Otázky na RNG

miss white

Tak ja neviem preco, ale mne to vo vode rozpustit nejde. Dala som 2cajove lyzicky psyllium, 2cl inulinu, 2cj ovsennej vlakniny do 1.5 litrovej flasky, napustila vodu z vodovodu, potriasla som s tym asi na 3 minuty, ale neskor to aj tak klesne dole vo flaske...

Ktore doplnky na travenie pouzivate?

RNG

Enzymy nedetoxifikuju od tazkych kovov. A dojciacej matke by som neradil virit tazke kovy, lebo tie sa potom dostanu aj do mlieka babatku.
Zatial su zabudovane najma do tukov a radim jej cakat s chelaciou az ked prestane kojit.
Zatial by som robil len pasivnu absorbciu

GoFruit

RNG, enzýmy detoxikuju aj od ťažkých kovov?
Môže dojciaca matka brať chelatory ako DMPS, DMSA, ALA? ďakujem za odpoveď

RNG

Mikrovlakniny sa inym menom nazyvaju aj rozpustne vlakniny/soluble fiber. Ked si ich das do flasky(cez lievik) nenapln flasu uplne, aby si to mohla okamzite velmi dobre pretriast, cim sa nevytvoria hrcky vo vode, ale sa to rozpusti a zvysi hustotu vody az do sirupovita. Takze nehovorime tu o ziadnom usadzani.

RNG

Ani ja by som do seba nic nepchal;, keby to slo vyriesit inac. Zialbohy parietalne bunky v zaludku zrejme dostali mnohokrat 'zabrat" roznymi mikrobami a "nevinnymi" zaludocnymi chripkami a proste nevyrobia dost kyselin. A s vekom vyroba vsetkeho klesa, tj nemam ine vychodosko, nez si to doplnit, inac spejem k stovkam zdravotnych problemov z oslabeneho travenia a absorbcie zivin, pripadne aj
zamorenie tela a znicenie dobrej probiotickej flory, ked ti nepracuje dobre zaludocna kyselinova bariera proti mikrobom na potravinach.

miss white

Mikrovlakniny si potom date do flase a len premiesate cize zakazdym to mam premiesat ked to idem pit?

Kedy uzivate rozne doplnky v tabletach? Ja si ich davam k ranajkam, ale tych tabliet je dost vela a vypijem k tomu cca 3/4 - 1 liter vody - to asi nie je dobre?

Poslednou dobou mavam problemy s travenim. Co ste spominali kyseliny a enzymy v tabletkach, tie riesia iba dosledky nie? Ako sa da riesit pricina? Nechcem do seba po zvysok zivota pchat tabletky...

RNG

Chlorella aj spirulina su jedla,sice hodne drahe, ale pouzivane uz tisicrocia ako potrava. A ked mas nejake problemy, v prvom rade ich riesis zmenou stravovania sa, kam patri aj branie roznych doplnkov, podla potreby tela.
Zelene vseobecne, mikrovlakniny a ine absorbenty telo odmoruju. Samozrejme aj voda a enzymy