Otázky na RNG

RNG

1BEN1
Dumbier/zazvor je praveze dobry na zaludok, pouzivam ho vzdy pri cestovani proti "morskej chorobe" z kolisania.
Obvykla denna davka je niekolko gramov cerstveho.
Citrovital ma polovicnu davku aktivnej latky ako GSE(zhruba)
Zelene su vsetku dobre, a ta malicka davka, co beries nema dostatocne ucinne davky(klinicku ucinnost) na plesne a kvasne kultury.
Nespominas ale oreganovy olej, co je najucinnejsi doplnok proti kandidam v crevach a ani nie kokosovy olej, ktory je tiez ucinny proti kvasnym kulturam a naviac ti nahradi sacharidy, ktore musis UPLNE vylucit aspon na 2 tyzdne. Tj ziadne cestoviny, ryza, zemiaky nic sladke ani ziadne peciva, ani kukurica, ani zdrave celozrnne produkty dokonca ani vacsina ovocia, lebo ovocie obsahuje ovocne cukry .
Len zelenina vo vsetkych obmenach, maso, hriby vajcia ryby orechy a olejnate semena.
A minimum 3 lyzice kokosoveho oleja!

RNG

Luse, potravinove doplnky sa daju brat prakticky neobmedzene dlho.
Vynimkou s antiviralnych je echinacea, ktora po 3 tyzdnoch sa zacne vylucovat prudko z tela, moze sposobit alergie a straca ucinnost. Treba na nu najmenej 2 tyzdne pauza pred znovopouzitim.
Ale astragalus mozno pouzivat stale, je to naviac aj silny adaptogen. NAC (acc) je len forma aminokyseliny, takze ju tiez mozno pouzivat stale a nepretrzite.
Na betaglukany mam lepsi zdroj, Agaricus blazei extrakt od firmy Swansonvitamins.com
Sam ho pouzivam uz dlhe roky v pripade potreby, v kapsuli ma 275 mg betaglukanov. Odporucena davka pre dospeleho intenzivne je 3x400 mg udrzobne 2x200 mg.
V Europe mozno dostat aj Svedsky vyrobok z kvasnic aj slovensky z hliv ustricovych. Dolezite je ale dodrzat uvedene davky a nedat sa pomylit vyrobcom, ktory casto odporuca male neucinne davky aby sa zdal jeho produkt lacny.

RNG

kachita, nervove poruchy(rozne) su spojene s nedostatrkami neurotransmiterov. Ktory tebe chyba neviem, ale vymenujem ti prostriedky, z ktorych jeden alebo viacero by ti mohlo pomoct. V
V prvom rade su to mineraly.
Potom adresovanie nizkej hladiny serotoninu a melatoninu doplnkami ako SJW, 5-HTP a L-tryptophan.
L tryptophan sa nachadza hlavne v mase a 5-HTP zo semien Grifonie simplicifolie.
Tiez doplnkami ako L-DOPA(na dopamin) lecitin a rozne choliny, GABA a hromadu inych.
Obvykle to ale mineraly a SJW(st John Wort) vyriesia

1BEN1

Este som zabudol, mozem pri proti-plesnovej/proti-kvasinkovej diete jest cestoviny, popripade aj s kecupom alebo sa nesmu ani tie? Dakujem

1BEN1

Chcel by som sa opytat RNG. Mal by som zaujem vyskusat to GSE, ale kedze nikde nieje dostupne tak je teda dobrou nahradou zan casto zmienovany Citrovital? Chcel by som sa zbavit pretrvavajucej bolesti hrdla a neustale plneho nosa, ale mozno aj plesni, ktore su v tele. Niekde som tu cital, ze je na to dobre aj jedenie nastruhaneho zazvoru. V akom mnozstve denne ho mam jest, aby som to nejako neprehnal lebo mam citlivy zaludok. Este sa chcem opytat, kupil som si pripravok s nazvom Chlorophyll a tento pripravok by mal mat tiez silne protizapalove ucinky a tiez by mal nicit plesne. Co si o nom mysli RNG. Je to vlastne zelene farbivo z rastlin, maju sa uzivat dve tablety denne. Uz som ho skusal uzivat, ale mal som z neho potom nejake cudne pocity v bruchu a tiez cela stolica bola po nom zelena (ospravedlnujem sa, ze uvadzam taketo detaily). Mam pokracovat v jeho uzivani? Tiez by ma zaujimalo, niektori tu uzivate aj niekolko pripravkov naraz. Nieje to potom pre telo sok, ked ich vsetky naraz alebo aj postupne vysadite lebo predsa telo si uz musi na ne (na ich liecebne ucinky) zvyknut a ci potom nepotlaci prirodzenu imunitu organizmu, kedze sa bude z casti spoliehat na pomoc preperatov. Inac obdivujem ochotu RNG kazdemu poradit a aj si ju cenim.

