Chcem sa Vas opytat, ci ste niektora mavali opakovane zapaly posvy a palenie v oblasti vchodu do nej. Ked som to mavala zo zaciatku, tak mi vzdy gynekolog predpisal nejake cipky, ale posledne dva mesiace tam podla neho a jeho vysetreni nic "take" nie je. Som z toho zufala. Uz dva mesiace sme sa s partnerom (mame trojrocny vztah) nemilovali, pretoze ma to boli. Naposledy mi sice predpisal cipky, no aj ked som ich uz vyuzivala stale pocitujem pri vchode do posvy bolesti. Viete mi niekto poradit ako sa toho zbavit? Prosim...
Baby spominate ze pouzivate lubrikanty, ak mi viete povedat tak ake? Myslite ze aj to moze vyvolat svrbenie a zapal v posve? Ja som sa zbavila svrbenia - kvasiniek na 1,5 roka a terza sa znova objavili. Bola som preliecena a po mesiaci zase, teraz to ustupuje.
ja neviem, baby, mala som mykozy tak 8 rokov skori vkuse, a zbavila som sa ich.....je treba trpezlivost a uvedomit si par veci, aj ked su neprijemne.....V prvom rade normalne jest, s vitaminmi, mineralmi a dat si do poriadku imunitu...to znamena ze ked ste vychrtnute, drzite diety, jete malo alebo len nieco, pokaslete si imunitu a to je fajn poda pre mykozy...dalsia vec je nosit bavlnene spodne pradlo, ziadny sexi silon ani ostatne sproostosti, a tanga uplne vyhodit...prednejsoe je vase zdravie....vysadit hormonalnu antikoncepciu ak ju beriete, lebo pri nej sa mykozam velmi dari.....mate ich castejsie ako by ste ich mali bez HAK.....ak ste chore, tak liecit sa, bud tak ako hovori RNG alebo tbl. oralne - fluconazol plus vaginalne, cipky alebo vag. krem az do uplneho vyliecenia...pocas lecby nemat sex, po liecbe 2x tyzdenne davat dovnutra dolu tbl. Gynoflor......vytvoria sa laktobacyly a zabrania infekciam.....papat probiotika, kazducky den, nejest somariny, ako sladke, tucne a slane jedla, ale zdravu stravu......tak.....a ja som sa ich zbavila.....pricinu hladajte v sebe...nie u partnera...samozrejme, ze partner vam to da naspat ale ved si u gynekologa pytajte I tbl. fluconazolu aj pre neho a krem pre neho na 5 dni natierania....pouzivajte kondomy Pepino, tie podla gynekologov nedrazdia sliznicu a su s lubrikantom....prinutte partnera, k dennej hygiene, nech si denne meni spodne pradlo a sprchuje sa alebo umyva sa...a ked sa liecite, nepristupte na sex, aj keby ste mali byt bez neho 2 mesiace...do vyliecenia...inak sa to vrati.....tak drzim palcoky....
Mam podobny problem. Najprv mi dal gynozol alebo tak nejak jednorazova posvova masticka a potom som zmenila doktora, ktory mi dal cipky tie zabrali no netrvalo to dlho o taky mesiac dva ked som myslela ze je vsetko ok pouzili sme s priatelom drazdivy lubrikacny gel a zacalo to znova. Ale teraz len uz cakam 2-3 tyzdne bez a snad sa tomu polepsi ak nie pojdem zas na vysetrenie. fnuk
caute:)tieto mykozy,mam od mojej prvej lasky,chodili sme spolu 7.rok.a ku gynekolog.som chodila ako na klavir,az po rozchode sme zistili,ze ma opakovane nakazil,samoz.aj to,ze ma podvadzal..teraz mam len po vsetkych antibiotikach:(drzte sa.
lekar mi dal taku maslicku,ale zavadza sa pomocou aplikatora...do vnutra posvy...a co ked som panna?budem aj potom?je to naozaj dlha trubicka....
dagmar a demi-fajn ze to zhadzujete na chlapov,neviem ake ste mali s nimi skusenosti ale to je vlastne fuk.tak napriklad konkretne u mna,hej?ja nemam nikoho a mam zapaly stale,a nepomaha mi nic,ani kremy ani mydla ani tantum rosalgin a podobne veci.tak od koho to mam potom ja ked som koli tejto veci sama?vlastne hlavne koli tomu som sama ze sa bojim ze dostane daco odo mna a preto ze mam pri sexe velke bolesti.takze niesu na vine len chlapy.
ja som mala stale zapali bud kvasinky bo co..
dnes som konecne sla imunologovi .
tak som zvedava.'
dufam ze mi nic vazne nenajde...
Rosalgin (Benzidamine)je pomerne silny antisepticky prostriedok, ale pre silnu absorbciu cez sliznice sa absorbuje do tela, kde u niektorych ludi vyvolava fotosenzitivne alergie, prejavujuce sa exemami, hlavne na rukach.
Moj osobny nazor je, ze treba pouzivat take vyplachy, ktore su neskodne oralne, lebo cez sliznice a kozu sa dostavaju do tela potom neziaduce latky, zamorenie.
Osobne vyplachy s roztokom GSE alebo koloidnou striebornou vodou povazujem za vhodnejsie.