Alfasilver zase prekrývať netreba, to sa vyslovene ani neodporúča podľa mňa. tú ranu je proste lepšie nechať dýchať.
Prvá pomoc pre spálenú pokožku
Za mňa je na popáleniny úplne najlepší repolar Abilar na báze živice takže prírodné a neškodné :) Mne vždy pomôže ranu vyčistiť, prekryť a napomáha rýchlejšiemu hojeniu bez infekcie
tak ja fyziologický roztok doma nemám, ale išlo mi to v pohode zotrieť aj tak.
nezotierala som si to ešte, vlastne ani neviem, prečo by som to robila :D a čítala som, že fyziologickým roztokom to ide pekne dole. ak niekam ideš alebo čo a nechceš byť biela, tak je to pochopiteľné :D inak nevidím dôvod, prečo to zotierať, keď to má pôsobiť na rane nejaký ten čas :)
aj keby cisto teoreticky mala, tak na tom nezalezi. ani nevies, ze to na kozi vobec mas. a dalsia vec - ide to lahko zotriet, bez problemov.
Hm, to si kde zobrala? Zaujimava teoria :-) Absolutne nijak nevplyva na pokozku, teda myslim negativne. Ma prospesne, hojive ucinky a samotne hojenie urychluje. A pochybujem, ze mas uraz kazdy jeden den.
zdeni_richta a to striebro môžeš používať tak často? nie je to určené len na výnimočné prípady?
tam sa netreba nicoho bat, pouzivam ho bezne, pravidelne dokonca. pokozka ma nepali a neprejavuje nijake znamky poskodenia ani nic podobne :)
čím myslíš, že by to tú pokožku poškodilo? akože keď obsahuje striebro? to vôbec nie, a zase nepoužívaš to 5x denne a myslím, že aj keby, tak sa ti nič nestane, veď je to vyslovene určené na to, aby si si to striekala na pokožku a o žiadnom obmedzení sa tam ani nepíše, takže všetko je ok :)
Zdeni a pouzivas ho nejako casto? Neskodi to pokozke?
Leto je časom dovoleniek, výletov a športov pod holým nebom. Občas sa však stane, že podceníme situáciu a výsledkom je červená a spálená pokožka. Čo s ňou?