Akoze myslis nechtiac? Nie, uplne lahko to nejde, takze to sa neboj. Umyt to umyjes, ale aspon to nefarbi ako podaktore dezinfekcie, ktore som mala teda velky problem zmyt aj po niekolkych dnoch, to bol fakt extrem a vyzeralo to hrozne, uz som nevedela, ze co s tym robit.
Prvá pomoc pre spálenú pokožku
A teda nemôžem si to nejakým spôsobom zotrieť?
- no ja mám s Alfasilverom v tomto dobrú skúsenosť. keď som ho používala na menšie rany, odreniny alebo štípance, tak to svrbenie bolo citeľne menšie. nie, že by úplne zmizlo hneď, ale určite to bolo oveľa znesiteľnejšie. a hlavne to aj rýchlo vyschne a vytvorí ochrannú vrstvu, takže sa to zbytočne nedráždi.
Ale neviem, či niečo reálne pomôže aj proti svrbeniu. Keď sa to hojí, tak to zvykne svrbieť, a to pre dieťa nie je veru najpríjemnejšie. Vlastne ani pre dospelého :D
V praxi je to tak, ze ked to dieta vidi, tak ho to svrbi a musi si to vkuse rypat. A niektore tie nove veci aj pomahaju predchadzat jazvam, co je za mna velke plus – obzvlast ked ide o tu detsku pokozku.
Presne, niektoré decká niektoré si fakt nedajú povedať :D Keď si spomeniem na detstvo, tak tiež som iná nebola. Veľakrát potom tá rozrýpaná chrasta vyzerala ešte horšie ako tá pôvodná rana :DD
- to som asi rada, že toto veru nebol môj problém. vždy som si pekne nechala vysvetliť, že keď mám nejakú ranu, tak si do toho zbytočne vŕtať nebudem :D ale viem, že deti sú rôzne, sama mám také jedno doma, a máme skutočne problém pri všetkom.
Ja mám práve na kolenách zopár škaredých jaziev z detstva, lebo som si furt škriabala chrasty. Takže ak je niečo také, čo pomôže, aby sa rana rýchlejšie zahojila bez jazvy, tak super.
S tým zaparením skúsenosť nemám, ale odliepanie neznášam, to sa mi stáva tiež stále :D
A hlavne super je, ze sa toho nemusis vobec dotykat, len nastriekas a hotovo. Ziadne natieranie mastami alebo prelepovanie, co mne osobne dost vadi, lebo ked si dam naplast, tak sa mi to pod tym vzdy zapari alebo odlepi.
Leto je časom dovoleniek, výletov a športov pod holým nebom. Občas sa však stane, že podceníme situáciu a výsledkom je červená a spálená pokožka. Čo s ňou?