ahojte! dostala som napad zalozot tuto temu, kde si budeme pisat, co sme dnes zjedli. po precitani niektorych prispevkov na tejto stranke sa mi fakt zda, ze niektore dievcata ziju len zo vzduchu, vody a obcas ovocie alebo jogurtik. ale budme k sebe uprimne,sme predsa ludia so zdravou chutou do jedla a do zivota. a jedlo je tiez dar. mozno povzbudime aj dievcata s PPP ked budu vidiet, ze su na svete ludia ktori sa stravuju normalne. tak do toho ! prosim o uprimnost.
Nehanbim sa za to co som dnes zjedla
zuju ako ze ti diagnostikovali zavislostna sladkom?To sa da???ja totiz od detstva potrebujem mat sladke kazdy den, dokonca mi mamka vravela, ze ked som bola babo, tak mi musela do mixovanej slepacej polievky pridat praskovy cukor, inak som to nejedla. Aj s tym nieco robis, ked si akoze "zavisla"?Asi sa toho neda zbavit, ze?strasne by som chcela, je to moje prekliatie...
Dnes, teda vlastne aj včera. Po nočných som naopak. Vstávam kolo obeda a dávam si raňajky, večer obed...
R: celozr. chlieb, smot. jogurt s tvarohom, škoric. cukrom, jablko.
D: tmavá žemľa, jablko
O: zeleninový šalát s tuniakom v oleji, ryža
O: jablko, pol žemle
V: natural ryža s activou, suš. slivkami, jablko a ešte grah. rožok
--- dnes som bola akási jablková a sladká, ale mám M a akosi potrebujem
Ozaj ešte Be-be dobré ráno s figami. V noci ku kávičke.
ups, teda mnE
Ahojte, ked je tu uz rec o jedalnickoch, tak mna sa veeelmi paci taky, ako ma poliewoocka. Vela zeleninky, vyvazena strava..Fakt zavidim :)
A inak kyblik v sacharidoch suhlasim s forev. to uz bolo takych rad, akoze po siestej nevecerat, ziadne sacharidy poobede. problem je v tom, ze to nezohladnuje individualne potreby. co trebars ludia po nocnej??? ved je to smiesne. takze verim, ze jediny spravny indikator hladu ma v sebe kazda z nas. ina vec je, ze pri ppp o ten indikator prichadzame...
Evcca, Zuju... ak mozem, precitala som si vasu "hadku" a len tolko dodam, ze vas obe obdivujem, ako bulimicka viem ake je to sakramensky tazke hovorit o nejakej discipline. ked si citam niektore tieto prispevky (nie tie typu voda a pol jablka) , je to pre mna vzor, vazne. ja zial tak daleko nie som. snazim sa, nezvraciam, jem vela, ale stale som len v mantineloch zdravej stravy a panicky sa bojim sladkeho, u mna to okamzite spusta zachvat.inac to kompenzujem dennymi megadavkami ryzovych chlebikov:-) a este mala poznamka, myslim, ze vsetky sme tu na jednej lodi. .. nech si je kazda, co chce. dobru noc
kyblik: to je v podstate jedno, co budes jest, pretoze ak niekto funguje na principe "vobec, alebo velmi malo", metabolizmus sa mu spomali tak ci tak.
iste davky sacharidov, bielkovin a tukov su nevyhnutne po cely den.
je vsak pravda, ze idealne je zacat den sacharidmi, ktore ta nastartuju, k veceru skor bielkoviny. nejde tu vsak o spomalovanie, ci nespomalovanie metabolizmu, ale o to, ako tvoje telo dokaze tieto veci v dany cas spravne vyuzit.
mozem sa s vami trosku poradit? nebojte neradim sa "pro..." ale "pro jedalnicek" :))
nejako som vycitala z roznych stranok ze po 12:00 by sa nemali jest sacharidy a ani bielkoviny pretoze sacharidy spomaluju metabolizmus a bielkoviny pomaly travi ci co
tak potom co sa akoze "moze" jest od obeda aby si clovek nespomaloval metabolizmus?
dakujem :)