prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Bolí ma celý priehlavok i chodidlo, mám pocit pálenia na chodidle a priehlavku, ráno ťažko rozchodímnohy a veľmi mi pukajú kosti. Díky za radu
boba 77, glukosamin je material na slachy a okostice, kde zmiernuje zapaly regeneraciou poskodenych alebo zodratych.
To vsak neplati na rozne extra utvary v tele a zamorenie, ktore tiez vytvara zapaly. Tam je uzitocne to, co tie "smeti" odstranuje, tj najma enzymi, jod, a rozpustidla ako MSM a ine.
rng: sory nejsom za svojim pc zabudol som zmenit nick po bratovi. inac k tomu autoimuntnemu. to ani ja neviem ake. len proste mi nasli niaku proti latku z bielych krviniek v srdci. ale nevedia povedat presne chorobu. ale to neriesim teraz vobec. mne ide o to srdce teraz. este raz dakujem
miriam.s osobne neodporucam chemikalie(stacker a podobne) aj napriek tomu, ze mnohym pomohli. Ja tu odporucam len potravinove doplnky, medzi ktorymi su rozne na potlacenie apetitu(chrom, octy, nopal a najma hodia gordonii a satierol)
Na chudnutie rozne termogeneratory s obsahmi alkaloidov(citrus auracium, kola orech, teobroma cacao, vytazky zo zeleneho caju, z guarany) pripadne aj hydroxycitricka kyselina a tonalin, ktore zabranuju prebytkom cukru sa menit v tele na tuky.
Ale ked chces schudnut , nesmies tolko jest v prvom rade a musis viac cvicit. To ti mozno pomoze aj proti tej nervozite hlavne meditacne cvicenia, ako yoga rhai chi alebo dlhe prechadzky. Stress B vitaminy pomozu destresovat, pripadne ine ako SAM-e, St Johns Wort, 5-HTP, GABA a ine pomozu vybalancovat neurotransmitery v mozgu na znizenie stresu.
ahoj rng pisal som ti ohladne zapalu srdcoveho svalu. mam zvacsene srdce a berem ako si povedal aminokyseliny arginin2g ornitin2g,vitamin c(kolko zvladnem 3-10g) ,e 850ui,probiotika, enzymy , okrem toho berem este b komplex 3tabletky, okrem toho som vybral est e liter aloe vera a asi liter si este kupim. berem este koenzym ale len 180mg lebo u nas je dost drahy, ale za chviolu mi dojde z usa a budem brat 2x200mg. za 7tyzdnov co som doma z nemocnice sa mi srdce zmensuje- o 9mm a hrubku steny mam uz hranicnu ale cinnost mam stale rovnako nizku a zatial sa nezvysuje(30-35%)minule si mi radil na tvorbu kolagenu hlavne amino kyseliny + c e, a teraz by som sa ta chcel opytat ci by si mi vedel nieco poradit aj na zlepsenie cinosti srdca ked ho budem mat zmensene aby sa rozbehlo. nepomohli by napriklad niake minerali ako horcik a kalcium?inac cievy mam vo velmi dobrom stave vzhladom na zivotospravu pred chorobou. dakujem ti za akekolvek rady, velmi si mi pomohol uz minule
p-atri-k, neviem o akej autoimunite tu rozpravas a akej chorobe srdca.
Vseobecne na srdcove problemy by som odporucil cistenie ciev lecitinom, bratie vela vitaminu C a E a aminokyselin ako arginin, ornitin, cystein. To su povodne rady od Linusa Paulinga a dnes este stale od jeho spolupracovnika, dr Mathias Rath, ktori zistili so svojimi spolupracovnikmi, ze regeneracia roznych tkaniv v tele zavisi od vytvarania sa dlhych retazcov kolagenu a menovane doplnky v tom pomozu.
Ak mas zapal("autoimunne?") odorucil by som ti rozne protizapalove, najma curcumin a dumbier(niekolko gramov) boswelicku kyselinu a rozne enzymi(bromelain nattokinazu, serrapeptazu, multienzymi roznych druhov)Pomaha aj napr dlhodobe brane aloe vera, mnohi "autoimunni" si ho pochvalovali.
Pozri na temu "autoimunne choroby" a najdes tam viacero moznych dovodov na autoimunne, ktore sa daju adresovat antimikrobialnymi prostriedkami, miest nebezpecneho a neprirodzeneho znizovania imunity.
Ahoj RNG,
môže v boji proti endometrioze pomoct aj glukosamin?
boba77, vdaka za odpoved, a drzim palce. ja som sice HAK nebrala ale netusim z coho mi zblbo telo tak, ze sa mi ,,vyrobil,, myom... tak dufam, ze zaberu tie pripravky, co mam...
miriam s
S tým problémom ti žiadne tabletky nepomôžu. Keď si v strese a nervózna a potrebuješ jesť, tak maj po ruke radšej nejaké dobré oriešky čo máš rada (samozrejme nesladené a nepražené). Možno ti budú zo začiatku chutiť mdlo, ale to preto lebo si navyknutá na presladené, ochutené veci.No a samozrejme veľaaaaa zeleniny.
Ja som nad endometriozov ani z ďaleka nevyhrala, ale cítim sa lepšie, no problémy zatial pretrvávajú, len nie až také veľké.Vyskúšala som už hodne od wobenzymu, multienzym a momentálne bromelain 1200GDUx2 denne,skúšala som už aj pupalku, yam, jód a momentálne mám progesterónový krém (tento mesiac som nemala konečne žiadne PMS).Teraz mi Damian poradil aj MSM. Pasujem sa s tým už asi štvrtý mesiac, tiež som často netrpezlivá a keď sa ojaví zase bolesť krížov tak niekedy by som s tým všetkým sekla.Ale ako mi radia, tak človek musí byť trpezlivý a keď nezaberá jedno tak skúsiť druhé alebo zväčšiť dávky.Každý človek je individuálny.Ja osobne som brala sedem rokov HAK, čím som si zrejme dobre zamorila organizmus a teraz nemôžem chcieť aby sa to za dva mesiace vyriešilo.