ahojte! dostala som napad zalozot tuto temu, kde si budeme pisat, co sme dnes zjedli. po precitani niektorych prispevkov na tejto stranke sa mi fakt zda, ze niektore dievcata ziju len zo vzduchu, vody a obcas ovocie alebo jogurtik. ale budme k sebe uprimne,sme predsa ludia so zdravou chutou do jedla a do zivota. a jedlo je tiez dar. mozno povzbudime aj dievcata s PPP ked budu vidiet, ze su na svete ludia ktori sa stravuju normalne. tak do toho ! prosim o uprimnost.
Nehanbim sa za to co som dnes zjedla
poliewoočka, tak s tým obvodom hrudníka to môžem len a len potvrdiť:) vždy, keď schudnem, tak ako prvé sa to prejaví na prsiach, na mieste, kde by to mohlo prísť až naposledy:D v období, keď som bola taká chudá to bolo tiež - "ani rici, ani cici":D odvtedy ako som mierne pribrala, to nie je žiadna sláva, ale jednoznačne je vidieť rozdiel:) síce by mohol byť väčší, ale neberiem to za nejakú katastrofu. nemôžeme mať všetko tip-top a tak to funguje, keď sa chudne, tak sa chudne z určitých partií (závisí hlavne od typu postavy) - takže aj chudnosť si vyžaduje svoju daň. ak ti to veľmi prekáže, tak máš na výber z viacerých možností - troška pribrať, kúpiť si vhodnú vystuženú push-upku, cvičiť cviky na spevnenie prsných svalov alebo sa s tým jednoducho zmieriť:) veď nikto nie je dokonalý, každý má nejakú chybičku a táto nie je až taká hrozná:) a k tomu chudnutiu - ak si ty sama so sebou 100% spokojná, tak nič nemeň. ide o to, aby si sa ty sama dobre cítila, zdravie si mala v poriadku a všetko fungovalo, tak ako má. akurát ja som chcela napísať to, že aj ja som si vtedy myslela, že /takto to bude najlepšie/, ale potom som zistila, že nie, že takto je ešte lepšie:) a faktom je, že veľkým spúšťačom mnohých chorôb je psychika. od nej sa odvíja veľmi veľa vecí a ak ju nemáme v harmónií, naše telo nemôže naplno fungovať. tebe mama pracuje v zahraničí, no pokiaľ tam je šťastná, tak to ber tak, že je to tvoja veľká skúsenosť do života. vďaka tomu si sa naučila sama fungovať a určite ti to veľa dalo. a hlavne nemysli na to, že by prišla o prácu! tak môže zmýšľať každý jeden pracujúci človek, ale na čo? zbytočne sa strachovat, znervózňovať, k čomu to je? mysli pozitívne, nemysli na to najhoršie a pozri, prísť o prácu môže hocikto a tiež tá situácia nemusí byť u každého zrovna najlepšia. ak by aj nedajbože prišla o prácu, ešte nič nie je stratené. viem, že práca sa hľadá ťažko, ale určite by sa niečo zadarilo, takže netreba hneď zúfať, ale hlavne myslieť pozitívne:) a aj to, že ideš na vysokú, netreba to brať tak vážne, určite to zvládneš, tak ako prijímačky a aj všetko s tým súvisiace, tak ako to zvláda x iných ľudí, musíš si veriť:) a k tvojmu jedálničku - spočiatku si mávala oveľa "slabší" denný príjem, pretože tvoj jedálnik bol tvorený hlavne z ovocia a zeleniny, čo určite len nestačí, no postupne trošku pridávaš a hneď je pestrejší, takže super:) a aby som sa aj ja držala témy s názvom "nehanbím sa za to, čo som dnes zjedla", napíšem aj ja svoj dnešný jedálniček:)
R: celozrnná žemľa + tuniak + zelenina - uhorka a paradajka
D: jogurt Activia
O: krupicové slíže
O: ovocná misa - broskyne + nektarinky + hrozno
V1: krajec chleba s Nivou a paradajkou
V2: kukurica
r.:1,5 balicka be-be d.rano
des.:jablko a dve slivky
o.:5 kuskov rybich prstov a dve rajciny
ol.:strapec hrozna
v.:platok kuracieho masa a 1/4 cerveneho melona
----mne to pripada privela....
