Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

zuzanama

Keksa, prepac, nedalo mi nezareagovat na teba v inej teme. Istotne nie som ziadny cudak ani nic ine. Mierne som si znemila pre tu druhu temu nick, ale ako som uz pisala, mohla si si pozriet IP adresu a zistila by si, ze som to ozaj ja. Myslim, ze sa nic vazne nestalo, len mame na veci iny nazor, to je normalne si myslim, tak sa hned neurazaj. Napisala som ti to aj preto, ze kedysi som bola taka prudka ako ty, ale nic mi to nepomohlo, len som sa postupne dopracovala k PP. Preto som ti to aj napisala, ze tvoje postoje ti v konecnom dosledku sposobuju tieto zdravotne problemy, ktore mas. Ale neboj, da sa z toho vyliecit, "len" sa zbav starych myslienkovych navykov, sposobujucich neprijemne pocity a zmen svoje myslenie :-), da sa to pomocou KBT, ako to odporuca aj Ivanka. Budem ti tiez drzat palce nech sa ti to podari. (koli mne nemusis prechadzat na mail)

usmev:)

ahojte baby:-)
ja viem, ze uz ste take zabehnute, spriatelene, kvazi "stare zname":-), ale nedalo mi nenapisat..
ja tiez trpim panickou poruchou a pravidelne vas citam, kazdy jeden prispevok, ktory sem jedna z vas prida:-)
ja tu mam tiez zalozenu jednu temu, sem-tam sa ju snazim obnovit, ale ti, ktori pred tym pripisovali tam uz velmi nepripisuju, takze uz zvyknem iba vas citat:-)
o tom, ako vam velmi rozumiem, asi nebudem pisat, lebo to je viac ako jasne.. vsetko tu s vami prezivam a vo vsetkom vam rozumiem, takze je mi to tu blizke:-)
verim tomu, ze velakrat pomoze prave takato forma, pokec s ludmi, ktori vam velmi rozumeju, nakolko napriklad ja v okoli nepoznam nikoho s rovnakym problemom, tak sa v tom obcas citim uplne sama..
vlastne, bola by som rada, ak by som sem-tam mohla pripisat aj ja, pripadne ked budem mat nejake otazky, na ktore si najradsej precitam osobne skusenosti, ze by som sa na ne vas opytala a tak:-)
tak sa drzte vsetky, prajem vam vsetkym vela sily, usmevu do zivota a nech vsetky postupujeme len a len dopredu, k zlepseniu!:-)

zuzanama

Ahoj Ivanka, pozdravujem ta a tesim sa, ze si ok. Ty aj Ketsut. Drzim vam palce a prajem vsetko dobre.
Keksa, Zanulaz, Myska1D, tu ich mate, dve baby, co boli na tom este v lete dost zle a dostali sa z toho. Navod ako na to vam napisali tiez, len to trva trochu dlhsie ako ine bezne choroby.

keksa

mrkvicka - ahoj :) no presne to som myslela, pocit hrce v krku, ktora trva dajme tomu mesiac a potom zmizne, alebo si ju neuvedomujes, len napr. vecer pri zaspavani, alebo tak :) no ja som sa tiez nachodila po doktoroch a tiez mi vsetko vysledky vysli dobre, snad by beznemu cloveku ani take dobre nevysli :))) toto je potom take zvlastne, ze odkial sa beru tie stavy, ja som napr. stastna, resp. to najdolezitejsie v zivote mam a keby tie stavy neboli tak by bolo hadam aj vsetko dokonale, ale zas na druhej strane si vravim, ze si o to viem vazit viac zivot a vsetko co iným pride samozrejme, ked mi je fajn velmi sa tesim :) mna sa nastastie porod nejako nedotkol, do mesiaca po porode, som mala vahu pred tehu, ale myslim, ze toto sa da vyriesit spravnou stravou a cvicenim, viac-menej, inak ja som celkom leniva na cvicenie :)ale takto pred letom sa vacsinou snazim :))) no priznam sa, ze minuly rok som boa snazivejsia, ak by si chcela mame tu fajn trat na behanie a mohli by sme behavat spolu :) Sviatkovali sme fajn, dnes to boli same navstevy, ale prospelo mi to, som tak prijemne unavena a Vy ako? no a este som ti chcela napisat to, ze prejdem radsej na email, tam si mozme pisat, ak by si chcela nadalej, potvrdilo sa mi take neprijemne pravidlo, ze na internet chodia aj cudaci, akýsi psychickí voyeri a postradam tu sukromie, nemyslim konkretne tuto temu, lebo tu su fajn ludia, ppčkari su empatickejsi a viem to aj z ineho chatu sme tam super banda :) ak ti to nebude vadit :)

Inak baby celkovo klobuk dole, rada citam Vase prispevky a dovolim si tvrdit, ze hoci tato choroba nie je smrtelna prave tým, ze sa na pribuznu smrti casto hrá patrí medzi tie najneprijemnejsie kazdemu uspechu gratulujem, lebo vobec nie je lahke ju zvladat a najma bez liekov. Chce to vela sily, vsetkym nam drzim palce, niet nad slobodny zivot bez obmedzeni, takze do toho :)

ivana4837

Ahojte Ketsut,Zuzka,Mia,Zsofa,Táňa,Myska1D,....

vždy nakuknem čo nové sa tu deje,naposledy som napísala taký dlhý príspevok pre Vás a veľa z neho bolo adresované hlavne Myske1D,(lebo jej osud bol veľmi podobný môjmu),ale neviem ako sa mi ho podarilo vymazať...písala som ho skoro hodinu a potom ???...bola som taká vytočená...

