Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

AnnaDr

... pletiem sa do diskusie. poznáte ešte nieto nejakú dobrú literatúru, cviky, homeopatiká, prír. liečbu alebo ničo podobné

zuzanama

Keksa, podla toho ako a co pises, usudzujem, ze si inteligentna a aj mudra osoba. Mas len problem zvladat svoje emocie, hnev, nespravodlivost. Odporucam ti preto jednu knihu, ak si ju teda este necitala, je od Wayne Froggatt a vola sa Stasie je vasa volba. Mne velmi pomohla, ale priznam sa, trvalo mi dlhsie, kym som ju pochopila, stale sa mi zdala akasi tazka, same tazke vyrazy, velakrat som sa k nej musela vracat, mala som pocit, ze som toho precitala uz dost a nechapala som prave tuto knihu. Potom mi to zacalo dochadzat, o co tu vlastne ide a po case som sa az smiat musela, ake je to jednoduche. Priznam sa, aj teraz ak mam chvilu casu, tak si ju otvorim a citam, "opakujem si". Prave nove poznatky z tejto knihy ma priviedli k tomu, ze ty mas problem, ktory nezvladas a preto som ti vtedy napisala v tej teme, ved vies... nechcem sa k tomu uz vracat, tvoje reakcie sa mi zdali z hladiska zvladania emocii prehnane. Ak mas teda zaujem, zozen si tu knihu, verim, ze ti jej pochopenie nebude trvat tak dlho, ako mne, a verim, ze ti pomoze tiez. Tam su aj odpovede na tvoje otazky, co tu obcas davas, alebo tam najdes odpoved na to, kde je pricina tvojho problemu s neprijemnou kolegynou a preco je to tak. (Mozem ti vopred prezradit, ze problem je v tom, co si o nej myslis, nie ona sama a podobne "lahôdky")
Ja neviem tak pekne a presne opisat, co prave chcem povedat a tiez nechcem pisat hluposti a pouzivat odborne vyrazy,ked nie som psycholog, mohla by som sa zmylit a narobit viac zleho, preto radsej citujem, alebo odporucam knihu, alebo odbornu pomoc. Pre mna je dolezite, ze tomu rozumiem, chapem to, zijem pola toho a nemam problem s panikou. Niekedy sa mi zda, ze mozem poradit skoro kazdemu, kto ma podobny problem ako som mala ja. Potom niekedy napisem na forum strucne nieco, co ludia nepochopia, lebo maju svoje problemy a nevedia, ako ich zdolat a nechtiac vyvolam aj konflikt. Zatial to vsak vzdy dobre dopadlo, nakoniec viacere moje "kamosky z fora" tiez na to prisli a maju sa dnes ovela lepsie.
vsetkym vam drzim palce, aby ste tu potvoru PP zdolali. Zvlast pozdravujem Ketsut, Ivanku aj Zsofu.

AnnaDr

začala som sa zaujímať o túto diskusiu, ke´d som si začala uvedomovať, že už začínam mať problém a chcem ho riešiť.čitala som príspevky a zistila som,že nie som v tom sama. cvičenie ma zaujalo.

ketsut

AnnaDr,
ty čítaš, čo ja píšem?skôr som si myslela, že ja tu nie som pre iných až tak zaujímavá...
ale odpoviem ti, lebo je to užastné...je to Pilatest, uvoľnujúce cvičenia..je pri nic dôležité dýchanie, a celé telo precvičíš a hoci to na pohlad vyzerá jednoducho je to dobrý zaberák, ja som t cvičila so sesterkou, ktorá je zdravá ako ryba a tá nevládala....
dá sa to stiahnuť z internetu, ale ja som si ho kúpila v časopise nejakom...
je dobré začať najskôr cvičením doma, to ti doporučujm a potom ísť aj von a skúšať sporty vonku....
ja tento rok som si užila lyžovačku až nad hlavu a pritom som predtým mala problém výjsť z domu von, to myslím vážne.
Inak pre panikárov, je dôležité si kondičku cvičiť, lebo ono my sa veľmi sledujeme a uniká nám jedna vec, že naše telo potrebuje pohyb, hoci je pravda, že sa niekedy tak hrozne človek cíti a nič nevládze,ale práve napriek tomu, treba ísť von, chodiť na prechádzky a ked sa človek cíti silnejší začať pridávať .... to je najlepší liek....
ked si predtavím, že ja som sa naučila na korčuliach a cez leto som chodila aj niekoľko kilometrov a pritom pri chôdzi závraty ako neviem čo....v úvode sa človek musí veľmi premáhať, ale ozaj odmena príde.

keksa

niko666 - dlhsie som uz snou nerozpravala, ale ak chces popýtam sa jej, berie asi cca pol roka, najskor si velmi pochvalovala, ale potom prisla nespavost a teraz sa uz dlhsie neozvala tak neviem, ale pozistujem

niko666

keksa ako dlho berie ta tvoja kamaratka ten valdoxan?a po kolko dnoch jej zabral?mala aj nieake vedlajsie ucinky na zaciatku?dik

ivana4837

Ahoj zsofa,

teším sa veľmi,že sa ti darí!!!
Vedela som na 100%,že keď sa zbavíš benzákov a nebudeš ich naďalej kombinovať s AD bude ti oveľa lepšie,len to vysadzovanie bolo potrebné ako sme sa viackrát o tom bavili robiť postupne a veľmi opatrne.

Mne veselo predpisoval vyše 8rokov lekár AD s benzákmi dokopy a stále mi bolo zle,nikdy mi však nepovedal,že benzáky sa majú hneď po 2-3týžd.postupne vysadiť a potom už užívať iba AD.

Neviem ako by som bola dopadla,keby mi tu ľudia neotvorili oči a nakoniec som teda zistila príčinu mojich neustálych nevoľností a totálnej slabosti.

Ty si mala šťastie,že si užívala túto svinskú kombináciu "iba" cca.1rok o to ľahšie bolo pre teba zbaviť sa benzákov,ale ja keby mi tu ľudia neporadili,že tie stavy môžu byť práve z tejto kombinácie a že oni boli na to upozornení lekárom,že sa to neberie spolu,lebo to spôsobuje pre organizmus totálny chaos,neviem ako by som fakt dopadla.Lekár by mi zvýšil dávku Xanaxu ako to aj chcel urobiť (teda pravý opak) a ja by som už teraz asi len spala a bola oťapená.

Môj stav sa nedá oproti minulému roku porovnať a zaráža ma ako môže lekár (možno aj nechtiac) uškodiť pacientovi.

Maj sa pekne!

siisa 25

no zanulaz ja sa nemam cim chvalit,tak radsej ani som nepisala teraz,s tej hormonalnej antiky mam teraz taku tvar,ze uz ani do obchodu nechodim asi tyzden proste nikde,sa mi to zlialo do takych flakov este aj pred kramami mam,aj na to kozne sa hanbim prejst po vonku,som uz proste zufala,len revem doma a sa lutujem,mama sa uz nemoze na mna divat,nic sa mi nedari,frajer bol dnes do pol noci v robote,tak sme o pol jednej prisli ku nemu domov,a teraz nemam co robit tak pisem,uz riesite tie dlhy?my sme inac mali dlhy tiez po ocovi ked zomrel sa mama dozvedela,ze ma pozicku,aj pozicane peniaze od nejakych ludi,bolo toho dost,aj dlh na zdravotnom,tak sme potom dostali poistku,lebo mal pracovnu nehodu a splacali sme z toho,ale aj nam este dost zostalo,lebo stastie bolo,ze otec bol celkom dobre poisteny