ahojte! dostala som napad zalozot tuto temu, kde si budeme pisat, co sme dnes zjedli. po precitani niektorych prispevkov na tejto stranke sa mi fakt zda, ze niektore dievcata ziju len zo vzduchu, vody a obcas ovocie alebo jogurtik. ale budme k sebe uprimne,sme predsa ludia so zdravou chutou do jedla a do zivota. a jedlo je tiez dar. mozno povzbudime aj dievcata s PPP ked budu vidiet, ze su na svete ludia ktori sa stravuju normalne. tak do toho ! prosim o uprimnost.
Nehanbim sa za to co som dnes zjedla
Laxativa a diuretika nemaju v jedalnicku zdraveho 17 rocnho dievcata co hladat! narusas si crevnu mikrofloru a celkovo travenie!!!
a laxatíva(fenolax) su ZLE?
bezradna, takymto (ne)jedenim si len spomalis metabolizmus a naburas vyvoj a celkove zdravie...cely den hladujes, neranajkujes, telo je v soku a snazi sa vsemozne robit zasoby aj "zo vzduchu", to preto sa ti zda, ze priberas aj z jogurtu. Do cvicenia by si mala zaradit nejaku aerobnu kardio cinnost+nejake cviky na spevnenie. To je zaklad. Dalej musis upravit stravu tak, aby tvoj prijaty pokrm v zlozeni po cely den, proste, aby si od rana znizovala sacharidy a nahradzala ich bielkovinami. Napr. na ranajky si daj ovsene vlocky s jogurtom alebo mliekom+ovocie, mozes pridat aj skoricu, perfektne potlaca chut na sladke:) medzi ranajkami a obedom nejake to ovocie, na obed co chces, podla racionalneho uvazenia, naberaj si menej, ako obvykle a jedz veeeelmi pomaly. Medzi obedom a vecerou si sprav nejaky zeleninovy salat bez dressingu, len s kvapkou oleja, aby sa ti dokazali vstrebat vitaminy. A na veceru- dusene biele maso, cottage, nizkotucny tvaroh, klicky, tuniak vo vlastnej stave, a co sa tyka toho vajicka-zltka vynechaj-je to cholesterolova bomba. Rob si prazenicu z bielok. K tomuto mozes pridat nejaku tu zeleninku:)A vela pit! Cistu vodu, nic sladene, zeleny alebo cierny caj...
××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××
ved prave neviem,
preto sa pýtam...
neviem čo mam jest aby som nepribrala, mne sa zda že už prinerem aj s jogurtu
mam nafuknute brucho po každom jedle,može byt pričina aj branim LAXATIV ??? lebo ich berem 9 tabl. za den , už 4roky
P.S. - s vojička sa pribera?
××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××
bezradna, a co si myslis ty?
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
rano - asi pol litra džusu : ľadový čaj
desiata - škola :-( nič som nejedla
obed - trošku bieleho mäsa a asi 3 male lyžice cestovín k tomu, somozrejme veľa vody a lipoxal k tomu
olovrant - pol litra ľadovy čaj,bez ladu :) heh a hemendeks s jedneho vojička s krajcom maleho chlebíka
neskôr - actívia napoj 2- krát + lipoxal
večera budu 20drepov a 20brušakov
mam 17rokov 169cm a 56kg (chcem mat 50kg)
čo si myslite mam OK jedalniček?
obed - trošku bieleho mäsa a asi 3 male lyžice cestovín k tomu, somozrejme veľa vody a lipoxal k tomu
olovrant - pol litra ľadovy čaj,bez ladu :) heh a hemendeks s jedneho vojička s krajcom maleho chlebíka
nikca,
nejest od 15tej by bolo nerozumne, spomalis si metabolizmus. Daj si aspon melon alebo nejaku nakrajanu zeleninku:)
Dnes:
R:ovsene vlocky+polka jogurtu+hrozno+hruska
O:syrove tortellini +salat:cinska kapusta,paradajka,paprika
Ol:cerveny melon
slivky, hruska, hrozno
V:dam si to, co na ranajky, nakolko zachvilu idem cvicit a potom doplnim cukry:)
r:cerealie s mliekom
o:cestoviny so spenatom a tofu gulickami
potom milka cokolada,dve krajce chleba s maslom a marmeladou plus mlieko :(( co uz ... do vecera uz nic nejem !!
vcerajsi den:
R:pohar mlieka
O,V: nic
dnes
R:nic
O:nic
V:snad nieco bud.e.