presne tak...nie všetko je zlato, čo sa blyští :D skúsila som si kúpiť toto, on alkohol neobsahuje, tak si vravím, že by to mohlo byť okej a v pohode, nemám mu čo vytknúť, aj rana sa zahojila rýchlo.
Prvá pomoc pre spálenú pokožku
No veď to, že aj tá najdrahšia značka, čo sa tvári ako top, nebudem menovať, tak až taká dobrá nebude, nakoľko ten obsah alkoholu je v nej vyšší ako v pohári piva či dokonca aj vína.
Áno, to aj na dentálnej mi hovorila, že alkoholové všeobecne vôbec nie.
to plati vseobecne, ze ak nieco obsahuje alkohol, tak to bude riadne vysusovat. takym produktom sa snazim vyhybat, aj ustne vody s obsahom alkoholu som vyradila napriklad. uz to vobec nekupujem a prestali sa mi aj afty robit.
všeobecne produkty so striebrom sú fakt hlavne na rany alebo menšie poranenia, nie na bežné umyvanie rúk. ak by si ich používal nonstop na ruky, mohlo by to vysušiť kožu, takže to asi nie je úplne ideálne. na každodennú dezinfekciu rúk je asi lepšie klasický gél alebo penový sprej s alkoholom, tie sú na to priamo určené.
Tiež som sa pýtal, ale toto by mi nenapadlo teda, stačí si asi prečítať zloženie a hneď viem, že ak to obsahuje striebro, tak to asi nebude štandardná dezinfekcia na ruky.
ak myslis pod pojmom dezinfekcia ako gel, co ti vydezinfikuje ruky od bacilov, tak nie, nie je to to iste. sluzi primarne na dezinfekciu ran, cize sa strieka na rany, nie len tak mirnix-dirnix.
Ale asi ako bežnú dezinfekciu na ruky sa to neodporúča používať, či? Neviem, ako to funguje. Mala som kadejaké doma, niektoré vyhovovali, niektoré menej.
Je to aj dezinfekcia, cize fajn produkt. Aj urychluje hojenie, takze ma take dvojake vyuzitie.
To je akože aj dezinfekcia?
Leto je časom dovoleniek, výletov a športov pod holým nebom. Občas sa však stane, že podceníme situáciu a výsledkom je červená a spálená pokožka. Čo s ňou?