Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otázky na RNG

RNG

matka 11, bez slnka sa nevytvara vitamin D a to sposobuje unavu a depresie
Odporucam brat rybacie oleje, ktore su vyborny zdroj vitaminu D a roznych inych uzitocnych latok pre telo.
Unava moze byt sposobena ale hromadou inych dovodov(mikrobialne nakazy, nedokonale travenie, zanesene telo, nedostatky vitaminov(B-2, B-3 B-6 B-12), malokrvnost atd.
Ale nedostatok vitaminu D ku koncu zimy a na jar mame vsetci, takze vsetci by sme mali pouzivat rybaci olej alebo jest mastne ryby.

RNG

rudinko, musel som sa pozriet do literatury a naozaj tvrdia, ze candida nevie pouzit xylitol(polyol, nie cukor, ale ludove sa nazyva "brezovy cukor" a nevie ho pouzit ziadna z ustnych streptokokov, takze je dobry proti zubnym kazom.
Takze zrejme je to dobra nahrada cukru pri kandidozach.
Neviem ci sa to ale vstahuje aj na plesne.
Viaceri limituju pouzitie xylitolu na 10 gramov denne, lebo niektori ludia ho nevedia vo vacsich davkach spracovat.
Xylitol odporucaju ako nahradu cukru aj diabetikom, lebo ma velmi nizky glycemicky index a slabo sa absorbuje.
....
Dalsi cukor , ktory je dobry pre diabetikov je erytritol, ktory sa sice vyborne absorbuje ale vyluci velmi rychle mocom(az 95%).
ZXialbohu, literatura sa nezhoduje na tom, ze tieto sladke polyoly su nepouzitelne candidou, takze to beriem vsetko s rezervou.
Na diabetes ale je to dokazane uzitocne.
Ja osobne pouzivam oba velmi zriedkavo ale pouzivam kazdodenne steviu, lebo ako cukrovkar nemozem cukry a stevia okrem toho, ze je 300 krat tak sladka ako cukor je naviac aj lieciva na pankreas.

RNG

misticka, proti tromboze treba riedit krv, na to su dobre mnohe enzymi(proteolyticke tj bielkovinne=proteazy) ako napr
pancreatine,
bromelaine,
papaine ale najma
nattokinaza a
serrapeptaza.

dona 25

Rada by som sa spytila, ci neviete nieco poradit na tvorbu mliecka po porode, maleho dokazem kojit iba raz denne a velmi by som bola stastna, ak by som mala viac mlieka. Budem vdacna za kazdu radu.

matka11

rmg
chcem sa opytat akým doplnkom môžem prekonať únavu v týchto sychravych počasiach. Byvam neskutočne unavená a nesústredená.

rudinko

Rng.Zaujima ma este jedna vec ten xylitol.objavil som ho tu v ang.A je na nom napisane ze je dobry pri candidoze lebo ho kvasinky nevedia vyuzit.Tak teraz nechapem.Mozem ho jest alebo nie?

mišička

RNG...ja viem, že je to na neplodnosť..ale bojím sa práve tých stereoidov..a hormónov....že dostanem trombozu..alebo, že sa niečo stane...vieš aké sú stereoidy...a mám prolaps mitrál.chlopne aj šelesť

RNG

misticka, clostilbegyt(clomifene,clomid) je selektivny bloker estrogenu, pouzivany pri neplodnosti a v posilovniach spolu s anabolickymi steroidmi.
Takze zvysuje, nie znizuje pravdepodobnost otehotnenia.
Osobne som nie za synteticke drogy v principe, hoci tato ma dost malo postrannych ucinkov

mišička

RNG..ahoj..nevieš náhodou niečo o tabletách CLOSTILBEGYT???? keďže HAK nemôžem...tak sa chcem spýtať, či tieto lieky užívať môžem..keď sú hormonálne,ďakujem...a pekný večer

RNG

renka, na zlepsenie cirkulacie je lecitin, hloh, vitaminy B-6, B-12 a kyselina listova. Na nervy(mravencenie) pomaha b-7(biotin) a rybacie oleje.
Nuz a samozrejme pravidelne cvicenie alebo dlhsie prechadzky.