Otázky na RNG

boba77

Ahoj RNG, chcem sa ťa opýtať na betain HCl a na enzými na úpravu trávenia. Vždy som mala menšie problémy s pálením záhy. Teraz som už zmenila stravovanie na trochu zdravšie ale s vareným jedlom si vždy dám betain aj enzými.
Potrebujem podporiť trávenie týmito doplnkami aj keď mám na večeru čisto zeleninový/ovocný čerstvý šalát? Pýtam sa to ohľadom toho, že čerstvá zelenina obsahuje vlastné enzými. Či tie doplnky brané so zeleninovým jedlom nie sú zbytočné.

Rogina

D. deň !
Vidím tu príspevky o myómoch. Prosím Vás, stojím pred ťažkým rozhodnutím operovať či nie ? Dá sa pomôcť aj ináč? Môj vek 40, myom 2 ks asi 10 cm x 8cm (čo je dosť). Čo mám užívať a kde to mám kúpiť. Ďakujem Rogina

RNG

Malachi, telo sa snazi vyhodit hlavne znicene rastlinne oleja(vsetko co nie je za studena vytlacene a neupravene alebo oznacene ako panenske), z krotych niektore zlozky tvdrnu a vytvaraju uhry a zapchavaju tukove kanaliky, cim sa vytvoria podkozne hrcky=acne.
Tieto znicene oleje su mylne oznacovane ako "zdrave rastlinne oleje" a rozne natierky, ale najdes ich prakticky aj vo vsetkych hotovych jedlach.
Toto vylucovanie zvysuje hlavne hladina vysoka hormonu DHT, ktory sa da znizit pouzitin zinku, vytazku z korenov zihlavy a inymi.

malachi

mohla by som Vas poziadat o pomoc,neviem sa vo svojom veku(25) zbavit akne.dlhodobo som si tvar potierala aj kasickou kokos.olej+GSE+prask.cukor ale nepomaha,neustale sa mi tvoria hnisave vyrazky ale najma cierne bodky a kamedony,cierne bodky.kozna lekarka mi odporuca len maste ktore moju plet vysusia ale su neefektivne.stravujem sa zdravo,bez masa.

lishka

nie. nakazu a pod. vylucujem. :o)
tvoja zena co nosila take tesne topanky? sak to musia neskutocne nohy boliet.
v lete sa mi to nestava. len v zime. myslim, ze to bude tou zlou cirkulaciou krvi. dakujem za rady. dobru noc.

RNG

Inac to "palenie" moze byt aj nakaza. rozne kozne plesne.
Odporucam na noc natriet nohy kokosovym olejom a striedat topanky, aspon obden, aby sa mohli dokladne vysusit. Pripadne vystriekat roztokom citricidalu alebo oreganoveho oleja(2%)

RNG

lishka, aj moja zena nosila "normalne topanky" a teraz na starost ma deformovane nohy. Vzdy totiz boli o cislo-dve uzsie, nez jej noha...
Pre nu , aj pre ine zeny, je bezne, ze "nove topanky treba rozchodit", tj pouzit vlastnu nohu ako kpyto na roztiahnutie topanok.
Dobre topanky musia byt aspon pol centimetra volne zo vsetkych stran

RNG

Jarow je medzi najlepsimi, ale aj oni vyrabaju hromadu menej obsaznych doplnkov, preto treba citat obsahy a porovnavat.
Meno firmy nie je az tak dolezite, ako obsah doplnkov.

RNG

ala, citricidal je antimikrobialny a pouziva sa aj ako konzervacny prostriedok, velmi ucinny. j roztok citricidalu sa nemoze prakticky vobec kazit.
Napr moj je iste uz starsi, ako pol roka a stale je rovnako ucinny.
Jedine, na co si musis davat pozor je, aby si sa kvapatkom nedotkla nosa ci oci, lebo tak sa vo vzacnych pripadoch moze obsah flasticky infikovat niecim na co citricidal nezaberie