Nehanbim sa za to co som dnes zjedla

Príspevok v téme: Nehanbim sa za to co som dnes zjedla
veronika

ahojte! dostala som napad zalozot tuto temu, kde si budeme pisat, co sme dnes zjedli. po precitani niektorych prispevkov na tejto stranke sa mi fakt zda, ze niektore dievcata ziju len zo vzduchu, vody a obcas ovocie alebo jogurtik. ale budme k sebe uprimne,sme predsa ludia so zdravou chutou do jedla a do zivota. a jedlo je tiez dar. mozno povzbudime aj dievcata s PPP ked budu vidiet, ze su na svete ludia ktori sa stravuju normalne. tak do toho ! prosim o uprimnost.

Lienka84

R: toast so sunkou a syrom
O: zeleninove rizoto
V: Activia a celozrnny rozok

Vydrzim celkom v pohode na troch jedlach, hlavne ked som v praci a to robim v restike, tak si viete predstavit tie lakadla :)

orol

Zbieram lieč. byliny a z nich robím aj tinktúry ( liehové výťažky, olejové výťažky ). Skrátka čerstvo nazbierané a rozdrvené byliny zalejem príslušným množstvom 60-70% liehu a nechám 14 dní za každodenného pretrepania lúhovať.
-potom precedím ( vtedy je tinktúra základná D“O“ ) znovu zalejem ale už len po vrch bylín a znova 14 dní detto. Potom oba diely spojím a 21x pretrepem ( vtedy je D1 ). Ak chcem tinktúru ešte zriediť, pozriem do „tabuliek“ a riedim.... napr. lastovičníkovú až na D4
-olejové 10-14dní vylúhovať a prefiltr.
-Tieto lieky potom užívam najmä pri zdravotných problémoch a začal som aj preventívne.

ellie

Ava, ked si zrolujes stranku nizsie, najdes tu par jedalnickov, ktore som pridavala, ci su ale zrovna ukazkove, to si nie som ista. ;) Mne vsak vyhovuju, niekedy toho zjem menej, niekedy viac, v poslednom case mam vsak pocit, ze som nasla nejaku rovnovahu, to ale asi vyplyva z mojho celkoveho momentalneho stavu. ;)
Aky si mala dnes den ty? :)

ava6

ellie,

mohla by si sem dať nej. svoj denný jedálniček, nech si viem porovnať, koľko tak spapá zdravá žena :-)

ďakujem

orol:

rada by som sa ťa opýtala, čo sú to za tinktúry, čo si pred jedlom dávaš a na čo sú dobré?

Ava

orol

30min. pred R pohár vody s tinktúrou očianka
R-jogurt so sézamovým semenom, cereálie, ovocie
30min. pred O pohár vody s tinktúrou palina
O-šampiňonová pol., dusené morčacie mäso, hlávková kapusta, zemiaky v šupke
hodinu po obede hlohový odvar
30min. pred V konopný olej
V-praženica, chlieb, paprika, chili, cesnak, šípkový čaj
neskôr dve 11% pivká

ellie

Ava wow, tak to je super sprava, aspon sama na sebe vidis, ze sa da normalne papat, hybat, nevracat a aj tak nepriberies, :) snad toto citaju aj nejake ine kocky, ktore maju s tym problem.
Ja som som zacala trpiet PPP asi 4-5 rokov dozadu, mala som anorexiu, bola to vsak taka ´lahsia´ forma, nebola som hospitalizovana, ani som nebrala ziadne lieky (aj ked som teda dost dlho uvazovala, ze by som sa aspon zucastnila sedeni svojpomocnej skupiny), dostala som sa z toho prakticky sama, nebolo to vsak vobec jednoduche, stale ma obcas prepada zly pocit a vycitky ked si dam nieco ´zakazane´, momentalne mam ale uz dost dlho vyrovnane obdobie, tak som rada. ;) Co sa tyka vracania, nikdy som nemala nejake bulimicke zachvaty, v minulosti som ale obcas vracala, ked som mala pocit, ze som zjedla toho privela, to je ale snad uzavreta minulost.

ava6

ellie

ďakujem si zlatá. Snažím sa držať a čo je veľmi čudné, napriek tomu, že jem a nevraciam a cítim sa ako balón vôbec ale vôbec nepriberám :-)
A ty si ako na tom? Liečiš sa z nej. formy PPP? Napíš niečo o sebe, budem rada.

Ava

ava6

ellie

ďakujem si zlatá. Snažím sa držať a čo je veľmi čudné, napriek tomu, že jem a nevraciam a cítim sa ako balón vôbec ale vôbec nepriberám :-)
A ty si ako na tom? Liečiš sa z nej. formy PPP? Napíš niečo o sebe, budem rada.

Ava

ellie

Ahoj Ava6, tak najprv gratulujem k 10tim dnom bez vracania, mas pravdu, mas byt na co hrda, pekne takto dalej pokracuj! ;) Co sa tyka toho, ze sa citis ako balon, tym asi myslis, ze mas nafuknute brusko, ze? Ono sa to casom upravi, ak nie, tak skus zacat brat nejake probiotika, malo by to pomoct. A co sa tyka jedalnicka, treba si najst nejaky svoj system, nieco co vyhovuje tebe a tvojmu organizmu, zaciatok mas podla mna celkom dobry. ;)
Lienka ty vydrzis v pohode na troch jedlach denne?
R: nektarinka, banan, ovsene vlocky, clz cerealie, med
D: banan