prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Vitamin C a E spolu s niektorymi aminokyselinami su zodpovedne za vyrobu kolagenovych struktur, ktore su zakladom celeho tela a jeho funkcie, tj aj kazdeho jednotliveho organu.
Na poskodene ladviny(kamene, zanesenie) som casto odporucal caj z byliny chanca piedra, ktory rozpusta kamene a nanosy a je ciastocne antimikrobialny.
Na regeneraciu pomahaju aj rozne adaptogeny, napr sladovka hladkoploda(glycerrhyza glabra), jiaogulan a ine.
Tiez rozne antioxidanty, ktore zlepsuju stav ciev, pruznost buniek a tym moznost regeneracie.
1BEN1, velka vacsina ludi s normalnym vylucovanim vie vylucit ortut z tela az na hladinu, kde im to (navonok) prilis neskodi.
Ale pri nervovych chorobach alebo celkove chorlavosti zamorenie ortutou je jeden z velmi castych dovodov alebo aspon silnych prispevkov.
Tazke kovy okrem toxicity napr sposobuju, ze antibiotika su casto neucinne na jednotlive nakazy. Preto detoxifikacia by mala byt vlastne pre kazdeho dolezita cast starostlivosti o telo a zdravie.
tiskar, ja som od detstva velmi nachylny na popisovane problemy.
Riesim to branim GSE, oreganoveho oleja(proti hlienom a plesniam napadajucim vnutorne ucho)NAC a betaglukanov.
Raz som skusil aj vysoke davky Samenta(2x20 kvapiek) co tak isto problem zapalu stredneho ucha zlikvidovalo za 3 dni.
Standartne ale odporucam najviac oreganovy olej, ten je na tieto najucinnejsi a pomerne cenove dostupny.A samozrejme v kombinacii s GSE, lebo clovek nikdy nevie, co ho v case oslabenia chuti extra. Plno nakaz sa vtedy zvezie, ktore by zdrave telo hravo odrazilo.
RNG cítala som, ze nieco ti pomaha na výbornú funkciu ladvín, v tom príspevku o vitamíne C, pomoze nieco aj 84 ročnej zene?
a2 , nechcem kritizovat tie stranky, maju vybornu reklamu a prezentaciu ale
Z yuccy treba viac na ucinok , tak isto zo sladovky hladkoplodej, aspon niekolko gramov.
Yucca je zdrojom saponinov(cistenie criev) a sladovka je dobry adaptogen, hojivy a regeneracny na zaludok pripadne pankreas a creva.
Musim tu spomenut aj aloe vera, jiaogulan a hlavne triphalu, ktore su vyborne na rozne crevne problemy, vcitane dlhodobych, veducich ku Crohnovej chorobe(chronicke zapaly criev)
a2, menovany vyrobok je dost slaby.
Ja obvykle odporucam z collostra (25% imunoglobulinu) brat 5 az 15 gramov denne intenzivne.Hlavne na potlacenie zapalov criev a hnaciek sposobenych roznymi parazitnymi kulturami.
Vtedy odporucam lyzicu psylia zmiesat s vysypanymi 15timi kapsulami collostra(475 mg,na kapsulu, 25% imunoglobulinu, ziadne ine pridavky)zaliat vodou a okamzite vypit. Po dvoch hodinach zobrat silne probiotikum. Po osmych hodinach opakovat.
Obvykle 2-3 take davky odstrania hnacky a zakultivuju spravne crevo.
Collostrum je aj supervyziva pre mimoriadne oslabenych ludi, kde uz travenie nepracuje poriadne. Takze treba z toho nie miligramy, ale dostatocne davky v gramoch
RNG chcel by som sa ta opytat, aky mas nazor na amalganove plomby? Su naozaj pre organizmus cloveka take skodlive, ako sa v poslednej dobe tvrdi? Niekolko ich este mam a preto ma to zaujima. Dakujem.
Vaneska, pri pankreatitide treba nahradit nedostatok enzymov, (pripadne kyselin, kedze zapaly pankreasu su casto spojene s nedostatkom zaludocnych kyselin a pre to rozmnozovanie parazitnych bakterii v zaludku ktorych toxiny poskodia pankreas).
Ale mala by si adresovat aj regeneraciu pankreasu, na co je dobry DGL(vytazok zo sladovky hladkoplodej), dumbier a samozrejme protokol dr Berksona.
Enzymi dostanes zo suroveho ananasu, papaje a zo surovej cvikle. Menovane su bohate na enzymi. Odstavena cvikla, mrkva a stonkovy celer sluzil mnohym dobre skor, nez prisli silne enzymi v tabletkach.
holy basil(tulsi v Sanskrite) je velmi znamy auyrvedicky prostriedok, pouzivany na rozne veci starocia.
Je to silny adaptogen(tj vhodne na rozne problemy) vcitane roznych chorob, ako protizapalovy prostriedok, znizuje stresovy hormon cortisol atd.
Specificky neviem, aky ma ucinok proti depresiam, ale adaptogeny maju vseobecne sirokospektralne ucinky a moze byt uzitocny aj tam.
Nema ziadne bocne ucinky, tj je to potravinovy doplnok.
ECGC je silny antioxidacny vytazok zo zeleneho caju(a inych listov), podporuje napr cirkulaciu v mozgu(nootropics)a mozno prispieva k odstraneniu roznych problemov spojenych s mikrocirkulaciou a jej poruchami(kapilarne cievky v mozgu a inde v tele).
sabina, krce v nohach su skor z nedostatku draslika alebo prihustej krvi(blokady)
Draslik sa da dodat (banany, zemiaky a hlavne sol so znizenym obsahom sodika, (38% draslika, najdes v Bille, pokial som bol informovany))
Krv sa da riedit roznymi enzymami, ako bromelain, papain a hlavne nattokinaza a serrapeptaza.Zo zelenin je to hlavne stava zo surovej cvikle, z ovoci surovy ananas a papaja.