Otázky na RNG

RNG

muz ked pridas chemikaliu do prirodnej latky na farbenie vlasov, samozrejme zvysujes riziko zamorenia tele.
Sodium picramate je pomerne malo preskumana latka, s dost malou molekulou(molekularna vaha 220, na porovnanie glukoza je 180), podla bezpecnosti je udajne dost bezpecna do 0.1% obsahu( www.national-toxic-encephalopathy-foundation.org), ale na to by som sa nespoliehal, lebo mnohe chemikalie zistia, ze su skodlive az po dlhych rokoch pouzivania.
Zatial sa tvrdi, ze nenasli na tuto chemikaliu skodlive ucinky, ale z obrazku molekuly, je to zlucenina fenolu(benzenove jadro) ktory je jedovaty, takze ked sa to nejak v tele rozlozi, moze tom sposobit zamorenie
Zialbohu, do niektorej henny sa pridava tohoto cerveneho farbiva pomerne dost, teda takuto hennu uz nemozno povazovat za prirodnu farbu v ziadnom pripade
www.chemblink.com

SugarLips

rng> vies mi povedat nieco o SODIUM PICRAMATE? O skodlivosti na zdravie a farbeni vlasov, vraj sa pridava do henny

RNG

kaciatko, my mame tyzdenne aspon jeden ananas so zenou, tiez nie som extra priatel piluliek, hoci niekedy na dostatocne davky sa inac neda. Neviem, ake je dnes na Slovensku zasobovanie, ale dufam, ze aspon ananasy dostat, ked uz papaju obvykle nemaju.
Inac velmi silny zdroj enzymov je surova cvikla(musi byt zialbohu surova a taka ma dost neprijemnu chut,taku 'zemitu" zialbohu) ja som si skusil kedysi odstavovat cviklu, mrkvu a stonkovy celer a prichutit to silnou nesladenou ribezlovou stavou, len som prilis lenivy si to robit 2-3 krat do tyzdna a zakazdym cistit odstavovac.
Aj som sa to pokusil mrazit(tak to vydrzi ucinne aj tyzdne) ale aj tak je to plno prace a dnes su silne enzymy v kapsuliach pre mna pomerne velmi lacne, ovela lacnejsie, nez cerstva zelenina.

kaciatko7

RNG, vdaka ti za rady, mama dnes jedla kopec ananasu, lebo tie uvedene veci nemala, ale pomohlo, uz to zacina odpuchat, zajtra v tom bude este pokracovat. este raz diky.

RNG

kaciatko, ako rychlo sa ti poskodenie syntetickymi hormonami v tele podari odstranit zalezi od stupna poskodenia.
Bolesti su obvykle so zapalov, to by sa dalo zmierit protizapalovymi(curcumin, bromelain, dumbier, pupalkovy/borakovy olej), ale tak ci tak je koren problemov v rozhadzanych hormonalnych hladinach a na to si musis vybrat jeden z uvedenych prostriedkov co ti zaberie

RNG

koloidne mineraly su vyborne absorbovatelne, zialbohu davky su obvykle prilis male na dodanie tych ktorych potrebujeme plno, ako vapnik, horcik, zinok.
Na stopove mineraly je to dobre, hlavne ked sa jedna o alkalicke vyluhy s pravekych trav(mineralove depozity v preriach, napr v Utahu, vyse milion rokov stare)

kaciatko7

RNG, ja si ho natieram na vnutornu stranu stehien, lenze nejako to na mna opacne ucinkuje. stale vacsie a vacsie bolesti. a nechcem si ublizit, neviem. mozno ho natieram este kratko. ale radsej prejdem na tie ostatne veci, nech si telo vytvori presne to, co potrebuje. inac, zacalo som ho natierat, lebo som si myslela, ze to skracovanie cyklu a bolesti ma na svedomi nedostatok progesteronu. inac, je normalne, ze este po takom dlhom case po HAK sa to neupravilo? a nemam brat aj jod pre istotu? a mozem s tym kremom prestat napr. aj dnes, ci to chce nejaky system, napr. pred dalsou menstruaciou. aby som nebodaj tu horm. hladinu este viac nerozkolisala. dakujem ti za rady

RNG

vaneska, enzymi na cistenie sa beru 2 hodiny pred jedlom. Enzymi na travenie(tie iste) sa beru s jedlom.
DGL odporucaju zut 2 tabletky chvilu pred jedlom(1/2 hodiny?)
Triphala je vytazok z ovocia(amla, harada, behada) a nema s tym nic spolocne, je to alkalizator criev a upravuje celkove crevnu floru a je v indickej ayurvede vedeny ako cistic celeho tela(detox)

RNG

kaciatko, mozno ti neprechadza ten progesteron cez kozu, kedze je to dost velka molekula. Treba si ho natierat tam, kde je koza co najtensia, tj na vnutro stehien.
Nuz ked ti to ale nezaberie, mas este vzdy yam,senovku grecku, black cohosh, pupalkovy olej,damianu, Dong Quai (angelika cinska), tieto vsetky rozne ovplyvnuju hormonalne hladiny. Ak mas privela estrogenu, da sa potlacit vytazkami z kapustovin, ako DIM a I3C(doma ako indonal)