Chcem sa Vas opytat, ci ste niektora mavali opakovane zapaly posvy a palenie v oblasti vchodu do nej. Ked som to mavala zo zaciatku, tak mi vzdy gynekolog predpisal nejake cipky, ale posledne dva mesiace tam podla neho a jeho vysetreni nic "take" nie je. Som z toho zufala. Uz dva mesiace sme sa s partnerom (mame trojrocny vztah) nemilovali, pretoze ma to boli. Naposledy mi sice predpisal cipky, no aj ked som ich uz vyuzivala stale pocitujem pri vchode do posvy bolesti. Viete mi niekto poradit ako sa toho zbavit? Prosim...
myslím že takéto sťažnosti sa dávajú na
Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou
* sťažnosti na poskytovanie zdravotnej starostlivosti telefonicky, pisomne, osobne (to je zo stránky ministerstva zdravotníctva).Grösslingová 5
812 62 Bratislava, www.udzs.sk
Alebo rovno na - Ministerstvo zdravotníctva SR
Limbová 2, P.O. BOX 52,
837 52 Bratislava 37
Tel.: ++421 2 593 73 111
Fax.: ++421 2 547 77 983
E-mail: office@health.gov.sk, www.health.gov.sk
Ale Úrad pre dohľad má takéto veci na starosti, na stránke majú aj poradne a sú v pohode. Moja mama tam už písala a poradili bez problémov.
Dobrý deň, vedel by mi prosím niekto poradiť kde by som sa mohla sťažovať na lekára gynekológa? Jeho prístup sa mi vidí byť nedbanlivý a neodborný.. Pred rokom a pol som sa dosťahovala z BB do BA a založila som si u neho kartu. Mala som zdravotný problém, ktorý som v BB nemala doriešený, konkrétne ranku na krčku maternice a keď som sa ho opýtala na riešenie, povedal, že nieje čo riešiť že ranka je už zahojená..Pred časom som išla k nemu na preventívne vyšetrenie a zastupujúca gynekologička mi povedala, že ranka na krčku maternice je v šakredom štádiu a treba čo najrýchlejšie konať...tak som sa hneď prehlásila k inému lekárovi..mama chodí tiež k nemu a pýtala si odporúčanie na mamografiu keďže je už po \"50\" a odmietol jej dať papier na toto vyštrenie, ževraj stačí 1x za 2 roky..na koho sa máme obrátiť
No fakt "sranda" keď to tak čítam....Ja mam problémy už min.5rokov. Vymenila som gynekologičku, tá ma teraz lieči v podstate už tri roky. Pojedla som a podávala si dovnútra asi všetky možné dostupné lieky, mastičky, čipky, čo existujú na kvasinky, ale prídem po liečbe k lekárke na kontrolné vyšetrenie a čo mi zistia z výteru? Kvasinky....A keď tam prídem druhý deň po dobratí poslednej tabletky (k čomu mi ešte vždy gynek.predpisuje aj doplňujúce tabletky s prirodzenou mokroflórou, tak som to snáď nemala kedy znovu dostať. Preliečovala už niekoľko krát aj môjho partnera - nielen mastičkami na penis, ale aj liekmi (pritom vyšetrovala aj jeho ejakulat a všetko čisté). Nikdy som sa necítila dobre dlhšie ako tri dni. Päť rokov vkuse vložky, každú chvíľu svrbenie, no a teraz som si tu prečítala, že pravdepodobne aj nepríjemný pocit (pálenie, alebo čo ja viem čo to je) pri dlhšie trvajúcom sexe môže byť z toho. To ma doteraz ani nenapadlo, myslela som, že to je normálne a že to len robíme moc dlho, že to je normálna podráždenosť. Teraz som začala hľadať niečo na imunitu - našla imunoglukán, kde na stránke písali, že z 20 žien trpiach chronickými výtokmi to 17tim po 3mesiacoch užívania prešlo, 3 sa vrátilo, ale v oveľa slabšou intenzitou. Rozmýšľam že to skúsim. Nie som veľký optimista, vždy keď som skúšala nejakú novú liečbu - dúfala som dúfala a nikdy žiadne zlepšenie, už sa mi ani nechce ísť mojej gynekologičke, lebo si pripadám jak debil. (Presne ako ste jedna písala - som tam častejšie ako v kine al.kde(-:) Aj by som sa na to vykašlala, ale už som čítala že dlhodobé zápaly môžu spôsobiť všeličo...A ešte jeden ľudový recept - cesnak zabaliť do gázy a vložiť ako tampón tak na osem hodín - som sa dočítala. Skúsim a potom dám vedieť. Má silné protibakteriálne aj protikvasinkové účinky.
A na margo maratónca - máš pocit, že ktorákoľvek s týchto žien, čo tu píše sa málo zaoberá svojim zdravím? Jednoduché kritizovať a odbiť niekoho - môžeš si za to sám a nemať konkrétnu radu. Myslím, že každý sa snaží vždy robiť čo je v ejho silách.
