Prvá pomoc pre spálenú pokožku

zemlicka32

vies co, kazdy to berie inak a inak to aj preziva. niekto ma strach z obycajneho skrabanca, iny to zase az tak velmi neriesi, je to uplne individualne.

alicka34

hm, tak ja som zase taka, ze ked sa mi nieco stane, tak to riesim. ako napriklad v lete som sa suchla na rebriku, bol tam zelezny klinec a ja hned samozrejme obavy, katastroficke scenare, ci nechytim nahodou tetanus.

zemlicka32

no hlavne to netreba nijakym sposobom podcenit, lebo sa z toho moze stat nepekna infekcia, aj ked sa to tak mozno na zaciatku nejavi.

stanko15

ano, hlavne treba sledovat, ako sa rana hoji. ak zacne cervenat, opuchat alebo ak tecie hnis, tak treba spozorniet, kedze to uz je signal, ze nieco nie je v poriadku. ale na bezne domace pouzitie je perfektny.

alicka34

ani podrazdenej pokozke neuskodi. a co su vaznejsie poranenia? s takymi sa nezahrava, s takymi sa predsa chodi k lekarovi. sluzi na bezne rany, bezne domace osetrenia.

alicka34

pred pouzitim by si si mala ranu vycistit, aby si teda odstranila necistoty a bakterie. najlepsie cistou vodou. jemne vysusis, to je zaklad, aby bol povrch suchy, aby sa proste ten prasok dobre prichytil a vytvoril ochrannu vrstvu :)
a potom uz len rovnomerne aplikujes na postihnute miesto.