Otázky na RNG

RNG

kedze v crevach je 500 az 1000 miliard kultur, probioticke zmesy ovsahuju an niekolko milionov do max 66 miliard, nie je moznost predavkovania. Hylak je vytazok z roznych bakterii, skodlivych aj uzitocnych. Okrem tvrdenia vyrobcu osobne nepoznam ziadnu studiu na ucinnost tohopto prostriedku.
Ja pouzivam na zaludocne krce, koloidnu striebornu vodu, na hnacky
-odkaz odstránený-
a na hojenie zaludka a criev DGL, dumbier, aloe vera a triphalu

RNG

svetlusik, oboje polyetylen a prolypropylen su pomerne bezpecne plastiky, co sa tyka uvolnovania skodlivin.
Len sa nesmu mrazit a davat do mikrovlniek. Je ale plno inych skodlivych plastikov na trhu, ako polykarbonaty, PVC, Polyolefiny atd. Tym sa treba vyhybat.

PET je polyethylene tereftalat, tiez pomerne velmi bezpecny plastik, pouzivany vseobecne v potravinarstve.

RNG

madooza, okrem toho, ze je oregano stiplave korenie, nepoznam ziadne pripady nikde na svete, ze by to niekomu uskodilo.

jara

Dobre rano, RNG, chcem sa poradit, ci mozem dat 9 roc. synovi, ktory ma nejake zaludocno-crevne problemy /najprv bolest, hnacka, skrkanie v bruchu, mozno virus/ probiotika, kde je pisane v davkovani "dospeli"... a ako je to s Hylakom? Dakujem.

svetlusik

RNG, prosím ťa, ktoré fľaše sú z hľadiska uvoľňovania škodlivín bezpečnejšie polyetylénové alebo polypropylénové? Nemám dobrý pocit z toho že dávam deťom vodu či čaj do školy do PET fliaš.

Madooza

Dakujem za odpoved, pisala som vodkou, nie vodou :)

Ale teoreticky ked zozeniem divoke oregano, mozem to skusit, nezabije ma to? ;)

RNG

madooza, oreganovy olej musi byt z divokeho oregana, tj toho, co obsahuje aktivnu latku carvacrol, nie pestovaneho, co obsahuje len ovela slabsi thymol
Na Slovensku je oregano (30%) dostat pod menom Candimin

Keby si mala k dispozicii divoke oregano, vytazok z neho(olejovy) sa robi alkoholom, nie vodou. Da sa aj odstavovat a ta stava obsahuje aj olejovite latky, len neviem ti povedat, v akej koncentracii, aby to bolo ucinne.
Vseobecne, presne definovane vytazky sa daju pouzivat rovnako, ako lieciva, caje a tinktury na druhej strane nemaju urceny presny obsah a tak mensiu pravdepodobnost klinickych ucinkov.

RNG

boba, ja neberiem kyseliny a enzymi s mensimi jedlami, ved telo musi obcas zvladnut mensie roboty samo.
Zmes ovocia a zeleniny je ale niekedy narocnejsia, akom sa zda, lebo na kazde treba ine enzymi. Surove ovocia a zeleniny ich ale obsahuju, takze obvykle nie je treba niz brat s nimi.

RNG

Rogina, tema bezala uz mnohokrat, ja radim yam, pupalkovy olej a samozrejme silne enzymi na odstranenie hormonalne zavislych "smetisk" v tele, kam sa myomy radia

Madooza

Dobry den, ja by som sa chcela spytat, ci mozem urobit tinkturu z oregana zaliatim 40% vodkou, nakolko sa mi nedari zohnat cenovo dostupny oreganovy olej (som studentka a moje zdravotne problemy s candidou su ukradnute ako rodicom tak aj lekarom).

Vlastne sa chcem spytat, ci to bude takto ucinne a v akych mnozstvach, dakujem. (Kokosovy olej, citrovital aj celkom slusne probiotika mam.)