Zdravím všetkých a prajem veľa šťastia!
Aj ja trpim kazdy mesiac mykozou alebo kandidozou.Skusim vysadit tabletky na 3 mesiace a jest menej sladkosti.Inak vsetko dodrzujem.Jem laktobacily,jogurty,dodrzujem hygienu Aj teraz som chora.U gynekologa som castejsie ako...chapem vas ako sa asi citite.Snad mat vela sil a verit,ze raz sa to skonci.Treba sa umyvat cistou vodou,nosit bavlnene spodne pradlo a prat ho detskym mydlom a bez avivaze.S pozdravom Jana.
ahojte baby, po precitani vasich prispevkov zacinam dufam, ze sa uz konecne vyliecim. moje problemy zacali v 13tich, ale moja milovana mater tvrdila ze to je uplne normalne.no po case som zistila ze to az take normalne nie je. zacal zo mna tiect husty tvarovasty vytok, potom caste prechladnutia a dnes to uz preslo dotakych extremov ze ma v posve boli az tak ze musim plakat,pocas sexu ma to boli(nie vzdy, len ked uz dlho),pri moceni ma pali, uz sa ani nepamatam kedy som cikala naposledy tak, ze ma to nebolelo.vystriedala som uz aj gynekologa, lebo on vzdy tvrdil ze tam nic takeho neni, co tu uz spomenula jedna babenka.vzdy mi predpisuju cipky ale fakt nic nepomaha. ja len dufam, ze mi tieto veci co ste tu napisali pomozu. moj problem trva uz 7 rokov.vzdy sa to vracia a uz mi to lezie krkom,chcem zit zdravim zivotom a moj partner ma strach ze to bude mat dopad na problemy s otehotnenim.dufam ze nie.CHCELA BY SOM SA OPYTAT, KDE BY SOM MOHLA NAJST TU CASTO SPOMYNANU RUBRIKU VAGINALNA KANDIDOZA???????????dakujem
ahoj...ja ma vytok uz dlho ale bojim s aist ku gynekologovi......nie je to neprijemne to vyserenie?da sa to vyliecit aj bez vysetrenia?tak damacky?prosiiiiiim
životosprava: takže ku tomu Tangkuei-u. je vyrobený hlavne z koreňov Archangeliky čínskej, ktorá je preferovaná pre vápnik, vitamín B, železo a horčík. A rumančeka pre jeho upokojujúce účinky. TangKuei ako taký sa používa pri problémoch s otehotnením, s výtokmi, s menštruáciou ako takou, so zápalmi, zápalmi svalov,... je vyvinutý pre ženy ako doplnok k strave. Mám s ním ja ako aj moje klientky veľmi dobré skúsenosti. Dávkovanie je 1 - 3 tablety denne, cena je 640 Sk/ bal ( balenie = 60 tabliet)Nepredáva sa to v lekárňach, je to distribuované jedine cez odborníkov. V prípade záujmu ma kontaktujte na e-mailovej adrese.
ahojte, súhlasím s maratoncom a s tou dievcinou co písali o tom, že problém je v našej životospráve a v celkovom spôsobe života. Ja mám v podstate také isté problémy ako ostatné baby, čo sem píšu.Vyskúšala som tiež mnoho liekov, kupeľov, čajov a nepomohlo mi to. Myslím že ani nepomože, a preto by som sa rada obrátila na to dievča čo písalo o vonkajšej výžive. Prosím ťa ak by si bola taká zlatá mohla by si mi o tom prosím ťa viac napísať, čo robiť alebo aspoň kde hľadať tie správne zdroje. Dakujem ti pekne
Je to smutné čítanie,ale zároveň zábavné.Myslím myslenie ľudí.Každý hľadá zázračný recept,pilulku,mastičku,...nik však nehľadá chybu v sebe.Prečo som ochorel/a/?Žijem správne?Je môj životný štýl v súlade s prírodou?Mám zodpovednosť za svoj život vo vlastných rukách?Alebo som sa zveril /pohodlnne/do rúk nejakého/ani často neviem akého/doktora,liečiteľa,známeho,...Ja mám predsa dôležitejšie povinnosti.Naozaj?A aké???
Každý z nás,sám,je najlepším lekárom svojho tela,ale najmä svojho ducha.Každý zožne len to,čo zasial.Preto,ja hľadám vždy príčinu,a tá je len vo mne.
Baktérie a vírusy tu boli vždy.ĆLOVEK BOL ZDRAVY.Kým sa nezačal meniť,odkláňať od prírody.A za to platí chorobami.Za svoju aroganciu.Myslí si,že je lepší,ako Stvoriteľ.
Čo sa týka zápalov,je to asi v imunite.U pliesní je to trochu zložitejšie.Mne pomohla zmena ,najmä výživy.
Neexistuje nezvratný zdravotný stav,opakujú moji učitelia.Učíte sa aj vy?Nie.Škoda.