Otázky na RNG

RNG

sabina 1, ak mas nakazu kvasnu(hnilobne, plesne) atb ti velmi nepomozu ale oreganovy olej a citricidal ano, lebo su silne protiplesnove.
To je vec faktov, nie domnienky alebo moj osobny nazor.
Inac velmi ucinny je aj jod, zialbohu nemozes v krvi vytvorit tak vysoke hladiny jidu, asby ti v celom tele plesne vynicili. Ale napr nakazy na mandliach a na kozi sa daju jodom velmi ucinne zlikvidovat.

Mozes si to velmi jednoducho dokazat napr na plesniach na potravinach.

sabina1

Este sa chcem spytat ci pitie oreganovych toboliek plne nahradi ATB liecbu,lebo sa bojim ten hnilobny zapach nevesti nic dobreho.

RNG

PCO, tema uz bezala a prostiedky menovane boli silne enzymi brane na prazdny zaludok, Jod a estrogen znizujuci DIM alebo I3C, pripadne aj yam, ktory tiez akoby posobi proti vysokym hladinam estrogenu tym, ze zvysuje hladiny HDEA a progesteronu

RNG

kyselinka, predavac sa velmi mylil. Synteticka kyselina askorbova ma presne tie iste vlastnosti, ako vytazena z ovocia.
A vstrebava sa rovnako a pracuje v tele rovnako ako prirodna. To je uz velmi stara vedomost, ktora sa zialbohu roznymi falosne rozsirujucimi spravami potlaca.
Dokazy na to boli robene uz pred vyse 50 rokmi, kde nenasli v stolici prakticky ziadnu kuseliniu askorbovu, len v moci, co je normalne, tam skonci po case vacsina vitaminu C, lebo ma malicku molekulu.
To je aj hlavny dovod, preco potrebujeme tolko kyseliny askorbovej, lebo nie je lahko udrzat vyssie hladiny v tele, ktore su nam prospesne(vid vyskumy Linusa Paulinga, dr Mathiasa Ratha a hromadu inych, kde su ovela vyssie hladiny, nez tie omylom urcene v roku 1948 ako tzv odporucene denne davky, ktorych sa tak zatate spiatocnicky medicky priemysel a farmacia drzia, napriek hromade vedeckych prac a mnoho milionom ludi, ktori dnes beru radove vyssie davky vitaminu C a medzi nich patria aj napr velka cast USA lekarov, ktori to potajomky casto sami beru.

kyselinka

RNG, vysvetli mi to ty,prosim ta.
Bola som v predajni doplnkov a chcela som kupit vit.C.Ester nemali, ani vit.C vo forme askorbanu vapenateho, zinocnateho.... Mali iba vo forme kyseliny askorbovej. Preto som si vypytala 1000mg vit.C. Predavac mi vsak povedal, ze maju aj PRIRODNY vit.C , ktory v jednej tobolke mal iba 60mg. Povedala som, ze to je malo a ze chcem ten 1000mg. Predavac povedal, ze robim zle, nakolko ze tento je nie dobry, ze je ako z lekarne, synteticky a ze sa mi nevstrebe ,iba 10%a ze z toho prirodneho tych 60mg je dost, kedze sa vstrebe skoro na 90%. Mal pravdu?

kyselinka

RNG, vysvetli mi to ty,prosim ta.
Bola som v predajni doplnkov a chcela som kupit vit.C.Ester nemali, ani vit.C vo forme askorbanu vapenateho, zinocnateho.... Mali iba vo forme kyseliny askorbovej. Preto som si vypytala 1000mg vit.C. Predavac mi vsak povedal, ze maju aj PRIRODNY vit.C , ktory v jednej tobolke mal iba 60mg. Povedala som, ze to je malo a ze chcem ten 1000mg. Predavac povedal, ze robim zle, nakolko ze tento je nie dobry, ze je ako z lekarne, synteticky a ze sa mi nevstrebe ,iba 10%a ze z toho prirodneho tych 60mg je dost, kedze sa vstrebe skoro na 90%. Mal pravdu?

RNG

kokkkso, anorganicke formy kyslicnikov a uhlicitanov su povacsine vodo nerozpustne, tj sa nemozu absorbovat v dostatocnych mnozstvach a tie co sa v zaludku zmenia na chloridy v tele netrvaju dlho(chlorid je mala molekula a vypadne v ladvinach pomerne rychlo)Vodorozpustne vacsie molekuly(nie privelke) sa absorbuju dobre a dlhsie obiehaju v tele. Najlepsie sa zabudovavaju formy, kde mineral je naviazany priamo na aminokyseliny(chelated minerals).
Dobre su aj soli organickych kyselin, ako mliecna(laktaty), jablcna(maleaty) askorbova(askorbaty) a podobne.

RNG

matrix, nepouzivaj na kozu na tvari mydlo. Na noc sa natieraj kokosovym olejom, malicko na mokru tvar.

Neviem, co by to malo mat spolocne s protikandidovou dietou a liecbou.Tam sa nijak predsa nepotlaca premastovanie pokozky.

kokksso

RNG dakujem za odpoved.
A ako je to pri ostatnych vitam. a mineraloch? Tam je asi dolezita ta organicka forma, aby to nebolo vo forme oxidov, fosforecnanov,uhlicitanov,ze? Pri tejto forme je vstrebatelnost dost miziva.Nemylim sa?