prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
RNG ja som počula, že nápoj actimel, proViact a podobné, ktoré obsahujú probiotické kultúry sú škodlivé, je to pravda?
Aký máš názor na pitie kefírového a acidofilného mlieka - pomáha to?
A hrušky vraj spôsobujú obličkové kamene keď sa jedia veľa a tiež ich spôsobujú veľké dávky vitamínu C?
Internet mozno prirovnat k odpadovemu potrubiu, je tam hromada reklam a lzi, ale obcas tam mozno najst aj pravdu. len clovek musi vediet rozoznat, co je pravda a co je loz. A na to musi studovat ine literatury, teda take , ktore su doveryhodnejsie. Ja na to co sa tyka doplnkov odoberam mnozstvo lekarskych periodik a objednavam si aj knihy od znamych a reputabilnych alternativnych lekarov. Zialbohu ich clanky kvoli autorskym pravam sem nemozem uvadzat, tak aspon nieco vyhrabem z tych lzi a polopravd, co tvrdi pravdu na internete.
Osobne pouzivam na travenie(s jedlom) a cistenie tela(2 hodiny pred jedlom) najma zivocisny enzym pancreatin a striedam to z rastlinno/bakterialno/fungalnymi mnohozlozkovymi zmesami, ako najdes napr v produktoch firmy NOW , Swansonvitamins alebo Dr Best.
Momentalne pouzivam NOW Foods, Pancreatin, High potency, 4 x 500 mg, teda taky co ma v kazdej kapsuli ekvivalent 2000 mg pancreatinu.Na pouzitie je velmi lacny. A striedam ho s Digest Platinum, mnohozlozkovym, pre istotu.
Ktore su to tie enzymy, co uzivate na cistenie tela?
A o tom stravovani co sa pytala aadriaanka by zaujimalo aj mna. Je tazke sa v tom vyznat ked je vsade na internete plno polopravd...
Jablka, najma kysle maju menej cukru ako hrusky ale viac antioxidantov, najma cervene, v supke.
Pocas bezsacharidovej diety samozrejme nepouzivas ZIADNY cukor, mozes si sladit steviou
Pouzivanie enzymov na prazdny zaludok precisti telo. Neodporucam pouzivat ziadny na prazdny zaludok, ktory ma v sebe Betain HCl, tj kyselinu
Nepovedal by som, ze uplne nic pit s vacsim jedlom, ale snazim, sa pit co najmenej.
Dve hodiny pred jedlom mozes pit, lebo za dve hodiny sa voda bez extra zivin vstreba do criev a zaludok vie za ten cas vyrobit znova kyseliny.
Klasicke rady: polievka, salat maso sacharidy , mucnik a dobe zapit su co sa tyka kyselin v zaludku velmi mylne.
^Tak isto odporucania "lahkostravitelnych jediel" na zaklade cukrov a jemnych muk+jed;la s vysokym glycemickym indexom.
Tieto totiz nevydavaju cukry tak, ako to telo potrebuje, postupne, a cukrove "soky" v krvi nakoniec znicia pankreas, lebo ten musi zakazdym vylucit hromadu inzulinu, takze sa predcasne opotrebuje, a aj preto je tolko cukroviek u starsich(DM2).
A neobsahuju dostatok mikrovlaknin, ktore potrebujeme na cistenie, absorbciu a podporu probiotickej flory v crevach.
Vseobecne, lekari nevedia o jedlach a vyzive privela, rozsiruju mylne rady na stravovanie, a co sa tyka potravinovych doplnkov na udrzbu tela, predchadzania chorobam alebo pomoc ich liecit, to sa az na vzacne vynimky je ich zbytocne vobec pytat, lebo to nie je castou ucebnej latky na medickej fakulte.Prave naopak, umyvaju im mozgy proti pouzivaniu tychto prostriedkov a navadzaju ich pouzivat len schvalene patentovane lieky. Tj v tomto smere, alternativnom, su uplny laici, samozrejme cest vynimkam, od ktorych to mam aj ja.
V patdesiatych rokoch sirili, ake su zdrave rozne cukry, doteraz siria, ake su zdrave znicene rastlinne "bezcholesterolove" oleje a "masla" a ake su "skodlive" nasytene tuky a najma zivocisne tuky, bez toho, aby chapali, ze telo potrebuje z kazdeho trochu, a v co najmenej znicenej (priemyselne) forme.
A do teraz nedavaju na kyseliny, enzymy, mikrovlakniny a probiotika dostatocnu pozornost, ktora im v procesoch v tele patri, ci uz na prisun zivin,odmorovanie tela alebo vyrobu obrannych latok.
A znova opakujem, cest vynimkam, tj lekarom, co sa napriek prenasledovaniu s tymto zaoberaju a od ktorych som sa to naucil aj ja.
A pred jedlom tiez 2 hodiny nic nepijete?
Takze to co mi sposobuje problemy pri traveni moze byt aj to, ze pri kazdom jedle vela pijem? Len ked si napriklad dam chleba tak bez vody je to hrozne suche. Ako uzivate doplnky napr. vit D, ktory sa ma uzivat s jedlom, alebo vit E, ktory sa ma brat po jedle ked ich treba zapit vodou?
Potom vadi aj to, ked si dam polievku a za tym druhe jedlo? Ja som doteraz stale pocuvala nazor, ze najprv sa ma jest polievka a potom druhe jedlo, lebo polievka akoby pripravi zaludok na to druhe jedlo - ako to vlastne je?
Akym sposobom mam jest ovesnu vlakninu a ktore enzymy uzivate na prazdny zaludok?
Ovsenna vlaknina nie je rozpustna vlaknina. Inulin, pektin, ciste psylium, arabinogalaktany a glucomanan su rozpustne mikrovlakniny.
S vacsim jedlom si dam tabletku betainu HCl a samozrejme nepijem vodu aspon 2 hodiny. Enzymy si davam aj na prazdny zaludok na cistenie tela,
aj s jedlom na travenie, pokial je vacsie alebo takeho zlozenia, co mi inac nerobi velmi dobre(nafukovanie zo zelenin vyzaduje aplpha galactosidase, vela bielkovin vyzaduje proteolyticke enzymy)