Viete mi s ním niekto pomôcť? Nemám ho diagnostikovaný, lekári vlastne nevedia, čo mi je, ale padla už aj táto alternatíva. Som príšerne unavená takmer stále, ráno sa zobudím a chce sa mi strašne spať, režú ma oči, som slabá neuveriteľne, malátna, nič nevládzam, niekedy sa mi ani pohnúť nechce. Zažili ste to? Alebo poznáte niekoho, kto to má tiež? a viete poradiť? Ďakujem. P.S.. Mám to už niekoľko rokov a nedá sa toho zbaviť...
Chronický únavový syndróm
Tema na stitnu zlazu bezala viackrat. Tak isto tam bola spomenuta hlavna uloha jodu(a tiez aj inych mineralov, vcitane draslika, precitaj si uvedeny clanok v ceskom preklade!)
Moj nazor na synteticke hormony je , ze je to nebezpecne zahravanie sa so zdravim.
Definitivne by som najprv adresoval mineralove nedostatky, hlavne jod, ktoreho nedostatok je v mnozstve lekarskych studii spojeny s problemami so stitnou zlazou.
Meg zázraky už nečakám, lebo to mám asi 4 roky takéto stavy, takže na zázraky som už aj veriť prestala... a čo si začala brať, niečo špeicálne? teraz ti je ako?
noo, tak ja mám novinku, dnes mi môj endokrinológ z Lubochne oznámil, že mám autoimunitnú tyreoiditídu, viete mi k tomu čosi povedať niekto? RNG? Tam patria príznaky ako únava a slabosť svalov, môže to vysvetľovať moje problémy? Hneď mi aj poslal repect na Euthyrox
Na stitnu zlazu som objednana na 2.1.08 Uz sa neviem dockat lebo z takehoto stavu som zufala.Tak isto aj teraz mam ist varit a unava je taka,ze najradsej by som sa zakopala pod zem.
Aj sem umiestnim clanok, na ktory nas ciro upozornil na spojenie nedostatku mineralov v nasej potrave, hlavne v tomto clanku sa jedna o draslik(kalium, potassium) a z toho vyplyvajuce poruchy zdravia, vcitane chronickeho unavoveho syndromu(chronic fatigue syndrome)
www.mwm.cz...
Nizka funkcia stitnej zlazy prispieva k celkovemu utlmu tela(HYPOthyreoza), to je to spomenute hormonalne kolisanie, da sa do znacnej miery napravit extra jodom v potravinovych doplnkoch(spirulina, kelp, kombu), pripadne transdermalne z jodovej tinktury.
Milá alexia, mám szndrom únavy diagnostikovaný už 10 rokov, neboj sa dá sa z toho v pohode dostať. Zistili mi ho až vo VURCHu v Piešťanoch, keď ma tam poslali po mesiaci v nemocnici,lebo som prekonala neznáme systémové ochorenie, ale keď ma predávkovali vitamínami a trochu som si zmenila prijority, pomaly sa to upravilo. Chce to len trochu času, zo dňa na deň zázrak nečakaj.
17, pravdaže. A kedy ideš k lekárke na štítnu?
RNG prosim,mam ten isty problem s unavov ako alexia1.Zatial mi lekarka odporucila vitamjn C no nic moc.Mam robene krvne testy.Jedine co mam zle su testy na stitnu zlazu.Mozem bit unavena aj z toho?