prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Ivks, mas este 5-HTP, SAM-e,ale moze to byt aj mineraly na kosti(prave som tu spomenul dobru kombinaciu od firmy Swanson)GABA, lecitin, rybacie oleje atd
Serotonin nie je jediny neurotransmiter, ktoreho nedostatok sposobuje depresie
Proste mas na vyber a dokonca to mozes skombinovat z viacerych. Uvidis, co ti zaberie.
Inac jedla, ktore obsahuju viac L-tryptophanu z ktoreho si telo vyraba serotonin a z neho melatonin(potrebny na spanok a tym mozgove "usporiadanie" -v mozgu sa totiz rozne informacie nabrane za den musia usporiadat do "spravnych priecinkov" inac je clovek postupne viac a viac zmateny az skolapsuje. toto robenie poriadku v hlave sa deje hlavne pocas najhlbsej fazy spanku a pre to je hlboky neruseny spanok velmi dolezity ,inac nasleduju nervove problemy.
sexo, koralovy prasok je forma mineralov vodonerozpustna tj slabo absorbovatelna, hlavne pre starsich.
Mytus, ze cokolvek mineralne zo zeme(m lete kamene, mineralne vody...) je pre nas dobre je zialbohu len mytus. Experimentalne data a vyskum zialbohu tvrdi nieco ine. Najlepsie vstrebatelne mineraly su viazane organicky (az 10 krat tak) a najucinnejsi zabudovanie je pri ich presnych pomeroch a zaroven pri pritomnosti inych potrebnych latok, ako napr vitaminy D,K,C, a rozne aminokyseliny.
Zo Swansonu pre to radsej odporucam Bone Essentials a Spirulinu pre lepsiu absorbciu.
eleonora 23, cholesterol je potrebny v tele pre hromadu funkcii(nervove vlakna, bunkove steny, zacelenie prasklin v cievach...).
Da sa dodat aj z vonku ciastocne, napr jedenim jediel s vysokym obsahom cholesterolu, ako napr vnutornosti.
Obvykle maju ludia opacny problem pri nasej strave
yam je dostat aj z inych zdrojov.
Inac doma rastie aj senovka grecka(fenugreek) ktora je tiez zdrojom Diosgeninu.
Jediny problem co som s nou mal(lebo je dobra aj na cukrovku), ze ked clovek robi caj z 2 lyzic semena denne a zje aj to semeno, telo mu vydava jemne zapach ako korenie Maggi(to tiez obsahuje senovku grecku, mimochodom v malom mnozstve alebo aspon kedysi obsahovalo))
RNG
velmi pekne ta prosim o pomoc..chudnem uz asi 3 mesiace..schudla som 7,5kg..takze nic drasticke..vela zeleniny aj ovocia..ale zacali mi velmi padat vlasy..su sice leskle ale velmi padaju..prosim porasis mi co s tym?som z toho uz zufala..pretoze mi vlasy podstatne zredli..
Pistalka, na stastie kyselina listova je dobre rozpustna vo vode a vitamin B-12 sa skladuje v peceni na niekolko mesiacov spotreby.
Pre istotu si ale zober niekolkokrat B-12 pod jazyk(sublingual B-12) alebo dobre probiotika, lebo tie ti v crevach vyrobia B-12.
A hlavne sa neznervoznuj, lebo to poskodi plod viac nez vsetko ostatne.
Snaz sa myslet pozitivne a byt stastna.
silvus , 10 kvapiek jodovej tinktury raz za tyzden ti doda dostatok jodu podla nazoru viacerych lekarov, co sa zaoberali vyskumom jodu v nasom tele. Je to menej, nez dostava priemerny japonec v svojej strave, ale podstatne viac, ako by mal moznost vnutrozemec dostat z typickej stravy.
Jod je potrebny nielen na stitnu zlazu ale chlavne u zien na prsia, tiez na vyrobu enzymov a ine funkcie v tele.
Ahoj RNG. Ty tu davas fajn rady. Nevies nahodou, co moze sposobovat smrad z nosa a ako sa toho zbavit? Myslim to vazne.
Ahoj RNG.
trpim psychickymi problemami (depresie, nervozita, bulimicke obdobia) a kazdy mi dava AD. z tych mam halucinacie a citim sa horsie, ako bez nich, takze neberiem nic.
zaujimala som sa o extrakt z lubovnika, ale povedali mi v lekarni, ze s hormonalnou antikoncepciou je to rizikova kombinacia. antikoncepciu nechcem vysadit, ale urcite by som chcela skusit nieco ine na prirodnej baze, len netusim co.nevedel by si mi poradit s nejakym doplnkom, ktory by mohol priaznivo vplyvat na hladinu serotoninu? dakujem :)
RNG,je to dobre zlozenie mineralov na kosti:vapnik 250mg,horcik 125mg,vit.D 50IU.Od Swansonu pod nazvom Coral Calcium.Mne sa zda,ze ked nema vit.K a Zinok,tak je zbytocne ho brat.Co ty na to?Je ucinny ajk bez tych dvoch prvkov?