prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Ahoj RNG, mam otazocku, vlastne otazocky. prosim, porad. moj tato ma uz roky problem s ramenom, vlastne s klbom. neviem, ci je to zapal, alebo tam ma nejaku zmenu na chrupavke, ale velmi ho to boli. niekedy pomaha teplo (napr. kupel v termalnej liecivej vode), ale problem ako taky mu to neriesi. sestra mu kupila glukosamine, rozmyslame aj nad zelatinou v prasku a paprikovymi naplastami. co by bolo este vhodne?
jeden moj znamy ma hepatitidu C, uz cca 10 rokov, neliecil sa interferonom, uzival len esential forte, lagosu, lipovitan, stravuje sa vcelku zdravo, vyzera aj citi sa ako zdravy, ale predsa by to rad nejako riesil, ak by sa dalo, lenze urcite bez chemie, nech si nezatazi este viac pecen. v podstate nic nepocituje, je teoreticky mozne, ze by tam ten virus uz ani nemal? napr. ze si ho telo znicilo samo? ale aj tak by si to rad nejako preliecil, nechce skoncit napr. s cirhozou atd.
este posledna otazka...po vysadeni progesteronoveho kremu mi prisla menstruacia po 2 tyzdnoch, vlastne neviem, co to je, ale uz 2 dni mam uplne cierny krvavy vytok, bolesti v podbrusku, krizov. kym mi dojde wild yam zo swanson mozem ho zatial natierat? alebo uz teraz nie, ked mam ten vytok? no mam to asi poriadne rozhadzane :(
dakujem za rady.
RNG a my vsetci sme velmi radi, ze si sa tak rozhodol a ze nam radis, bez ohladu na to, co tvrdia tvoji odporcovia. este raz diky, ze si.
Mvdr, od mala ma otec pripravoval na to, aby som bol nejak uzitocny.
To som sa snazil v zivoter vzdy praktizovat. Nahodou (hlavne z roznych zdravotnych problemov, co sa na mna a blizkych nahrnuli) aom narazil na ine pristupy k lieceniu lekarmi, ktori si vyskusali rozne prirodne veci a mali as nimi uspech.
Dal som sa do zhanania tychto informacii, v nete je ich primalo, ale clovek si moze objednat dnes ich periodika, kde spominaju rozne lekarske spravy z oblasti pouzivania stravy a doplnkov na liecenie.
Po viacerych rokoch som sa rozhodol delit sa o tieto vedomosti s viacerymi lekarmi, pred skoro 6 rokmi som sa stretol s niekolkymi Slovenskymi profesormi a docentami mediciny, kde som navrhol, aby bola formovana nejaka ta spolocnost alternativnej mediciny, kde ja by som spristupnil svoje nazbierane periodika a knihy, pripadne venoval mensie mnozstva roznych doplnkov na vyskum ich ucinnosti pri liecbe.
Prejavili sice privatne zaujem, ale nic s toho nakoniec nebolo
Tak som sa rozhodol aspon dovazat na Slovensko tie doplnky, ktore boli podla mojich informacii od tych roznych alternativnych lekarov co najucinnejsie a to v cenach podla moznosti co najnizsich moznych(tj nie ako zarobkovu cinnost, ale bezziskovy podnik)
Po vyse 4.5 rokoch som ale vybehol z penazi, nervov a dalej som nevedel znasat rozne personalne a byrokraticke problemy. Tak som to musel zavret.
Inac jeden z dovodov, pre co sa to poriadne nerozbehlo bola neinformovanost na Slovensku okolo tychto doplnkov .
Ta som sa rozhodol aspon na tomto fore tie myslienky sirit, najprv z casti na podporu obchodov, neskor som po zatvoreni obchodov zostal aspon sluzit osvete okolo tychto prostriedkov.
Niekto to musi robit,,ked lekari povacsine o tom nechcu ani pocut, cest vynimkam.
Lebo to pomaha ludom, ja to viem velmi dobre sam na sebe a mojej rodine.
A neviem urobit to, co vacsina robi s kludom, neviem sa pozerat na ludi trpiacich a kaslat na nich, hoci viem casto, ako im pomoct.
Toto forum nie je priam najlepsi sposob, ako uplatnovat tu osvetu, ale ked sa mi to nedarilo zvrchu, skusam zo spodu.
Aj chapem lekarov, ze sa neodvazia robit nic na vlastnu past a sleduju do pismena to, co sa naucili v skolach.
Problem okolo odsudzovania alternativnej mediciny je systemovy, nie jednotlivych lekarov, ktori by snad aj pomohli, keby sa nebali trestu, ktorym sa trestaju vsetci, ktori sa nepodrobia sablone diktovanej medickym priemyslom, tj hlavne Farmaceutickym priemyslom.
Ten monopolny pristup je velmi skodlivy, nedovoli ziadnej potencialnej konkurencii z inych lekarskych smerov na svete preniknut do pouzitia.
jarmila 32, co niekomu vonia a co smrdi je velmi individualne. Ale ked mas problem s kostami a klbami, asi mas nedostatok mineralov, pripadne mukosacharidov na klby a slachy. Ci uz je to z nedokonaleho travenia, alebo z vyssej spotreby(casto z hormonanych kolisani) , neviem, ale oboje sa da napravit. Travenie enzymami, kyselinami, vlakninami a probiotikami,
hormonalne kolisanie doplnkom yamu, senovky greckej, pripadne damiany, pupalkoveho oleja ci Dong Quai.
Mensie vypadky mineralov sa daju doplnit zmesami mineralov a vitaminov na to specificky navrhnutymi, pozri napr Bone essentials, produkt Swansonvitamins.com. Nie ze by som bol prave za ten vyrobok, ale podla jeho zlozenia mozes posudit hromady inych vyrobkov, ktore velmi casto nie su spravne zlozene.
helenie, osobne sa mi urinoterapia hnusi,ale ze je ucinna na kozne problemy a mnohe ine, o tom nie je ziadna pochybnost.
Uz moja stara mama hovorila, ze na cistenie pleti je najlepsi moc mladeho chlapca alebo panny,a zrejme to mala tradicne uz mnoho storoci zdedene od svojich predkov.
Livka na stress su rozne destresujuce techniky, ako napr yoga, thai-chi, meditacie, dlhe prechadzky c lesnom tichom prostredi.
Z doplnkov obvykle odporucam zmes vitaminov B(Stress B plus C) lebo v strese nasa spotreba tychto je ovela vacsia, nez normalne.
Tiez odporucam brat dobru formu mineralov, lebo aj tieto sa pri strese minaju rychlejsie, takze je dobre si ich doplnit.
Stress treba odstranit, lebo velmi skodi telu.
Ukludnujuce su aj rozne doplnky na funkciu neurotransmiterov(St John's Wort, SAM-e, 5-HTP,L-DOPA, GABA...)
Vďaka!
laurel: -odkaz odstránený-
Zdravím RNG.
Chcem ťa poprosíť o radu v problematike leaking gut - teda presakujúceho čreva. Akými doplnkami možno napomôcť obnoveniu črevnej sliznice?
Ďakujem za odpoveď.