Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

keksa

mrkvicka - ahoj, som rada, ze ti je dobre :) ja sa mam momentalne tiez fajn, cez vikend mi bolo dobre aj dnes, pocasie je ok, akurat ako sa znizil tlak a poprchavalo bolela ma hlava a bola som unavenejsia inak v pohode a beriem koenzym Q10 tak sa snazim tu energiu nejako dohnat a chcela by som nejaky sport zumbu napr.

mrkvicka

Ahojte vsetci !!!Po dlsom case som sa dostala na forum,pretoze som nemala nejak cas stale nieco ved to poznate.A vlastne sa citim dobre ,ale aj tak si citam toto forum,pretoze mi velmi pomohlo,ked mi bolo velmi zle.Bola som na kontrole u psychiatricky a predpisala mi poslednu krabicku liekov idem pomalicky vysadzat.Trosku mam strach ze ked ich visadim uplne ci sa mi to vsetko nemoze vratit,ale strach je uz slabsi ako citit sa takto fajn ako teraz.Mavika aj tebe blahozelam ,ze si to vsetko prekonala a drzim ti nadalej palce.Ano mas pravdu aj podla mna sa to da.Keksa a ty sa mojko ako mas? dufam,ze si ok.Vsetkym drzim paceky.....

mavika

KETSUT

Ahoj :-)) neviem ci si citala moje predchadzajuce prispevky ale len na osviezenie tak PP mam od roku 2006(november)...Viem co je to zac a prave preto viem aj to ze je to len chemicka reakcia v mozgu na chybajuci serotonin - preto ta slabost, zavraty, zrychlene dychanie, zrychleny tlkot srdca, uzkost atd...hlavne to vplyva na hladke svalstvo...ak ten serotonin dodas mozgu - dostane sa do rovnovahy tak sa da dalej fungovat normalne...mozno sa ti to preto zda tak ze zlahcujem, ale mam vystudovanu chemiu kde sme mali aj neurochemiu a presne viem co sa v mozgu deje...samozrejme uzkost, depresie, pocit zmätenosti, strach zo smrti su psychicke symptomy ale tiez vyvolane chybajucim serotoninom. Serotonin je neurotransmiter (prenášač) nervovych vzruchov medzi neuronmi. ak si toto clovek uvedomi tak ma vyhrane...nejde tu o ziadne pozitivne myslenie len si treba uvedomit fakt o co tu u tejto choroby ide...tak ako clovek, ktory ma cukrovku (diabetes mellitus) musi brat inzulin na vyrovnanie rovnovahy v tele...teda musi mu dodat to co telu chyba, tak aj my PPckari musime telu dat serotonin...preto sa najcastejsie predpisuju antidepresiva SSRI (spätný vychytávač serotonínu)...napríklad takou latkou je paroxetín co obsahuje vlastne seroxat... A vobec nemam vysoku davku, pretoze bezna denna davka je az 40mg...ako vidis mne staci aj polovicna davka...akutna liecba trva 6 az 8 tyzdnov a udrziavacia fáza trvá 6 az 12 mesiacov niekedy aj dlhsie ale to presne urci lekar...zda sa ti toprehnane este stale ked poviem ze po 5tich tyzdnoch sa citim dobre a v pohode?....naozaj prajem kazdemu vsetko dobre a hlavne cistu mysel ;-)

KETSUT skus si este precitat moj prispevok spred mesiaca...urcite si uvedomis kolko sa zmenilo od vtedy...

CHCEM VáM všetkým dodat odvahu a fakt som chcela povedat aj to ze da sa to zvladnut len si treba uvedomit o com to vsetko je :-) ja len ozaj dufam ze aspon niekomu pomoze moj prispevok:-)

ketsut

mavinka,
neber to až tak veľmi idealisticky, nakoľko všetci vieme ako to je sú chvíle,kedy nám je dobre a kedy horšie...
a navyše berieš dosť vysokú dávku 20mg, tak sa ani nečudujem ako ti je....to je len začiatok, moja ešte si prejdeš všeličím, ale teším sa s tebou, že pozitívne myslíš, lebo aj to je dôležité.

