Otázky na RNG

RNG

Nuz ja osobne nepouzivam dnes uz na nic chemicke lieky. Krv sa da riedit ciastocne rybacimi olejami a platnicky robit menej lepkavymi prirodnymi enzymami, ktore maju rovnaku cinnost , ako ludsky enzym na to=plazmin, ktoreho mas zrejme nedostatok, ako mnohi stredoeuropania.
Fybriolyticke enzymi na to dostatocne pomozu, viac nez chemicke lieky.
Odporucam 2x2000FU nattokinazy miesto tej chemie.
Detralex je v podstate prirodny doplnok, obsahujuci bioflavonidy hesperidin a diosmin z citrusovych plodin . Bioflavonidy spevnuju steny zil a zlepsuju antioxidacnu cinnost v tele, posilnuju vitamin C.
Imunor je extrakt z prasacich bielych krviniek, ktory vraj zlepsuje imunitu tela.
Nuz ja sa spolieham na ine doplnky, ktore zvysia prirodzene imunitu tela samotneho, ako napr collostrum, betaglukany, spravna vyziva a traviaci proces, probiotika, pripadne rozne antimikrobialne doplnky

martinka123

Ahoj RNG,
chcela by som sa spytat, ci by som mohla uzivat doplnky, ktoré si mi odporucil na boreliozu s liekmi - Detralex (na žily) a Plavix (na riedenie krvi, mám mutaciu protrombinoveho genu). Objednala som si tbl. z morskych rackov KRILL - neovplyvnuje to hustotu krvi? A tak isto, ci nejako posobi na cievy/žily? Dalej uzivam aj Imunor, moze sa to kombinovat? Dakujem pekne ...

RNG

je na to hromada clankov,uz dlhe roky, hlavne v anglictine,
Ja pouzivam len infracervene(LED) na hlbkove prehrievanie klbov pri reumatickych bolestiach a zapaloch sliach, co zvysuje cirkulaciu udajne az o 400% na postihnutom oziarenom mieste a urychli regeneraciu.

Adorable

Dobrý deň RNG,
zaujímal by ma Váš názor na využívanie svetelného spektra (biolampy) v domácej liečbe rôznych ochorení (kĺby, koža, zápaly atď). Máte s tým nejaké overené skúsenosti resp. viete o nejakých štúdiách, ktoré účinky férovo dokázali? (stačí odkaz na web v ang., nemc.).
Ďakujem pekne za odpoveď. Prajem príjemný víkend.

RNG

Lekaren je na lieky. Enzymi su doplnky potravy. Takze ich hladaj tam, kde sa na ne specializuju, nie v lekarni, hoci niektorem lekarne predavaju aj niektore potravinove doplnky.
Odbornici na doplnky nie su farmaceuti, ale nutrikologovia.
Ja kupujem len cez internet, lebo je tam velky vyber a nizsie ceny. Vyberam si hlavne podla obsahov ucinnych latok.
V USA, kde zijem su obsahy prisne nezavisle kontrolovane, nielen garantovane vyrobcami, co znacne ulahcuje vyber, lebo staci obsah, nemusim hladiet na reputaciu vyrobcu.

poipoi24

dakujem za odpoved. este by som sa chcela spytat ako je to s tymi enzymami. odkial ich ziskat? daju sa kupit v lekarni v podobe nejakych pripravkov alebo ich obsahuje aj nejaka strava?

RNG

Na rozpustenie zlcovych kamenov su tieto metody:
Zvysit tok zlci(sylimarin Chanca piedra)co ich moze rozpustit
Kto si pravidelne cisti pecen protokolom dr Berksona ma tychto problemov menej.

Existuje podla mna dost drasticka metoda na vypudenie kamenov z pecene a zlcnika, takze ju neodporucam(tzv liver flush, za pomoci fosfatov a horkej soli na zmakcenie kamenov a po niekolkych dnoch masivnov davkou olivoveho oleja, ktory sposobi silnu vyrobu zlce v peceni a tak splachne rozne kamene, ktore sa zacinaju tvorit uz v pecenovych chodbickach(ducts)
To ale je dost riskantne pri uz existujucich kamenoch v zlcniku, takzer to treba robit len pod dozorom v tejto metode skuseneho lekara.
Tu je napr jeden z navodov
www.colonzone.org

Su niektore jedla,ktore su najcastejsim dovodom na kamene, ako vajcia, cokolada a nestravitelne bielkoviny.
Pouzivanie enzymov tiez pomaha proti kamenom

RNG

Podla malicko dat, co som cital na jod ako sterilizator, koncentracie az 1000 ppm= 1 gram na liter su potrebne na nicenie roznych skodlivych bakterii.
5% Lugolov roztok ma koncentraciu 50 000 ppm, 4 kvapky su 200 mg, kde je jodu 10 mg takze to iste neznici probiotika, ked sa to zriedi poharom vody(200 ml) to by bolo zhruba 40 mg jodu na liter vody.
podla tabuliek je to asi tolko, co znici rozne skodlive mikroorganizmy a paraziticke kultury, ale nestaci na odolne probiotika.
Naviac v tele sa to este dalej rozriedi.