Otázky na RNG

Dariuska

Ďakujem veľmi pekne za skorú odpoveď :) super, takže všetko mi je jasné...

- ešte teda ohľadom toho, dokedy má ten protokol brať, či tie balenia čo som kúpila je potrebné vybrať celé?

- a ešte otázočka ohľadom amalgámových plômb v zuboch, kdesi som čítala že môže vzniknúť nejaký problém pri braní tohto protokolu, ak má človek amalgámové plomby? Lebo mamina ich má v zuboch dosť...

ema280

prosim o radu RNG mojho otca v oktobry uhryzol kliest vybral si ho sam a teraz po 4 mesiacoch sa mu tam na tom mieste ukazal velky flak čo to može znamenat????dakujem a zelam pekny vecer

RNG

Na Berksonovom protokole je najdolezitejsi sylimarin, ktory zvysuje tok zlci a zaroven zrychluje regeneraciuhepatalnych/pecenovych buniek. Treba to rozlozit na co najviac daviek pocas dna. Mikrovlakniny su potrebne pre kazdeho a bez nich sa zamorena pecen reabsorbuje a teda telo a pecen nevycisti. A probiotika potrebuju tiez vyzivu, inac namozu osadit dobre crevnu floru a pomahat nam travit, vyrabat rozne ziviny a najma obranne latky pre nasu imunitu. Odporucam zmes viacerych, aspon napr psylia, inulinu a ovsennej vlakniny, co si mozes zamiesat napr z firmy Vemica.eu kde ich maju pod hlavickou vyrobkov s vlakninou.
Ine mikrovlakniny mas napr pektiny,zhruba 3 gramy v kazdom jablku, viac mozes dostat na internete, najma kvalitne su modifikovane citrusove pektiny , tiez arabinogalaktany a glucomanan. Ja to kupujem zo Swansonvitamins.com
Inac ta firma ma aj lecitin, co odporucam brat kazdemu aspon raz tyzdenne lyzicu na cistenie ciev, pripadne ako zivinu pre mozog a pomaha aj pri odtucnovani.

Dariuska

Dobrý deň prajem, chcela by som sa Vás opýtať na protokol Dr. Berksona. Keď som Vám písala maminin problém, odporučili ste jej prečistiť pečeň protokolom. Tak teda, v protokole píšete:

"Na cistenie, regeneraciu a rozne pecenove problemy pomaha brat protokol dr Berksona, co je denne rozdelene:
900 mg sylimarin(milk thistle extrakt=vytazok z ostropestreca marianskeho)
600 mg alfa lipoicka kyselina
400 mikrogramov organicky viazany selen"

ja som z iHerb objednala toto:
- Healthy Origins, Seleno Excell, Selenium, 200 mcg, 180 Tablets
- Healthy Origins, Alpha Lipoic Acid, 600 mg, 150 Capsules
- Jarrow Formulas, Milk Thistle, 150 mg, 200 Capsules

Dúfam že som objednala správne doplnky. Prosím ako to máme dávkovať? Je nejaký postup - napr. či ráno/večer, pred jedlom/po jedle, všetko naraz alebo postupne?

Spomínali ste, že s týmto protokolom treba jesť aj veľa mikrovláknin, takže má okrem týchto doplnkov jesť napr.psýlium?

Prosím dokedy má tie doplny jesť? Má vybrať všetky ktoré som zakúpila, alebo si tento protokol môže rozdeliť s otcom, že by si ho spravili obaja? Alebo by toho bolo pre 2 ľudí málo...

Ďakujem veľmi pekne za pomoc a odpovede!

RNG

Niet takej latky, ktorou by sa nedalo predavkovat a dokonca zomriet. Napr 4 litre vody vypite do 5 minut ta mozu polozit do rakvy, celkove zlyhanim nervoveho systemu z hyponatremii
To iste sposobi prebytok soli, kde 100 gramov obycajnej kuchynskej soli ta usmrti..
S mnohymi doplnkami su davky nebezpecne ovela nizsie, kedze z nich potrebujeme pre funkciu ovela mensie davky.
BeZny doplnok az 2 gramu calcium panthotenatu je telom vyborne tolerovany, prve naznaky netolerovania su hnacky a zacinaju az od vyse 10 gramov denne.
Na acne boli bouzite besne davky, 10 az 20 gramov denne, co osobne neodporucam podla moznosti. Viac na
en.wikipedia.org

lucia777

dobry den. mohli by ste mi nieco napisat o vitamine B5? vedlajsie ucinky, nepriaznive, pozitivne...? da sa tymto vitaminom predavkovat?