Prvá pomoc pre spálenú pokožku

mircok

To je sice pekne, ale aj tak som sa nedozvedel odpoved na to, co som sa pytal :D Co je take dobre si davat na povrchove rany. Mate nieco osvedcene?

dandiena

Presne takto sa zoceľujú ľudia :-D Akože je na mieste pofúkať, ale to prílišné ľutovanie veru nerobí dobrotu :D Ja to veľmi často vídam aj na detských ihriskách a rozhodne je to ešte horšie, ako na ten pád nereagovať vôbec :)

robreert

Treba deti viesť k tomu odmala, že aj keď padnem, tak sa postavím a idem, nič sa nedeje, nie je to koniec sveta. Netreba ho ľutovať.

kvetka3

To je pravda...Tiež som si hovorila, že budem taká mama a toto dovolím a toto zase nie...Ale opak je pravdou, všetko je to proste úplne inak :D Inak vnímaš veci, keď už je dietko na svete ako vtedy, keď ešte medzi vami nie je :)

dandiena

Tak ale keď dieťa plače (aj keby len preto, že sa zľaklo) a nebolí ho to až tak, tak ho potrebuješ nejakým spôsobom utešiť:) Veď uvidíš, keď budeš mať dieťa. Vtedy robíš všetko inak ako si si predtým predstavoval.

dandiena

Hmm, no neviem, či sa z toho veľakrát nerobí príliš veľká veda :D Malá ranka je nič, veľká otvorená rana je asi horšia vec.

robreert

Tak to záleží od toho, či idem von alebo nie. Doma je zbytočné to preliepať, vonku sa ti tam dostane špina akurát tak, to asi žiadnej rane neprospeje.