prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
evitas, konecne som to nasiel.
Nuz odsudzovanie palmoveho a kokosoveho oleja je dost bezne. Zialbohu nie je zalozewne na pravde. V prvom rade cholesterol sa vytvara hlavne v nasej vlastnej peceni z prebytocnych cukrov a je potrebny na hromadu procesov v tele. Pri vytvarani nizkomolekularneho cholesterolu(LDL, "zleho") sa moze vytvorit prebytok, ktory sa usadzuje na steny ciev.
Rozbor typickych nanosov(plaque) ale je 80% stvrdnute tuky, 15% cholesteroly a 5 % mineraly.
K zapchatiu ciev teda cholesterol prispieva menej, nez rozne margariny a hydrogenizovane "zdrave rastlinne " oleje.
Znacnu cast dovodov na zapchavanie ciev ma porusenie ich hladkeho povrchu produktom travenia, homocysteinom
Ten a hydrogenizovane tuky prispieva k zapchaniu ciev ovela viac, nez cholesteroly.
Nuz ale tento nazor niekolkych lekarov-vyskumnikov nechce lekarska komunita kupit, lebo by im to podstatrne znizilo pocet pacientov.
Kokosovy olej je nasytenym tj nezlucivy, nevysychavy a teda nemoze stvrdnut na stenach ciev.
Je pravda ze zvysuje trosticku celkove cislo cholesterolu, ale je to tym, ze zvysi HDL, tj "dobry" cholesterol.
Ludia na tichomorskych ostrovoch, kde dosial nedosli "civilizovane potraviny" a jedia kvanta len panenskeho kokosoveho oleja,ziadne ine spracovane "rastlinne" oleje a nejedia zidny rafinovany cukor a sladkosti prakticky nepoznaju srdcove a cievne choroby.
Na tych ostrovoch, kde prenikol cukor, bravcove maso a hydrogenizovane rastlinne oleje sa odrazu pocet srdcovych ochoreni zvysil prudko na hladinu z ostatneho "civilizovaneho" sveta.Tiez ine choroby narastli, nakolko kokosovy olej je mierne antimikrobialny a ked ho nahradili inymi, znizili si imunitu.
Inac cholesterol sa da velmi lahko a lacno znizit vytazkom z listov cukrovej trstiny, Policosanolom v celkom malych davkach(10 az 40 mg denne) a hlavne vyhybanim sa najma velkym davkam fruktozy, ktora sa na 95% dostava do pecene a tam vytvara tukove a tukovobielkovinne (cholesteroly) zluceniny. Dnes sa toriz pre nizsiu cenu a vyssiu sladkost pouziva velmi vela fruktozoveho syrupu, ktory je vyrobeny z byle a klaskov kukurice vysokotlakovym varenim=hydrolyze). V sucasnej strave a hortovych potravinach sme nimi vysoko predavkovani(fruktoza nie je skodliva v miernych davkach ale my jej dnes dostavame daleko privela.
Neviem ti dat presny link. Skus najprv kliknut na ZDRAVIE, potom na VYZIVU a uplne dole klikni na cislo 8, je to treti clanok zvrchu. Ked sa ti chce.. :-)
Ahoj RNG, nahodou som natrafila na tento nclanok. Nie je to podla teba blbost? Podla mna je to riadna kravina, kedze kokosovy olej patri medzi rastlinne produkty.magazin.atlas.sk
PRE MARIAJ: ahoj Mária, našla som si tvoj príspevok, v ktorom píšeš o liečiteľke z Pustých Úľan. Viem, že to nepatrí do tejto témy, avšak neodpovedala si mi (téma "Ľudoví liečitelia, bylinkári") a vidím, že včera si prispela do tejto témy a preto ti píšem sem. Bývam blízko tejto obce a mám zdravotné problémy. Rada by som vedela, akou metodou táto pani lieči, resp.podľa čoho (akou formou) diagnostikuje choroby. Písala si, že ti správne diagnostikovala chorobu, ktorú ti \"potom\" potvrdil aj lekár. To znamená, že liečiteľka z Úľan ti ju nevyliečila, resp.neliečila? Budem rada, ak mi odpovieš. Ďakujem :o)
Muc aj kvapky koloidnej striebornej vody tiez pomahaju ak nakvapkat niekolko kvapiek kokosoveho oleja pomaha. To vsetko sa da robit sucasne(tj oddelene aspon 1 hodinu od seba)
sissa, hladovka je dobra na precistenie, lebo telo vytvara urcite mnozstvo enzymov a ked sa tiety nespotrebuju na potraviny, maju moznost sa v crevach absorbovat do krvneho obehu a tak cistit cele telo.
Proces sa da urychlit alebo dokonca pracovat bez hladovky branim vacsieho mnozstva enzymov
oliva,kysly organizmus je velmi casto dovodom na rozne zapaly, vacsia pravdepodobnos na rozne infekcie a dokonca aj rakovinu.
Kysle telo starca hromadu nineralov a nie je dobre na syntezu materialov potrebnych na regeneraciu klbov a sliach.
muc,vreckovka pomôže.