Prvá pomoc pre spálenú pokožku

alicka34

pred pouzitim by si si mala ranu vycistit, aby si teda odstranila necistoty a bakterie. najlepsie cistou vodou. jemne vysusis, to je zaklad, aby bol povrch suchy, aby sa proste ten prasok dobre prichytil a vytvoril ochrannu vrstvu :)
a potom uz len rovnomerne aplikujes na postihnute miesto.

stanko15

no takyto pokec som k tomu v nemocnici nemal, ani som nevnimal v podstate :D takze diky. no nieco na tom asi bude.

alicka34

tak pri jednoduchych ranach (napr. povrchove odreniny) to mas tak, ze pri spravnej starostlivosti mozu byt viditelne zahojene uz po niekolkych dnoch. samozrejme, ze ked je rana hlbsia alebo chronicka, tak to moze trvat dlhsie, ale napriklad Alfasilver pomaha urychlit proces tym, ze minimalizuje riziko infekcie a celkovo zlepsuje stav rany.

stanko15

samozrejme, ze mi to nepodarovali, nic nie je zadarmo, vsak? :D zaobstaral som si to sam, ale poradili mi, ze s tymto sa to zahoji uplne najrychlejsie. prst mi to nevratilo, ale aspon to skratilo moje utrpenie :D cize za mna fajn.

elizza

To ti dali priamo v nemocnici ci len ako tip? Citam, ze je to sprej, ale zatial nemam velmi dobre skusenosti so sprejmi.