Axelonka,
no ano, je to pravda, co pises...prezivam mierne stresy, lebo mamka robi v zahranici, cela domacnost je na mne, teda, nesazujem sa, ale ide t to, ze sa o nu bojim, a keby o tu pracu prisla, skoncime, nakolko mame hypoteku. A navyse, chcem ist o rok na VS...
ale teraz s5 k tomu chudnutiu:)ja som v zime vazila aj 57 kil, no neviem, ak ti mam povedat pravdu, teraz sa citim naj naj naj:D oblecenie na mne nevisi, ak chces, mozem ti aj fotku poslat. S celym telom som 100% spokojna, mam vyrysovane telo, podla priatela som pekna, makka:D, cize no skeleton:))) ALE-je tu jedno ale, a to, ze sa mi zmensil odvod hrudnika o !!!5,5!!!cm! Ked ja nehcem pribrat nikde inde...co mam sakra robit? Cvicit nechcem prestat, je to moje hobby, ale jest viac nevladzem...aj ked, dnes som zjedla:
R:smotanovy jogurt s vlockami, ananasom,hrozienkami a marhulou na kusky
1 pudingovy fornet
D:jablko dolden delicious a kolac-piskota a na vrchu slahacka
O:ryza s kuracimi prsiami na smotane a sampinonoch,paradajka,paprika
Ol:kolac a 2 cuketove fasirky so zemiakovou kasou,paradajka,paprika
V:dam si asi jablko...
takze dnes som sa snazila,hmm neviem...:
9:30 kasa z ovs.vlociek,1 l medu,skorica,mliecko
13:30 francuzske zemiaky
16:00 biely jogurt,kava s mliekom,bez cukru
poliewoočka, viem presne čo prežívaš:) ja som bola istý čas tiež veľmi chudá, vo všetkom oblečení som plávala, celý šatník som si musela obnoviť menšími číslami. ja som ale schudla neplánovane a nechtiac, mala som také ťažšie obdobie aj čo sa týka školy a iných vecí, samé povinnosti, stres a potom sa to odrazilo na mojom zdraví. okrem straty hmotnosti mi začali aj mierne vypadávať vlasy a celkovo som bola taká zoslabnutá. vtedy mi aj ľudia naokolo hovorili, že som veľmi chudá, že vyzerám ešte ako dievčatko, nie ako žena. keď mi to aj ostatní začali vyhadzovať na oči, troška som sa spamätala, viac mi záležalo na ich názore - predsa len to ten druhý vie lepšie a objektívnejšie zhodnotiť. skončil sa školský rok a cez prázdniny som to celé napravila. je pravda, že to bolo aj tým, že neboli žiadne stresy, povinnosti, tak to išlo ľahšie. začala som pravidelne jesť a išlo to správnym smerom. teraz som so sebou, klop-klop, veľmi spokojná, trošičku som pribrala, nie nejako veľmi, ale vyzerám zdravo. nič v zlom, ale človek, ktorý je až príliš chudý pôsobí nezdravo, občas až choro. stále si môžem dovoliť hocijaké oblečenie, ale už v ňom neplávam, už to na mne sedí a naozaj to lepšie pôsobí. taktiež som ožila, mám oveľa viac energie, viac vládzem, vrátil sa všetok život do mňa:) mnohým dievčatám ide o to, aby boli chudunké ako prútik, ale nie vždy je to výhra. najlepšia je zdravá stredná cesta, a v tvojom prípade sa mi zdá naozaj toľko kíl a také miery málinko. vieš, keby si trošku pribrala, určite by si sa aj sama sebe páčila, možno spočiatku by to bol nezvyk, keďže si bola vždy taká útlunká, ale názory ostatných na teba by ťa istotne potešili:) samozrejme, že veľmi dôležitý je aj tvoj osobný pocit, ale podľa seba viem, že kým neskúsiš, tak nevieš. aj ja som si v tom období myslela, že takáto chcem aj ostať, že teraz to je to najlepšie, ale miernym pribratím som sa utvrdila, že žena má pôsobiť zdravo, usmiato, plná elánu. tak ti teda držím palce, aby si to zvládla a potom napíš aké máš z toho pocity, drž sa!:)
mlsanek, to si uz stihla aj vecerat.-)))
R: jablko a hrozno
Ob:kuracie soté a vela cerstvej zeleniny
Ol:activia, milkyway minute, miska černíc
V:to co na obed ale o poloviocu menej
...no to je este v pohodke ale vecer sme sli na opekacku a tam som kruto zhresila...piknik, cokolada, keksiky... :(
ked prisiel na mna zachvat na sladke a vsetko mozne by som pojedla:( poradte ako tomu zabranit
ranajky:1 banan,jogurt,desiata:1banan obed:banan jogurt oloovrant:banan vecera:ryza plus suchare,,,,som happy konecne som sa neprezrala
R:tekvicovy cerealny rozok,maslo,syr,paradajky,kava bezCaM
OBED:
kur.prsia a ryza
Ol:nic
V:lyzicka tvarohu s1%tuku,bylinkovy caj,3 cherry paradajky,kusok mrkvy,2platky sunky,2 polystyreny
polievocka,myslela som to tak,ze doobedu sa skoro neviem prinutit jest a jem velmi nepravidelne a nech spapam cokolvek,citim sa plna.Pre ukazku a ako odradzujuci priklad napr. dnes:1 jedlo o 12:00-3 kolaciky,1 bonbon,1 naberacka tekvicovej polievky,1 biely jogurt,1 broskyna,mineralka,1 kava-to je na dnes vsetko,nie som hladna,nemam anorexiu(miery hovoria za seba),ani bulimiu,ale toto tiez nie je v poriadku...