať so športom....a doporučujem všetkým..aj som to čítala, že pre panikárov, ľudií, ktorí trpia depresiou je nesmierne dôležitý pohyb...je to forma relaxácie pre telo...
všetkým panikárom doporučujem veľa si o tejto chorobe čítať a skúšať, čo práve ich telu pomáha..lebo každý sme individualita...
mne pomáha pohyb, pravidelný spánok a odpočinok, pozitívne myslenie, činnosť ktorá ma pre mna zmysel a vidím sa v nej...
vôbec sa neobmedzujem v pití kávy, dám si v pohode dve za den slabšie ale dám...a občas pohárik vína...a vôbec nič mi nie je...v tom problém nehladám ako prv, lebo príčina bola inde.....aspon u mna...vyrovnať sa s problémami, minulosťou a žiť prítomnosť naplno ....
Kamoska6, no ved vravim, len doktor ta moze vypisat na PN, tak chod ku doktorovi, poved , aky mas problem a uvidis. Ja myslim, ze nespavost a hlavne depresia je na PN-ku, otazka je, ako to posudi tvoj doktor, ale skus to, mozno si potrebujes oddychnut a mozno aj AD ti pomozu.
No co sa clovek nedozvie, vraj ked nemam problem s PP, naco sem chodim spehovat... :-) Keksa, nemyslis, ze mozno preto nemam problem s PP, ze mi to pomaha? Zdravi ta Zuzanamala. Sorry, ja sa dnes ozaj nudim, tak snorim na zdravie. sk, co je nove, proste sa bavim na nete, ale uz odchadzam, majte sa krasne vsetci. :-)
Co ak som na tom psychicky dost zle a robota ma vycerpava,je fyzicky narocna,tazke podmienky,bezohladny sef,bezohladni spolupracovnici.
Môžeš ísť kde len chceš aj na PNku, len ťa musí najprv lekár vypísať. :-)
Mozem ist na PN-ku v robote ked casto trpim nespavostou a depresiou?
Ahoj Ketsut. Ako sa mas? Hlava sa ti uz netoci? A ako sa ma dcerka? Gratulujem ku tej skole, drz sa, dobre to dopadne, uz mas len rok. Mozno ti aj to studium trochu pomohlo. Napis co mas este nove. Ivanku som tu uz davno nevidela, my ostatni , ako si mozes precitat, stale bojujeme, ako sa da, ako vieme.