A hlavne super je, ze sa toho nemusis vobec dotykat, len nastriekas a hotovo. Ziadne natieranie mastami alebo prelepovanie, co mne osobne dost vadi, lebo ked si dam naplast, tak sa mi to pod tym vzdy zapari alebo odlepi.
Prvá pomoc pre spálenú pokožku
Podla potreby, ale ono to casto ani netreba, spravi sa ti taky film, ktory ti ranu obali a sama vidis, kedy je potrebne nastriekat znovu. To ozaj staci len parkrat denne a bude sa to pekne hojit :)
Zuzinečka a koľkokrát denne si ho treba dávať na ranu? Netvorí sa potom chrasta horšie/pomalšie?
- samozrejme, lebo v opačnom prípade sa môže infikovať, zle hojiť alebo dokonca ti tam môže zostať jazva. no a s tou už nespravíš nič. prípadne sa ti môže spraviť pľuzgier, ktorý môže prasknúť a vyrobíš si akurát tak ďalšie komplikácie.
Každá popálenina je akútna. Je jedno, akého je rozsahu, je to proste nepríjemné a riešiť by sa rozhodne mala.
Tak popaleninu treba riesit hned a zaraz, myslim, ze ak vydrzi nic si na to nedat, tak to az take akutne nebude:)
Nizsie som pisala o spreji - Alfasilver. Ja ho pouzivam pravidelne, obsahuje striebro, na taketo veci je skvely. Vyskusaj. Ale teda asi si si na to uz nieco stihla dat odvtedy:)
Prosím vás, dúfam, že sa nespýtam hlúposť a táto diskusia nie je myslená ako spálená pokožka od slnka, nakoľko je na také problémy ešte skoro si myslím :D Ale popálila som sa pri varení v kuchyni, čo by ste mi odporúčali na to dať? Aloe doma nemám.
Som si toho vedoma, budem vediet druhykrat :D Ale tak co, no, su aj horsie veci, kupila som druhy. Ono zase keby to bolo neviem ake drahe, tak asi sa na to vykaslem, ale taky problem to nebol.
Vsetko sa dokaze znehodnotit, ked to neuskladnujes tak, ako je uvedene na obale :) Take veci vie kazdy, predsa. A v aute zasadne nenechavam nic a uz vobec nie, ked vonku mrzne. Je ine, ked zabudnes, to sa stane, ale inak nie.
Leto je časom dovoleniek, výletov a športov pod holým nebom. Občas sa však stane, že podceníme situáciu a výsledkom je červená a spálená pokožka. Čo s ňou?