Chcem sa Vas opytat, ci ste niektora mavali opakovane zapaly posvy a palenie v oblasti vchodu do nej. Ked som to mavala zo zaciatku, tak mi vzdy gynekolog predpisal nejake cipky, ale posledne dva mesiace tam podla neho a jeho vysetreni nic "take" nie je. Som z toho zufala. Uz dva mesiace sme sa s partnerom (mame trojrocny vztah) nemilovali, pretoze ma to boli. Naposledy mi sice predpisal cipky, no aj ked som ich uz vyuzivala stale pocitujem pri vchode do posvy bolesti. Viete mi niekto poradit ako sa toho zbavit? Prosim...
Mila Sasa 121,možem ty aj ja zavolať pretože potrebujem velmi pomoc.S tých plesny my je už nanič,mám ich pravidelne každy mesiac , už som zmenila za 2roky tretieho gynek.Už som bola aj na alergol.a momentálne beriem sinupronisin asi????
Viem zavolať.napíš na net.ahoj
Milá Tina, možno by som ti vedela pomôcť, ak máš chuť zavolaj:0908 958 599
Viackrat som spomenul GSE a koloidnu striebornu vodu na vyplachy.
Aj rozne protizapalove z prirody(quercitin, rybacie oleje, GLA,enzymi, dumbier...)
už mesiac mam zápal pošvy. Lekár mi dal vaginalne lieky,potom čipky, mastičky.Dnes som dobrala posledný čípok,ale výtok neprešiel.Mávate aj vy pri zápale pocit,že je celé vnútro pošvy zdúrene? Mám pocit akoby som tam niečo mala,ale podľa doktora vraj nič. Nemal by mi spraviť vag. sono? A tiež kultivaciu?
/alis/ hm, niektore nemavaju vobec vytoky, niekto len slabe, obcas, ja mam kazdy den :-(
Nie, nic neboli, nesvrbi, az na ten obcasny pocit vlhka sa citim dobre. Superdophilus, ani Tantum rosa mi neuskodia..vsak to vyskusam. Aspon nieco pre seba mozem urobit a potom asi uz len to umyvanie sprchacom na intim. hygienu mi ostava..
Viem, ktorý myslíš, ale podla mojích skúsenosti ktoré mám su to vyhodené peniaze, vytok je súčasťou ženy ja som sa s tým zmierila a je to normalne, pokial nezapácha a nesvrbí, či pali jednoducho pokial nie si chorá.
Alis, Femigel, som myslela ten z lekarne s Tea tree oil. Je to vaginalny gel bez hormonov, Vyrobca Dansko.
Pisu, ze optim. mnozstvo antiseptickeho tea tree oleja nici choroboplodene zarodky, napomaha udrziavat posvovu rovnovahu a zvysuje obranyschopnost posv. prostredia. Je antisepticky,lubrikacny, nemastny, lahko aplikovatelny,bezfarebny, nespini pradlo, bez zapachu, nedrazdi.
Su to vlastne 3 aplikatory po 5ml /v mojom baleni je +1 extra/
Pri lahkych vytokoch sa pouziva raz za 3 dni, pri zavaznejsich problemoch 2xdenne az kym priznaky nezmiznu..Je vhodny ho potom z casu na cas aplikovat na udrzanie hydratacie a pH a zabezpecenie zdraveho vaginalneho prostredia.
/je napisane v prib.letaku../
Milka, neblázni tolko prípravkov, ten superd... som brala 2 týždne pre mňa to bol ťažký liek ešte viac ma bolelo v podbrušku, tantum rosa sa u nás naškodu ešte neda zákupiť v balení kde je už namiešaný, ale to je len taky doplnok hygieny na prečistenie, moc nelieči, femigel myslíš ten z DM, elebo to je femissan už neviem ale ani ten nie je nič moc, ja som po ňom vždy dostala kvasinky ktoré sa same vytratili:) Takže s výtokmy mám veľa skúsenosti aj z lacnými gelmy, ktoré su len na pár dni, ale nelieča. Treba sa zamyslieť kde robíš cybu pri hygiene, ak ťa lekár prelieči aj tvojho partnera, mala by si mať po problémoch.Hlavne sa už nemastím všeličím ako predtým. Ak je niečo fajn ktoré moje telo znášalo ako tak je Gynex čípky na prečistenie. Najlepšie sú antibiotika a liečba:(
Ahojte,
vsetko som si tu poprecitovala a dakujem za vsetky tu spomenute rady.
Mam uz dlhsie vytok, obcas hrudkovity biely, ale vecsinou len taky mliecny, niekedy skoro priesvitny. :-( Bolesti som nastastie nikdy ziadne nemala, ani palenia.
Tak do roka by sme chceli "popracovat" na babetku..ale velmi sa bojim, ci nebudem mat problemy s otehotnenim, tak ako vela mladych zien v dnesnej dobe :( ja mam 27.
Posledny tyzden pouzivam sprchovy gel pre intimnu hygienu, ktory aj kamaratke pomohol. Kupila som si prave Tantum Rosa aplikator (159,-) + prasok na pripravu (10 sackov = 230,- ), tiez femigel (189,-Sk) a este som chcela SuperDophilus, ale ten v lekarni nemali. Skusim inde. Obmedzim cukry ktore mam tak strasne rada a prejdem na bavlnene spodne pradlo. Uff. Hadam mi to pomoze. Ak sa problemu zbavim, urcite vam napisem.. Tak mi drzte palce, aj ja budem vam.
Ak ste mali nahodou podobny problem a podarilo sa vam ho vyriesit..kludne mi napiste maila. Potesi ma kazda rada. Dakujem!!
Ahojte, citam, ze ani z daleka niesom jedina s problemovym vytokom. mam 28 a cele to zacalo myslim s prvou menstruaciou alebo nejaky cas po nej. V 99.tom som bola prvy raz u gynekologicky a zistila mi vyskyt roznych bakterii..vybrala som cipky, ale potom som odisla na par rokov do zahranicia. Vytok pretrvaval, ale ked som zasla tam ku gynekologovi, vysledky negativne, povedal mi,ze to je normalne a ze vytok ma skoro kazda zena, ze niektora ho ma silnejsi a ina o tom pomaly ani nevie. Ukludnil ma a svojim sposobom som si nato zvykla.
Ako som zacala spavat s priatelom pred par rokmi bez ochrany (uzivala som antikonc.), co chvila sa stazoval na problemy palenia. Zistili mu chlamidie a tak sme sa obaja preliecili antibiotikami. Vysledky sme mali potom negativne,vsetko ok. Vytok stale bol.
Ako tu teraz citam vsetky tie prispevky a je ich teda hodne, neda mi opytat sa ako ma vyzerat vytok, ked je v poriadku? Citala som ze zlty az zeleny hrudkovy je zly a urcite treba vyhladat lekara..Ja mavam taky hustejksi biely,mliecny,no niekedy priesvitny a riedky skoro ako voda. Nema farbu do zelena, iba obcas,ked si najdem flak na nohavickach je taky biely az skoro do zlta. Poradi mi niekto? DAKUJEM