Otázky na RNG

RNG

Ono je to trochu komplikovanejsie. K2CO3 a KHCO3 su silne zasadotvorne(luhotvorne) kovy viazane na slabu kyselinu.
Ked sa tato stretne so silnejsou napr HCl v zaludku, tak sa naviaze nas nu a uvolnena kyselina uhlicita vysumi ako soda.
KHCO3 + HCl = KCl + H2CO3=KCl + H2O + CO2
Takze soda bikarbona ci draselna bikarbona neutralizuju (odstrania) silne kyseliny v tele.

5qo

vlastne tam ani nie je na vyrobku chem.vzorec. cize KHCO3 je hydrogen uhlicitan draselny a ten je zasadity?a Uhlicitan draselny (K2CO3) je tiez zasada?a ak hej ktore je lepsie pouzivat?ten hydrogenuhlictin draselny? aaskorbat draselny vznika z -kys askorbova+hydroge uhlicitin draselny alebo kys .askorbova+ uhlicitan draselny? dufam ze som to napisal aspon trosku zrozumitelne ,a este raz dakujem za odpoved

RNG

Uhlicitan draselny je K2CO3

"hydrogen uhlicitan" povodne bikarbonat alebo kysly uhlicitan draselny je KHCO3

Nejaky "mudrak" meni dobre slovenske nazvoslovie, ktore hovori zaroven mocenstvo((-ny, -naty , -ity,....)
A Slovenske slovo kyslik niekomu zavadzia, lebo ho nahradzuju "oxidom" a podobne, na pomylenie ludi, zrejme.

5qo

a este mam jednu otazku na teba ked sa kys.askorbova zneutralizuje tymto hydrogen uhlicitanom draselnym tak ostane ta zlozka drasliak vo forme vyuzitelnej pre telo?

5qo

dakujem za tip rng tak som tam behol a stoji to tusim okolo 2 eur balik 134 g.
a este som sa chcel opytat co znamena v tom nazve hydrogenuhlicitan draselny tam predpona hydrogen.asi to nie je ina zlucenina ako aobycajny uhlicitan draselny ked to odporucas...?

RNG

Nepamatam sa, ze by som niekedy odporucal squalene, hoci preds rokmi som s noim experimentoval na rozne kozne problemy, zialbohu bez nejakeho zvlastneho uspechu.
Teraz v tej protiockovacej horucke spominali squalene vo vakcinach ako skodlivy material takze neviem.....