Otázky na RNG

RNG

adam, pouzivam vselico, podla potreby. Pravidelne len doplnky na cukrovku vitamin C a E a selen a zinok.No a samozrejme kyseliny a traviace enzymi, ako starsiemu mi to uz netravi tak ako za mlada, takze by som sa zacal "scvrkavat", a tomu sa da predist.
Aj to beriem nie celkom pravidelne.Nie som extra poriadny v tom.

Ked mam stress, pouzijem doplnky proti stresu.

Ked mam nejaky utok(skrabanie v hrdle, napuchnute uzliny a pod), vysadim vacsinu beznych doplnkov a zacnem pouzivat antimikrobialne vo vacsich davkach.

Rybacie oleje napr beriem v prirodnej forme, ako lososa niekolkokrat do tyzdna(lox), mineraly vo forme zelenin, malokedy si dam extra Bone Health zmes.

Rozne doplnky som na sebe vyskusal zo zvedavosti, ci naozaj pomozu, aby som ich mohol aj z osobnej skusenosti odporucat.
Momentalne beriem napr MSM, extrakt zo zelenej musle a seanol(vytazok z morskej rastliny eclonia cava) na rozne klbove problemy, este stale bojujem so zapalom sliach v ramene, postupne to ustupuje a ziskal som vyse 80% mobility z prakticky velmi zleho stavu.

Inac pouzivam toho naozaj hromadu az si niekedy myslim, ze je toho privela, ale tazko sa rozhodnut, co vynechat, kedze kazde co beriem ma svoj ucel a ucinok.

Co sa tyka podozrenia, ze moje zdravotne problemy su vyvolane doplnkami, to je bezpredmetne.

Od mala som bol nachylny na plucne infekcie, pocas zivota som pocuval na lekarov a dosledok ich dietetickych rad je moja dnesna cukrovka a kedze este "nechcem ist do stareho zeleza" ako mnozstvo mojich rovesnikov, tieto doplnky ma udrzuju pri zdravi, plno energie, aby som zvladol svoj preplneny zivot, kde pracujem 7 dni do tyzdna a vyse 10 hodin v normalnej robote a plno stravim tu na fore, co som sa mnohokrat zahrazal, ze prestanem a budem sa venovat radsej svojmu zivotu a rodine.

Napriek cukrovke a 63 rokom som predminulu tyzden na horach absolvoval tury take, co ludia mojho veku si uz netrufaju. A to v nadmorsdkej vyske do 3000 m!
Lekara som nevidel vyse 17 rokov, ziadny liek som nebral, len potravinove doplnky(to pri mojej naklonnosti na plucne je doslova zazrak)
Takze asi na nieco tie doplnky su, vsakze.
Druhym sa cukrovka zhorsuje, mne sa zlepsuje.
Druhi, ked mali problemy s kolenami skoncili na operacnom stole, ja som si ich vyliecil. Tak isto koxartrozu, zvyseny tlak, zapchate cievy atd.

Ale nikoho nenahovaram aby ma nasledoval, len tu o tom informujem, co som sa sam docital v roznych lekarskych periodikach, kazdy si moze urobit svoje uzavery.

AdamKrt

RNG:

prosim mohol by si napisat, co VSETKO uzivas ako doplnky a ako si aj prirodzene obohacujes stravu ? Citam len same ciastkove informacie, ze uzivas vela henteho, vela tamtoho.

A prosim, keby si mohol uviest este, akymi chorobami trpis. Neviem, ale zda sa mi, ze na take megadavky doplnkov, si nejaky chorlavejsi ? Nebude to este nakoniec sposobene tymi doplnkami ?

