Otázky na RNG

RNG

Samozrejme su enzymy aj na gluten, zialbohu nie dost efektivne pre pacientov celiac, ale pomozu tym, co maju zanesene telo glutenom, alebo zmiernia glutenovu intoleranciu tym, co nemaju reakciu na gluten privelku. Teda to sa tyka udajne az 20% ludi. Tie 2 percenta celiakov sa musia glutenu prisne vyhybat a aj tak je pre nich dobre si telo precistit od glutenu, lebo tento sa dostane do tela/presmykne z roznych produktov , ktore su aj oznacene "gluten free" alebo z roznych neoznacenych.
Z lacnejsich a pritom dost silnych su to napr vyrobky firmy Country Life pod menom Gluten Zyme a napr firmy Now Foods pod menom Gluten Digest.
Mnohe lepsie moderne enzymaticke zmesy obsahuju aj enzymaticke zlozky na mlieko aj gluten v rozdielnych mnozstvach, tak to si treba porovnat pri objednavani.

RNG

aadreianka, ber 400 mikrogramov selenu, ked beries tolko jodu. Mozno aj 600 mikrogramov.
Krcky su rozneho povodu a zlozenia. Mozu to byt napr zdurene lymfaticke uzliny=niekde blizko tam je nejaky zapal. Moze to byt tukova hrcka, alebo rozne ine, na ktore by som pouzival silne enzymi.
No a moze to byt nejaka cysta-paraziticka a na to treba antiparaziticke prostriedky ako napr protokol dr Berksona.

aadriaanka

Koľko mcg selénu sa má brať ak si dávam denne 6.5mg jódu?

A ešte sa chcem opýtať - kamarátke sa spravila hrčka na boku krku ako hrachová gulička, vravela mi, že už to má asi pol roka a nezmizlo to. Čo sa s tým dá robiť?

RNG

eriic, toxicita selenu je v radove vyssich davkach. Mnohi lekari pri zvysenom prijme jodu odporucaju az 800 mikrogramov selenu uz dlhe roky, takze sa nemusis obavat.

RNG

diarrhoe, ja obvykle odporucam masivne davky collostra v pripade , ze je pacient natolko vysileny, ze nema sanzu vlastnymi silami z toho vijst. Collostrum, mu doda potrebne obranne latky, vyzivu vstrebatelnu aj bez fungujuceho travenia a takto ho vlastne akoby "nastartuje" Davky su vysoke, az 3 x denne 15 gramov sucheho prasku collostra.
Imunoglobuliny, co obsahuje collostrum su dobe obranne latky, ale nie priam protirakovinne. Najucinnejsie z toho je lactoferrin, ktory a;le na ucinnost musi byt podavany vo velmi vysokych davkach, takze tento doplnok nespominam pri rakovinach vobec. Je desiatky inych, ovela ucinnejsich na rakovinu a posilnenie tela v boji s rakovinou.

Ak niekto chce pouzivat cytotoxicky lactoferrin alebo ucinkami podobny artemisinin(oba sa viazu na zelezo a tym poskodia bunky, kde rakovinne toto poskodenie nevydrzia a nase sa vedia regenerovat, lebo maju pomalsi metabolizmus), tak ho musia pouzivat v mnohosto miligramoch s jedlami, ktore neobsahuju zelezo.

RNG

Kikimorisko, vracanie a bolesti mozu byt z roznych dovodov, ale ked su nejak spojene s travwenim, treba travenie napravit=kyseliny, enzymi, mikrovlakniny a nasadit si kvalitne probiotika.
Pod kvalitnymi probiotikami myslim tepelne a kyselinovovzdorne, aby si ich kupil este zive a aby sa zive dostali aj cez zaludocne kyseliny.

Z rozboru krvi sa da lahko zistit, ci je to problem s pecenou, zlcnikom alebo pankreasom.
Na ciste potlacenie zapalov su rozne protizapalove, odporucam najma curcuminoidy s bioperinom, 3 x 1500 mg, dobre su napr Best Curcuminoids with Bioperine
Ucinny je tiez napr enzym serrapeptase v davkach az 4 x 120 000 IU

eriiic

Dakujem RNG. A este jedna otazka tykajuca sa selenu. Ja beriem 200mcg a obcas 400mcg denne. Ale niektory vyrobcovia upozornuju ze moze byt toxicky a treba mat prestavky. Ja ale neviem ze po akej dobe.

Dakujem

diarrhoe

Dobrý deň,
mám takú otázku, ohľadom kolostra: dr. Bukovský neodporúča kolostrum, pretože obsahuje množstvo rastových faktorov, ktoré môžu vplývať aj na rozmnožovanie a rast rakovinových buniek( z toho istého dôvodu neodporúča ani chlorellu). Nakoľko sa však dr. Bukovský vyjadruje veľmi opatrne (zdôrazňuje, že to je len jeho názor) a väčšina štúdií, ktoré boli na kolostrum robené proklamuje, že kolostrum pozitívne vplýva aj na rakovinu, prichádza mi na mysel taká otázka: je kolostrum vhodný doplnok? čo si Vy o tom myslíte(ešte lepšie by bolo: čo Vy o tom viete:)? Ako dlho ho treba užívať, kým sa prejavia účinky? píše sa, že kolostrum účinkuje takmer okamžite.No mne nezabralo "okamžite", a ani po pár dňoch (cca 5)

bubena

zdravim vas,potrebovala by som radu,co prirodne je dobre na slezinu..som mesiac po chemoterapii a stale ma boli.nemozem ani spat na tom mieste.dakujem vopred za radu!