Som veľmi rada,že sa Vám darí,aj mne je oveľa lepšie odkedy som začala znižovať benzáky...ešte nie som úplne bez nich,lebo ako viete u mňa to bola dosť veľká denná dávka a hlavne veľa rokov.

Ketsut,Zuzka,Juliusq...ani neviete ako som Vám vďačná,lebo ste mi zmenili život,ja som žila ako Myska1D,zatvorená stále doma,nadopovaná liekmi-ledva som chodila,lebo benzáky mi spôsobovali hrozné kolísanie tlaku a z toho boli tie neustále točáky hlavy,pocity na odpadnutie...

Zuzka,pochopila som to,že fakt pozitívne myslenie je síce fajn,ale je mi na prd pokiaľ nezačnem čeliť tomu čoho sa najviac obávam,čo mi spôsobuje najväčší pocit úzkosti...teda nie vyhýbať sa situáciám pri ktorých mám blbý pocit,ale vystavovať sa im úmyselne!!!

Myska1D,veľmi mi je ľúto,že sa tvoj zdrav.stav vôbec nezlepšuje a pritom trpíš touto chorobou,ak si dobre pamätám cca.20rokov,ale ty podľa mňa potrebuješ naozaj kvalitnú odbornú pomoc a to nie iba návštevu psychiatra (vybrať si lieky) a koniec,ty potrebuješ veľmi psychoterapiu-KBT a hlavne začať na sebe makať sama,ver mi sama som tým všetkým prešla a bolo to peklo na zemi,totálne väzenie,...snaž sa chodiť sama von,aj ja som sa toho roky bála,ale treba len začať...nie stále hľadať dôvody prečo sa to nedá(tzv.vyhýbavé správanie),ale hľadať spôsoby ako urobiť všetko preto,aby sa to dalo!!!
Raz si mi napísala,že nemá kto ísť s tebou raz do týždňa na tú psychoterapiu,ale ja verím,že ak otec ti pomáha a chodí s tebou po nákupoch,lebo tvoj manžel pracuje mimo domova,tak určite by si našiel čas a zašiel s tebou na terapiu.Musíš CHCIEŤ zmeniť svoj štýl života,ale od totálneho základu.

Mne psychiater veselo predpisoval vyše 8rokov AD s benzákmi dokopy a keď som mu vravela,že mi je stále zle,tak mi akurát chcel zvýšiť dávku,ale lieky majú byť iba pomocnou barličkou,nie sú určite riešením našej choroby,kto si to myslí je na veľkom omyle...

Teraz chodím aj sama von,nie som neustále unavená,pracujem,milujem prechádzky v prírode,chodím do fitka,relaxujem...,predtým som sa postarala o domácnosť a bola som hneď po chviľke unavená,von som chodila iba s doprovodom.

Ak by som svoj život nezmenila kam by to asi viedlo???
Držím ti palce,aby sa ti podarilo posunúť sa vpred!!!

Ketsut,Zuzka,Tánička...všetkých Vás veľmi pozdravujem a ďakujem,že som mala tú možnosť Vás spoznať a poučiť sa z Vašich skúseností,lebo môj život už nie je len prežívanie,ale dnes môžem povedať,že sa dokážem naozaj tešiť zo života a keď mi príde blbo-nespanikárim,pomaličky to predýcham,napijem sa vody a viem,že všetko to prejde,že je to jednoducho len chvíľková nevoľnosť.

MAJTE SA PEKNE!!!

mrkvicka

Ahoj keksa - my sme sviatkovali v pohodicke.Hrcku co opisujes no neviem ci to mozem popisat ako hrcku,ale obcas mam taky pocit v krku akoby mi tam nieco vadilo potom to prejde ale viaceri na fore o tom pisali,ze maju taky pocit ako hrcu v krku tak asi to je z pp,pretoze ja som presla moznymi aj nemoznymi vysetreniami a som uplne zdrava podla doktorov ,len mam nadvahu,ktora ma dost trapi a nedari sa mi shudnut.vies pocas tehotenstva som pribrala 45 kg a zatial som schudla 25kg tak este by trebala zhodit no nejak sa nedari,ale odbocila som od temy.Tak sa mi drz.A vy ste ako sviatkovali?Inac dnes som zabudla zobrat tabletku a zatial som v pohode aj ked trosku sa mi tocila hlava ale da sa.A ty ako zdravotne? KETSUS - to co si tu napisala je uzastne mas pozityvne myslenie citis sa lepsie super drzim ti palce!!!!

ketsut

sero, zrejme trpíš panickou poruchou, pozor na frontin, to je benzák, užívať nie dlhšie ako 2-3 týždne, inak vzniká závislosť ako pri všetkých benzákoch. Používa sa v kombinácii s AD, ale len na úvod liečby...benzáky utlmujú a AD povzbudzujú a niekomu táto kombinácia nerobí dobre....

zuzanama

Zanulaz, chápem ťa, ani nevieš ako. Tvoja mama si musí nájsť prácu, to bez debaty, viem že to má ťažké, len preto, že má 50 jej život nekončí. A pomôcť treba aj tvojmu otcovi. Prečítaj si a pouvažuj, či neskúsiš niečo takéto schwandtner.blog.sme.sk