RNG

elesar, betablokatory sa pouzivaju na znizenie tlaku a relaxovanie ciev a srdcovych svalov.
Vela sa hovori o ich komplexnom ucinku, ale zialbohu statistika nedokazuje, ze predlzuju zivot pacientob v priemere. Ja som radsej za cistenie ciev, pouzivanie antioxidantov a vitaminu C a E vo vacsich davkach spolu s aminokyselinami na posilnenie tvorenia dlhychnkolagenovych vlakien a tym regenerovanie v celom tele, vcitane kardiovaskularneho systemu. Na znizenie tlaku odoporucam vasodilatacny ucinok hlohu(Hawthorne, ucinok cez mechanizmus ACE) ktory je aj dobry zdroj antioxidantov naviac a je to na Slovensku rastuce ovocie. Ptipadne prirodne diuretika, ked sa v tele zhromazduje privela vody. Ties som silny proponent za nahradenie aspon polovice NaCl v soli KCl, lebo vysoku tlak je casto z prebytku NaCL(sodika) a nedostatku draslika(potassium ,kalium).
Pozrim na temu www.zdravie.sk

RNG

kachita, nervove poruchy(rozne) su spojene s nedostatrkami neurotransmiterov. Ktory tebe chyba neviem, ale vymenujem ti prostriedky, z ktorych jeden alebo viacero by ti mohlo pomoct. V
V prvom rade su to mineraly.
Potom adresovanie nizkej hladiny serotoninu a melatoninu doplnkami ako SJW, 5-HTP a L-tryptophan.
L tryptophan sa nachadza hlavne v mase a 5-HTP zo semien Grifonie simplicifolie.
Tiez doplnkami ako L-DOPA(na dopamin) lecitin a rozne choliny, GABA a hromadu inych.
Obvykle to ale mineraly a SJW(st John Wort) vyriesia

RNG

Luse, potravinove doplnky sa daju brat prakticky neobmedzene dlho.
Vynimkou s antiviralnych je echinacea, ktora po 3 tyzdnoch sa zacne vylucovat prudko z tela, moze sposobit alergie a straca ucinnost. Treba na nu najmenej 2 tyzdne pauza pred znovopouzitim.
Ale astragalus mozno pouzivat stale, je to naviac aj silny adaptogen. NAC (acc) je len forma aminokyseliny, takze ju tiez mozno pouzivat stale a nepretrzite.
Na betaglukany mam lepsi zdroj, Agaricus blazei extrakt od firmy Swansonvitamins.com
Sam ho pouzivam uz dlhe roky v pripade potreby, v kapsuli ma 275 mg betaglukanov. Odporucena davka pre dospeleho intenzivne je 3x400 mg udrzobne 2x200 mg.
V Europe mozno dostat aj Svedsky vyrobok z kvasnic aj slovensky z hliv ustricovych. Dolezite je ale dodrzat uvedene davky a nedat sa pomylit vyrobcom, ktory casto odporuca male neucinne davky aby sa zdal jeho produkt lacny.

RNG

vlasok, moze to byt aj hormonalne, ked telo vyrobi privela DHT(dehydrotestosteron) cim sa znizi nielen mnozstvo testosteronu(vysledok je nizka energia v tele) ale aj zysi vylucovanie seba(tukove zlazy), co moze sposobit acne alebo "pridusit " vlasove cibulky.
Zinok zniozuje vyrobu DHT, tiez je potrebny na rast vlasov.
Taktiez korene zihlavy obsahuju steroly znizujuce vyrobu DHT. Listy zihlavy su tiez malicko pomocne ale nei ani zdaleka tolko, ako korene zihlavy. Caj si pripravis z lyzice suchej byliny, varis 10 minut a nechas luhovat prikryte niekolko hodin, Nefiltrovat, len zliat, lebo steroly su tokovite a zachytoli by sa vo filtri.