Otázky na RNG

5qo

aj ja mam jednu otazku ktora tu nebola:) rng nevedel by si mi prosimta povedat kolko sodiak obsahuje soda bikarbona? teda rad by som to vedel kedze som srdciar a chcel by som uzvat 9g askorbatu sodneho..co je vlastne 4 a pol grama sody bikarbony. kolko sodiak moze taketo mnozstvo biakrbony obsahovat? dakujem

wikush

zas tie iste otazky dookola :}
ja mam nieco nove, co tu este nebolo :}..
Best Collagen Types 1 and 3 - preco sa tento typ kolagenu podla navodu na baleni nemoze miesat s inymi proteinovymi praskami? napr. pri marine collagen sa to neuvadza.. momentalne pijem sojovy protein, som semivegetarianka, proteiny zo strukovin, orechov, vajec mi ocividne nestacia a soya protein je pre mna lacnejsia alternativa nez whey protein a kolagen by bodol tiez, len teda neviem ci mozem miesat.. dakujem rng, rada ta tu opat vidim ;}

mikli

minuly rok mi zistili aj vrodenu preddispoziciu na trombozu. moze to suvisiet aj s tym, o com pisete? co sa tyka zrazanlivosti krvi? momentalne mam zacat brat injekcie na zriedenie krvi... plucna embolia to nie je, ani mikroembolizacia nic neukazala... tie rybie oleje je nutne taktiez objednat z USA, alebo viete aj o niecom dostupnom v SR? vdaka za odpovede.

RNG

Nedokyslicenie svalstva moze byt sposobene aj zlym priestupom kyslika, ktory je ovplyvneny pokrytim stien ciev fibrinmi pri vyssich hodnotach zrazanlivosti krvi, ako ma vela ludi v Strednej Europe(stredoeuropsky syndrom prilisnej zrazanlivosti ) ktory sa da ciastocne napravit branim rybacich olerjov a odstranit branim bybriolytickych enzymov , ako napr nattokinaza, serrapeptaza, lubrokinaza. Tieto spomenute pracuju vyborne ustne ako potravinove doplnky.

mikli

RNG, vdaka. uz som objednana na hematologiu, kde mi opat zistia pomer zeleza v tele. dychanie tomu nepripisovali, pretoze moja hodnota zeleza v zasobach bola len trochu pod limitnou hranicou, vraj sa stazene dychanie prejavuje az v tazsich formach... vitaminy urcite nasadim, dakujem za rady.

RNG

Mnozstvo kyslika v krvi a tele zavisi od mnozstvo krviniet a hemoglobimu. Anemia znamena nedostatky tychto, tj nedostatok kyslika v tele. Na tvorenie krviniek treba zelezo,med, vitamin B-6 a B-12 a rozne aminokyseliny.Pozri na
en.wikipedia.org
Samozrjejme kratkost dychu a neschopnost zaspat su typycke priznaky anemie, neviem do akej skoly tvoji lekari chodili, ked nedostatok kyslika v tele nespajaju s nedostatkom kyslik nosiacich cervenych krviniek.
Nuz neviem, ci to mas z nedostatku v traviacom procese alebo z inych dovodov, ale rozhodne v tehotenstve je to nanajvys neprijemne a radil by som timro okamzite doplnit, napr vyrobkom co obsahuje organicky chelat zeleza(nie hrdzu roznych farieb, ako domace lieky)vitaminy B-6 a B-12, ako napr je vo vyrobku z katalogu Puritan.com pod menom Easy Iron.
Inac vsetkym tehotnym zenam radim brat kvalitne rybacie oleje a dobre mineralove doplnky, ako napr Bone Essentials od Swansonvitamins.com
kde mas aj vhodnu formu a pomer mineralov, aj potrebne vitaminy na ich absorbciu.
Dieta odcerpa z matky hromadu mineralov na svoju kostru aj na ukor kostry matky
Neberies ich naraz s tym doplnkom na krv.

RNG

eskimacka, to je len cast doplnkov, co by radi zakazali, pretoze to silne konkuruje farmacii. Ti by radi zakazali vsetky doplnky, o co sa velmi silne pokusaju, ked im to dovolite v ramci Codexu Alimentarius.
Je to na vas, ci nechate so sebou tak babrat alebo sa vzburite proti tomu monopolu manipulujucimi vas slobodny vyber a zdravie pre svoje zisky

mikli

Dobry vecer RNG. Mam uz dlhodobejsi problem a naozaj si uz neviem rady. Zhruba pred rokom a pol sa zacali moje problemy s dychanim. Prisla som vecer z cvicenia, pozerala som telku a zrazu to prislo - nedokazala som sa normalne nadychnut. Akoby mi normalny nadych nestacil a potrebovala som dodychnut ustami. Akoby to bolo take plytke dychanie. Nejako sa mi podarilo zaspat, ale rano to pokracovalo. Absolvovala som uz vysetrenia pluc, srdca, alergologiu, hematologiu, mikroembolizaciu, rehabilitacie chrbtice... vsetky vysetrenia boli v poriadku a problem trva nadalej :( Zistili mi jedine sideropenicku anemiu z nedostatku zeleza, povedali, ze z toho to urcite nie je. Isty cas sa to ustalilo a problemy neboli, potom sa sporadicky zacali objavovat, napr. pri zmenach pocasia, alebo pred zaciatkom a koncom cyklu. Opat sa to vratilo a trva to uz 4 dni vkuse... Ked spim, je to ok, vraj dycham v pohode, je vsak tazke zaspat. Viete mi poradit, o co by mohlo ist a ako tomu pomoct? Momentalne som navyse v 6. tyzdni tehotenstva. Vdaka.