Otázky na RNG

Zuzana04

Ahojky.
Tak som sa vcera zastavila v prvej lekarni po ceste domov a pytala som si jodovu tinkturu. Slecna priniesla velke balenie a pytala sa na co to chcem pouzit, lebo ze to maju urobenu 8% koncentraciu jodu v 60% etanole.
Poprosila som ju, aby mi pripravila 4% jod v 50% etanole, povedala, ze nie je problem, dnes sa mam pre to zastavit. Takze je to v pohode, keby ste neboli uspesni v niektorej lekarni, skusajte, najdu sa mili ludia :-)

RNG

kokosovy olej je prave hojivy, nie drazdivy.
Ten UK citricidal neviem ci je ten "pravy" tj povodna aktivovana formulacia z firmy BioChem, lebo na trhu sa zjavilo hromada napodobnenin a neviem ti povedat, ktora je ktora.Tato nespomina, ze by to bol specialne aktivivany extrakt z semin grapefruitu, ale len extrakt z grapefruitu bez specifikacie z coho alebo spomenutia specialne aktivacie, co mnohonasobne zvysujme aktivitu toho povodneho citricidalu.
(Patent BioChem bol registrovany totiz v 1982 a uz je davnejsie vyprsana jeho ochrana)

Jedine, co som si isty su produkty priamo z BioChem alebo NutriBiotic, ktory pouziva citricidal z BioChem

RNG

rabitku, nie meno/zmacka spolocnosti je dolezite, ale obsah, kvalita a zaruka.

Ja osobne doverujem najviac vyrobkom z USA, lebo tu mame velmi prisnu kontrolu(FDA) a tisice advokatov pripravenych sudit za akekolvek poskodenie na milionove sumy.
Takze tovar je preto obvykle vyssej kvality, alebo aspon uplne nezavadny, teda co sa tyka doplnkov.
Spirulinu zo Swansonu pouzivam aj ja, len za nu neplatim tie horibilne europske ceny.

Najkvalitnejsia je pestovana na Hawaii, kde maju najcistejsiu morsku vodu, ktoru naberaju z hlbky 2000 m a hygiena spracovania je bezchybna.
To sa o cinskych produktoch povedat vzdy neda a zopar US spolocnosti, co pouzivalo ich vyrobky/suroviny sa uz poriadne opalila.
Tam maju totiz trosticku laxnejsiu(uvolnenu) kontrolu kvality a je tam hromada "sikovnikov", ktori "vylepsuju" vyrobne procesy kvoli zvyseniu produktivity.

nika262

RNG
viem,ze ekzem je spojeny s potravinovou alergiou, zatial mu zistili alergiu na vajicko, a za 2 tyzdne ideme na dalsie testovanie.
Ten Citricidal z firmy Higher Nature je ok? Idem si ho objednat za UK, tak by som chcela vediet ci je to ten dobry.
Ohladne toho kokosoveho oleja, nebol by pre neho drazdivy na ten ekzem? Lebo ekzematici maju zakazane take veci.

rabitku

Ahoj RNG.

Chcela by som si kupit Spirulinu, len neviem od ktorej spolocnosti.Nasla som nejake na nete a neviem sa rozhodnut.
Vies mi nejak poradit? Dakujem.

-odkaz odstránený-

www.bio-obchod.sk

e-obchod.zdravystyl.sk

RNG

boba, to je ono az na to, ze neviem nakolko je cisty. Ten co pouzivam ja je cisty na 99.9%, pre zubarov.
Ale snad to nebude problem, lebo aj ked je mikroskopicky, je este strasne veliky na prestup cez kozu, takze aj ked nie je cisty, pravdepodobne neskodi.

Optimalna kozmeticka velkost je nad 160 nm ale pod 200 nm, tj take ktore je pre viditelne svetlo(400 nm+)uplne priesvitne=neviditelne, ale pre UVA nepriehladne.
Inac bezne kremy obsahuju vacsie ciastocky, z toho je aj nazov zinkova beloba, tj aj pre viditelne svetlo nepriehladne, biele.
S tak presnymi velkostami ciastociek len teraz vychadzaju v kremoch, ktore ta sice nezafarbia na bielo, ale predsa zadrzia skodlive UVA luce

boba77

Alebo som ešte našla potravinový doplnok zinku vo forme oxidu zinočnatého. Ale to asi nebude superjemný zubársky prášok. Som v koncoch. Toto pátranie si už nechám na zajtra, teraz sa mi už nad tým nechce rozmýšľať.

boba77

Tak keď to majú v Puritans tak to nieje problém. Ešte mi poraď s tým zinkom. Na nete som našla, že sa primiešava do maliarskych fariem. Je to ono?! Pri zložení tohoto produktu napísali - Oxid zinečnatý je vyráběný oxidací zinkových pár, vzniká bílý prášek.
Nie som si istá