no dobre a čo sa tomu akože reálne môže stať? taká vec sa asi nezvykne pokaziť, či?
Prvá pomoc pre spálenú pokožku
No vies co, mne sa podarilo ho nechat v tychto mrazoch v noci v aute :D Takze logicky ho uz pouzivat nebudem :DD Pre istotu... Ale akoze raz si ozaj aj hlavu zabudnem.
nemusi byt v chlade, ale zase ani vystavene na priamom slnku. niekde v chladku, okolo 20° idealne.
ako to skladuješ? to musí byť v chlade či stačí izbová teplota alebo?
Mne najviac vyhovuje Alfasilver. Najlepsie sa nanasa, cena je tiez primerana, nerada platim vela za taketo veci, ktore nevyuzivam casto, ale zato su potrebne.
a vies aj poradit nejaku konkretnu?
Nemáš len alkoholové dezinfekcie. Máš kadejaké, aj na báze striebra napríklad. Tie sú podľa mňa oveľa menej dráždivé, resp. takmer vôbec by som povedala.
Ja tie alkoholove dezinfekcie ale napriklad nemozem ani vidiet.
Priorita je to proste ihneď ako sa dá tú ranu vydezinfikovať, aby sa tým predišlo infekcii, to je podstatné.
Ked tak premyslam, ja asi ani neviem, ci poznam niekoho, kto by tetanus aj mal. Ale tak stale sa proti nemu ockuje, tak si nemyslim, ze tohto sa treba obavat.
Leto je časom dovoleniek, výletov a športov pod holým nebom. Občas sa však stane, že podceníme situáciu a výsledkom je červená a spálená pokožka. Čo s ňou?