RNG

elien2222 forma d-alfa tocoferol je jeden z prirodnych vitaminov E
DL alfa je synteticky ten by som neodporucal.
Ja osobne pouzivam zmes vsetkych d-alfa, d-beta , gama, delta tokoferoly pripadne aj vsetky tocotrienoly, ktore su az 50 krat tak aktivne , ako tocoferoly

kaciatko7

Ahoj RNG, vdaka za rady, pokusim sa tatovi zohnat vsetko potrebne. a asi by mal zhodit aj to brusko :) chcem sa spytat, niekde si pisal, ze mas cukrovku. aj sa nejako specialne stravujes a uzivas na to nieco? moj otec ma, ale tu formu, kde nie je potrebne pichat inzulin. vdaka

RNG

cajik, vyrazky sa tvoria, ked telo chce nieco vyhodit cez kozu.
Tvrdnuce tuky su take, ktore su v rastlinach ako nenasytene a pri vytazovani sa rozne chemicky a tepelne znicia(cistia a stabilizuju, hydrogenizuju a podobne)

Jedine netvrdnuce rastlinne oleje su panenske, tj neznicene a tych je zialbohu na trhu dost malo a v potravinarskyuch vyrobkoch prakticky nic.
Precistit telo trva dlho, mesiace, ved sme si ho zamorovali dlhe roky.
Pomaha pri tom precistenie pecene protokolom dr Berksona, jedenim hodne vlaknin(zeleniny), enzymaticke cistenie, v pripade tukov sa jedna hlavne o enzym lipazu, pripadne aj viackrat tyzdenne lyzicu lecitinu
Hojenie vyraziek(hnisave) sa da urychlit
-odkaz odstránený-

cajik

Dobry den RNG, viem ze sa tu o akne a vyrazkach popisalo uz vela, ale ja uz fakt neviem.. pozorujem sice ze na stav mojej pleti ma vplyv strava, ale niekedy uz fakt neviem z coho vyrazky mam a z coho nie (snazim sa nejest pikantne,vyprazane, ale vyrazky sa mi niekedy robia tak ci tak..)..ocista organizmu tiez nepomaha.. nie je to vyslovene akne,len vyrazky. Uz ste tu aj pisali o tukoch, ze upchavaju pory, ale nerozumiem tomu.. Mozu vyrazky suvisiet aj s nejakym inym zdravotnym problemom,o ktorom neviem ?? Mam 22r. Dakujem

RNG

kaciatko, aj ja momentalne bojujem s tym problemom, mobilita bola povodne pod 50% a zlepsil som si ju na vyse 80% . Povodne som to zanedbal az som musel chodit na masaze, velmi to nepomohlo, tak som nasadil potravinove doplnky na slachy, klby a protizapalove(glucosamin,MSM, hyaluronicku kyselinu bremelain, serrapepetazua curcumin.)
Samozrejme velmi rad obhryzam gliky na dobre uvarenych kostiach , takze to je mozj sdroj zelatiny a inych potrebnych materialov na klby a slachy, zialbohu je to nie pravidelny zdroj, aky liecba potrebuje.
Neskor som presiel na serrapeptazu a vytazok zo zelenej musle(najlepsi je lyprinol) a zacal som pouzivat vytazok z morskej rastliny eclonia cava pod nazvom seanol. Ten mi konecne zabral na to rameno. Predtym som si prv menovanymi doplnkami uz 2 krat vyliecil problemy s kolenami a raz s bedernym klbom, ale tentokrat sa ma to chutilo poriadne a musel som pouzit silnejsie prostriedky a zaroven velke davky MSM(az 2-3 gramy denne praskoveho)

Na hepatitidu C nepoznam iny ucinny liek ako protokol dr Berksona a pripadne betulin-vytazok z brezovej kory a hubu chagu(parazit na breze, vyzera ako hruda blata)
A treba to pouzivat niekolko mesiacov. Inac dr Berkson ma aj velmi presny test na hep. C

Na rozne prechodne stavy neviem co mam poradit, lebo neviem cim su sposobene presne
Len pravidelne pouzivane doplnky po nejakom case(hovorim mnoho tyzdnov) nakoniec problemy upravia na znesitelne, bez PMS a tazkych menstruacii.
Menstruacia nastava pri prudkom poklese progesteronu a estrogenu naraz.