mavika

Ahojte...Tak skoro po mesiaci som znova v robote. Nastupila som vo stvrok:-)))...moje stavy skoncili...ja som to vedela a aj som to tu pisala ze treba polezat a brat lieky presne ako lekar predpise...Robit si kazdy den nejaku radost, stacia aj malickosti...mne napriklad pomahaju prechadzky s manzelom...naposledy som mala tocky minuly tezden v sobotu pocas prechadzky 3krat ale spomalili sme tempo a preslo to :-))) uz som zase normalna:-)))) beriem seroxat 20mg kazde rano...Kazdemu prajem aby sa z toho rychlo dostal....vidite ze sa to da...som toho dokazom...Vela zdravia a drzte :-)))

zanulaz

je to neskutocne pre mna,je to predsa pravda.mama pohrozila mojmu otcovi,ze to uz pri nom nikto nevydrzi,ze aj mi sme sa s priatelom pohadali tak,ze skoro sa odstahoval domov k mame.povedala mu,ze bud sa uvedomi,alebo ho kazdy opusti,vyhrazala sa mu,ze sa poberie do zahranicia,kde ju uz nikdy nenajde,strati aj dceru cize mna.pointa je,ze 6 dni uz nepil,nerobi bordel.asi sa na nas zacina usmievat stastiedala som si to aj ja do poriadku vo svojej hlave.mam sa trosku lepsie,ale tie stavy na mna este prichadzaju,aj ked nie tak intenzivne.len by sa to uz zlepsilo.tebe sa ako dari?nechodila som sem koli mojej chripke.aj ked nerobim,uz okolo 18,00 ma tlaci do postele.

Skus

Mila priatelka, ja som Ti dala nove meno pre mna si zamilovana do zivota, co na to hovoris, velmi dobre, sialene, to nevadi, aj zivot je tak troska sialeny v dobrom slova zmysle, skus, ja viem, ze chces, skus zacat snivat, skus si vztvorit obraz mzslienok zivota Tvojho sveta, povedz ja som stastna, a budem aj zajtra, ...

madulaxxx

Nešťastnica1,keď čítam to čo píšeš tak mi je hrozne.CHcem Ti povedať,že nad takým niečim ako si zobrať život nesmieš ani pomyslieť veď máš3deti a tieŤa potrebuju.Ja som tiež jedna z tých čomajú take problemy ako máš aj Ty.Ja som mala za 3 roky 3 deti a prvý sa mi narodil predčasne na 8 mesiacov,len len že ho zachranili on ešte nechodíl a sa nám narodil druhý.Druhý začal chodíť,keď som bola v porodnici s tretím.Neboli automaticke pračky a neboli ani pampersky a nebola ani kúpelňa,trebalo chodíť plakať na potok.Potreťom porode som ochorela´mala som tie problemy čo máš aj Ty každý večer som plakala a prosila pána Boha aby som si mohla deti do chovať,že čo bude snimi ,keď mne sa niečo stane.Najmladší mal necele 2-roky v jedno poludnie ochorel a na druhý deň večer nám v nemocnici zomrel,bola to stašná rana, lebo to bol zdravý silný chlapček.Ja Ti to preto píšem,lebo život je už taký ráz je to lepšie inokedy horšie a nie si sama čo máš také problemy.Ja najviac mám to točenie hlavy,len ma ťahá voľakde do boka.ŽelámTi veľa zdravia a nech sa Ti polepší a aj pri tom zlom musíš pozítivne myslieť

siisa 25

no ja sa citim tiez tak vseliak,nad ranom hlavne ma brucho boli a tak,no mozno mas ozaj zastipnuty nerv,skus tu masaz,ale jedna znama mojej mamy stale ju pichalo v ruke a pri srdci asi 2 mesiace v kuse na nic jej nevedeli prist a nakoniec zistili,ze to ma zo stresov,vidis zas len tie stresy,raz Ta to snad prejde drzim Ti prsticky az Ti tieto neprijemnosti prejdu,ved aj jej to potom akosi same od seba preslo