Nehanbim sa za to co som dnes zjedla

Príspevok v téme: Nehanbim sa za to co som dnes zjedla
veronika

ahojte! dostala som napad zalozot tuto temu, kde si budeme pisat, co sme dnes zjedli. po precitani niektorych prispevkov na tejto stranke sa mi fakt zda, ze niektore dievcata ziju len zo vzduchu, vody a obcas ovocie alebo jogurtik. ale budme k sebe uprimne,sme predsa ludia so zdravou chutou do jedla a do zivota. a jedlo je tiez dar. mozno povzbudime aj dievcata s PPP ked budu vidiet, ze su na svete ludia ktori sa stravuju normalne. tak do toho ! prosim o uprimnost.

Alternativa

Info 3 :
Vitamín A je veľmi vodný pre regeneráciu slizníc. V ústach, v pažeráku, v žalúdku alebo aj v tenkom čreve, tieto sliznice pri ochorení B-A dosť trpia.
Vitamín A všeobecne podporuje tvorbu buniek, presnejšie delenie buniek.
Nájdete ho v najmä v mrkve a všetkých plodoch s oranžovým farbivom – marhule, broskyne, paradajky, žlté melóny, červená paprika, paradajky. Tieto plody majú tzv. karetonoidy. Tieto látky obsahujú beta-karotén, z ktorého sa v tele vytvára spomínaný vit. A. Je rozpustný v tukoch, preto je vhodné s plodmi, uvedenými vyššie, konzumovať malé mnžstvo tuku – za studena lisovaného.
Skúsme mrkvu.
1. Varená mrkva je najšetrnejšia ku slizniciam. So zemiakmi, ryžou, v polievkach, v dusenej zelenine ako aj pri mäse..Pozor, pri častej konzumácii môže príliš zahusťovať stolicu.
2. Surová mrkva – sama, bez cukru, na jemno porajbaná, alebo len tak, do ruky. Môže sa kombinovať s kalerábom a zelerom alebo s jabĺčko. Výborne sa hodí na desiatu, olovrant ale aj večeru.
Surové ovocie a zeleninu skúšajte pomaly.!!
Ak máte boľavý žalúdok, radšej doporučujem varenú mrkvu alebo mrkvovú šťavu

Alternativa

Info 2 :
Konrétne:
- aspoň jedno jedlo doobedu ovocie. Najlepšie ako mono jedlo – keď jablká, tak jablká, keď hrušky, tak hrušky. Ak ale máte odskúšanú kombináciu, ok.
- Večer je výborný banán, dva alebo jablko. Spí sa výborne, rýchlo trávi, ráno vstaneš ako rybička
.
Ovocie sa je ako jedlo nie na oklamanie žalúdka – malo by zasýtiť. Potom nám dodá množstvo vitálnych látok – vitamíny, minerály, enzýmy, stopové prvky ale predovšetkým úsmev. :)))
Fakt. Mám to odskúšané. : )

Alternativa

Info1 z temy o strave pri PPP - od nick Pista :
Ovocie a zelenina všeobecne by nemali čo nafukovať. Ak sa tak deje, okrem dôvodov ochorenia žalúdku a čriev... treba sa jednoducho pozrieť na – oddelenú stravu.
Ovocie veľmi dobre trávi SAMÉ.
Striktne dodržiavať niekoľko vecí:
- jesť samé (s nijakým jedlom a surové)
- nikdy nie po obilovinových jedlách (ovocie rýchlo trávi a dobehne obiloviny v črevách a tam to zaručene kvasí = nadýmanie)
- pozor na vodu, pol hodiny najneskôr pred jedlom a po ovocí najskôr 1,5 hod.
- nemiešať sladké a kyslé druhy
- Jesť LEN ZRELÉ OVOCIE, inak zle trávi aj kvasí
Pri bulímii a anorexi, myslím že sú vhodnejšie menej „agresívne“ ovocie:
- banány, sladšie druhy jabĺk, hruška, skúsiť slivyk (zrelé!)
- grepy, pomaranče, mandarinky a ananás – pri akútnej bulímii a ťažšej forme anorexii myslím, že nie sú vhodné

ladyd

Tak u mna dnes takto...
Ranajky: biely jogurt s kuskami ananasu, s musli a cerealiami
Desiata: jablko
Obed: sisky s dzemom
Olovrant: Ananas, susene ovocie-slivky, marhule,brusnice
Vecera: zelenina, tuniak, celozrnny chlieb

cheeky

taakze dnes to uz bolo trosku lepsie ale aj tak ni moc:(
RANAJKY:1nizkotuc.jogurt
DESIATA:2 ciste graham.rozky,2 jablka
OBED:1 cereal.rozok a 1 pletenka cerealna
OLOVRANT:1 jablko,1 mala salonka :(
VECERA:nic
no thaq zatial nic...dufam ze vydrzim a uz nic nebudem jest

extazy

r: klasika-moje oblubene ovsene vlocky s mliekom,jogurtom,bananom,hrozienkami a orechmi.. desiata: 3 mandarinky, obed: polievka,knedle s kapustovou omackou, potom o 4 hodiny grapefruit a teraz caj .. evcca: patri ti pochvala, aj dnes si si vybrala dobre jedla :))

Alternativa

Je stastie, ze sme dostali do vienka aj pud sebazachovy, ci ako to nazvat. Nikdy nie je neskoro zacat PPP likvidovat. Nie som celkom presvedcena, ze cim dlhsie si PPP vegeti, tym tazsie odchadza. Samozrejme, ze dlhodobe navyky /akekolvek/ menime zvacsa dlhsie. Vsetko ide z hlavky, aj rozhodnutie byt zase zdrava. Cize tvrdohlavost v podobe rozhodnutia opustit PPP a konecne zit celkom normalne, to je ta najlepsia karta ktoru mate do hry /t.j. do boja/ s PPP :o). Drzim Vam vsetkym palce

jaja

ano,vieme ako sa konci,ale ja som sa osobne s tym este v skutocnosti nestretla,len som pocula o takych pripadoch....nedavno tu na fore pisala rodina jedneho chalana,ze je velmi vychudnuty a odmieta pomoc,liecenie a boja sa o jeho zivot,tak dufam,ze sa to skonci v jeho pripade pozitivne...