prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
RNG
dakujem velmi pekne...za odpoved oblicky si precistujem cajmi...a pijem vodu kazdu hodinu po 2dcl.../cistu/
ale nehapem,ten opuch...no,ale tak nevadi,uz som sa rozhodla,ze pojdem k lekarom koli tomu...
lebo dnes rano som vsatala,a mam pod ocami aj take cervene fleky a suchu pokozku a svrbi to...toto nemozem sama zvladnut...
to uz potrebuje odbornika...
dakujem este raz...
Nemoze mi ten yam uskodit ak si ho len tak mimovolne nasadim? Alebo telo si prijme len to co potrebuje??
kaciatko, to prejde pomerne rychlo , telo sa vycisti od toxinov .
Pomoct mozu antihistaminicke doplnky, ako quercitin, boswelin, samozrejme vitamin C ale netreba ist az tak daleko, ako vysoke davky do zil!
Na zrychlenie cistenia a dokonca aj proti vytvaraniu histaminov (v mast bunkach) je znacne ucinny enzym Bromelain a serrapeptaza.
Ak nemas k dispozicii bromelain(2x650 az 2040 GDU), zozen si aspon cerstvy ananas, ktory ho,obsahuje plno. Bromelain sa zahriatim nad 55 stupnov znici, pre to sa nenachadza v ananasovej stave, ktora sa pasterizuje. Takze len cerstvy surovy ananas je ucinny.
Ahoj RNG, prosim ta o radu. moju mamu pred 2 dnami ustipla osa, strasne to opuchlo, alergiu na ustipnutie hmyzom nema, no ale tentokrat to ma velmi opuchnute. nechce uzivat ziadne chemicke antihistaminika, dnes si dala cca 8g vit C, ale asi bolo malo. mocom natierat nechce, aj ked obsahuje antihistaminika. Prosim, co by si mi poradil, nech to skor prejde. inac, mame doma aj IV vit C, nepomohol by injekcne? alebo nieco ine. dakujem
sade, chelated mineraly(tj viazane na aminokyseliny) su pomerne najlepsia forma, tj najlepsie absorbovatelna.
Pri absorbcii je velmi dolezita vazba na co su tie mineraly naviazane, od toho zavisi nielen absorbcia, ale aj polcas zivota v tele a zabudovatelnost.
Rozdiely medzi roznymi formami mozu byt az 10 krat, tj niektore formy su nepatrne ucinne voci inym.
Casto som uvadzal napr v pripade starsich ludi uhlicitan vapenaty ma absorbciu pod 4% a citrat a proteinove chelaty nad 40%, pricom aj absorbovana cast vapnika z uhlicitanu =chlorid vapenaty, ma zivotnost v tele len minuty, voci proteinovym chelatom, ktore mozu obiehat v tele az hodiny a ovela lahsie sa zabudovat do kosti.
spravne 5qo, opatrnost je matka mudrosti.
Aj v tom mas pravdu, ze tie problemy mozu pramenit so zleho travenia a zlej absorbcie, kde je casto prepojenie na rozne alergie, ked telo nevie urcite materialy spracovat a tie potom zamoria telo. Dokonca pri zlom traveni a absorbcii moze byt nedostatok roznych neurotransmiterov a to vedie k nervovym problemom.
Ono je to vsetko nejakm komplikovane prepojene v tele, jeden problem vedie k druhym, preto najlepsia prevencia je potlacit stresy, zlepsit traviaci proces a mnoho problemov sa v tele vyriesi alebo sa im predide.
teby, koloidne striebro v zaludku ma silnu aktivitu len niekolko minut najviac.
Velke davky silnych koloidov(tisic az desattisic ppm)tu neodporucam, lebo hoci su silne antimikrobialne, nepatria rozhodne medzi potravinove doplnky.
Inac striebro ako malo zlucivy kov pravdepodobne nevytvara s ALA ziadne zluceniny, tj ALA nie je chelator na striebro
Jurko 565, podla priznakov sa u teba jedna o obcasny mensi nedostatok kyselin a zrejme o nedostatok enzymov, pripadne poruchy absorbcie.
Snad trochu kyselin s vacsim jedlom potrebujes, ale odporucam enzymi(ten pangrol je pomerne dobry) samozrejme viac vlaknin(to cisti traviaci system, tym zlepsuje absorbciu cez ciste crevne steny a absorbuje toxiny a vynesie ich z tela) no a samozrejme brat probiotika, lebo tie potlacia rozne skodlive bakterie a kultury v crevach, ktore vyrabaju toxiny drazdiace creva a otravujuce cely organizmus(slabost, bolesti atd)
Su aj ine absorbenty, ale vlakniny, najme jemne ako psylium, pectiny a arabinogalaktany su velmi ucinne, pripadne mozno brat aj ine, ako aktivne uhlie, bentonity, zeolity...
zdenka, ber nieco na ukludnenie, napr St Johns Wort, vitaminovu zmes Stress B, mineralove zmesy na kosti a podobne.
Mas nabeh na nervove poruchy, ktore mozu vyustit do tetasnii, depresii, hysterii a podobne. Treba po potlacit v zaciatku. Aby som nezabudol, vyborna je aj vcelia materska kasicka, 2x 1 gram denne, pripadne 5-HTP , SAM-e a ine.
vaneska 13, obvykle odporucam kapsule, tie menej zatazuju zaludok, lebo obsah sa rozplynie v zaludku, zatial co tableta sa nemusi rozpustit dost rychlo a lezi na stene zaludka a drazdi.
Pre tych co maju dost kyselin extra betain HCl moze sposobovat tazobu zaludka, ale zatial som sa velmi s podobnym problemom nestretol, lebo v super multienzyme je len 200 mg betainu HCl, co je celkom malo.